Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
Emmi
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

Re: Vehabije

#468 Post Postao/la Emmi »

papaya je napisao/la:
lile je napisao/la:
K sto se tice toga u pravu si nemoze mu bit litar vode jer je islam najcisca religija i to krenuvsi od licne higijene pa nadjalje.....

za mene je ovo malo *****....

Ja kao laik bih prije rekla da se sa CISTOCOM misli na cistu vjeru, bez zla itd...a ne na vodu, boz´me sacuvaj...nije vas sramota pisati o velikim i malim nuzdama u vezi religije..
Ja nisam pisala o nikakvim nuzdama........a to si u pravu sto kazes cistocom misli na cistu vjeru....ali i licna higijena takodje spada u to.
slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#469 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:
To mrki,polako se se pocinjemo kontati.
Istina je relativna stvar za Nemuslimane,za Muslimane nije,za Muslimane je Islam istina i jedini pravi put.
Mic, istina je relativna za sve , jer se jako primjećuje kakav je islam po svijetu - svako ga po svoje tumači.
Eto S.Arabija i Turska kao očit primjer a da ne nabrajam našu islamsku zajednicu .
Nemoraš baš toliko bježati od istine .
Imaju ih i previse,sve na ledja palestinaca .......
Imaju Izraelci npr i u USA svoje tvrtke a u Izraelu bazen ,............ kako onda na leđa Palestinaca ?

Sta si s ovim htio reci?
Da se sa bombikama ništa ne postiže , bar bi ti kao Kosovar trebao to znati , jer da su na Kosovu imali vodstvo kao Palestinci , qurac bi Kosovo bilo kao što je danas .

Pa nemaju je trenutno,a imali su je i imat ce je opet.
Kad su je imali nisu bili surovi prema jevrejima kao jevreji sad prema njima
Trenutno ?
Koliko je to trenutno ?
Da imaju jaku političku i vojnu premoć - sve bi bilo drugačije , međutim ,......... toga nikad nije bilo .
Da su Fanatici (kako ih ti nazivas) na vlasti a ne ove komunjare ne bi bilo Izraela.
Ohoho, zar su komunjare i tamo cccccccccc
Ovo si samo ti mogao napisat,ovu laz.
Izguglaj nam Forbesovu Listu 100 najbogatijih Ljudi na svijetu za te godine,ako ne lazes.
Nije laž , jer sam to vlastitim očima gledao po tv a evo ti i link http://www.voanews.com/croatian/archive ... 5-10-1.cfm
Tad još nije bio Bil Gates toliko bogat kao u zadnih pet godina.
A na ovom linku http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/inc/p ... dana05.asp imaš između ostalog i ovo :

PLES MILIJUNA DOLARA

— Bogatstvo Jasera Arafata po časopisu Forbes procjenjuje se na 300 milijuna dolara. Takav podatak činio ga devetim po redu najbogatijim svjetskim liderom
— Po izvješćima Međunarodnog monetarnog fonda, prema Arafatovim privatnim računima u 2003. upućeno je 900 milijuna dolara
— "Rupe" u računima palestinskih vlasti Međunarodni monetarni fond procjenjuje na 778 milijuna dolara

— Američka televizija CBS ustvrdila je da je Suha Arafat od supruga dobivala 100.000 dolara mjesečno
— Francuske vlasti su prošle godine pokrenule istragu o financijskim transakcijama na Suhinim pariškim računima u vrijednosti od 11,5 milijuna dolara

Ovaj link http://elderofziyon.blogspot.com/2007/0 ... orist.html

Pa ovaj http://www.novireporter.com/look/report ... rticle=279

Pročitaj malo , da saznaš i ti neke nepoznanice [muzikafo1.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#470 Post Postao/la beba80 »

http://www.youtube.com/watch?v=oe46lQOG-ic&NR=1
lijep video prikazuje vehabije nase djedove

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#471 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=oe46lQOG-ic&NR=1
lijep video prikazuje vehabije nase djedove
Aha, joj ljepote u pm.
Autentičnost videa sa slikama je jako bizaran a pogotovo gdje je jedna bijela džamija, koja je niska, niska , jako niska ,............ mnoge slike sam viđao i prije par godina, gdje su jedne vehabije pokušale prometnuti na jednom forumu.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#472 Post Postao/la paparaci »

basista je napisao/la: Vjerujem u Boziju objavu a arapske vremenske prognoze me ne zanimaju..
ako vjerujes u Boziju objavu, onda si duzan i vjerovati u (vjerodostojne) hadise. jer jedno ide uz drugo. nisu to nikakve prognoze i izmisljanja. ne znam da li si pazljivo procitao predhodni tekst. znaci Hadisi su dopuna Kur'ana, odnosno njegova praksa u svakodnevnom zivotu kroz Muhammeda a.s.
u Kur'anu ti pise da trebas obavljati namaz, ali ne pise na koji nacin. koliko rekeata, koje sure, itd. to sve se saznaje odnosno se saznalo iz hadisa, kao sto u tekstu stoji.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#473 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la: u Kur'anu ti pise da trebas obavljati namaz, ali ne pise na koji nacin. koliko rekeata, koje sure, itd. to sve se saznaje odnosno se saznalo iz hadisa, kao sto u tekstu stoji.
Eh , evo mene jopet [muzikafo1.gif]
Jel svi muslimani na svijetu obavljaju isto namaz ?
Eto , tipičan primjer imaš vehabije u BiH i naš tradicionalni islam. .

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#474 Post Postao/la paparaci »

neka te. selam i tebi [mmmux2.gif]

pa na to ti ne mogu odgovoriti. moguce je da se razlikuje od mesheba do mesheba. ma da licno smatram da se u toj tacki ne bi trebalo biti ikakve razlike [eusa_think.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#475 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:neka te. selam i tebi [mmmux2.gif]

pa na to ti ne mogu odgovoriti. moguce je da se razlikuje od mesheba do mesheba. ma da licno smatram da se u toj tacki ne bi trebalo biti ikakve razlike [eusa_think.gif]
Vidiš , to je samo jedna od mnogih opcija , koje se razlikuju a ti to dobro znaš da razlike postoje , jer da razlika nema, ne bi bilo ni toliko sekti .
Svo vrijeme ja ovdje objašnjavam da nije sve tako kako neki prezentiraju a pogotovo nije po vehabijski , jer ipak naš osmanlijski/turski islam se u mnogo čemu razlikuje od nekakvog Sudanskog , S.Arabijskog , Pakistanskog ,.......... nemojte mi pametovati kako i šta piše u Kur`anu , jer stvar je u tumačenju istog .

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#476 Post Postao/la beba80 »

Ko je glup glup je ,a pametan covjek ne upusta se u nesto sto ne zna vec uzme Knjigu pa je dobro prouci naravno uz pomoc objasnjenja -nepoznatih koji se nalaze na kraju knjige il u posebnom dodatku.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#477 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:Ko je glup glup je ,a pametan covjek ne upusta se u nesto sto ne zna vec uzme Knjigu pa je dobro prouci naravno uz pomoc objasnjenja -nepoznatih koji se nalaze na kraju knjige il u posebnom dodatku.
Ne treba nikog nazivati glupog , pa ni vehabije - nemoj tako , nemoj jadan ne bio :lol:

S knjigom možeš samo imati neke predpostavke , za to postoje institucije i nema samoukog danas ni u čemu , moraju postojati neki temelji , indicije , ..............
A ja tebe jedino mogu ubijediti s ovim : Ešhedu en la ilahe ilallah ve ešhedu ene Muhammeden abduhu ve resuluhu,
U ove Ramazanske dane , pa i u idućim danima, heftama , mjesecima, godinama , nek te dragi Allah uputi na pravi put, sacčuva od svih loših djela, i pomogne ti da ne padneš u iskušenja....... a pogotovo među vehabije, jer se je iz njih teško izvući .

Svako dobro.

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#478 Post Postao/la nella26 »

Slika govori više od hiljadu riječi :lol:
4902_1083120793660_1095548310_1583448_8367503_n[1].jpg
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#479 Post Postao/la beba80 »

problem je sto mnogi ljudi gledaju tudjom glavom tj novinama televizorom knjigama itd.a svoju glavu nose ne da razmisljaju vec da brico uzme pare

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#480 Post Postao/la nella26 »

beba80 je napisao/la:problem je sto mnogi ljudi gledaju tudjom glavom tj novinama televizorom knjigama itd.a svoju glavu nose ne da razmisljaju vec da brico uzme pare
nemam komentar [eusa_wall.gif]
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

Odgovori