radi selidbe sam ga morala poklonit.

Ali sam se pobrinula da mu nadem dobar novi dom :baa:
...sto tvoj hrcak ima zanimljive boje...dali bi ikako mogla da ga ofarbas u crveno-crnu boju,da ne zaboravim pozdravi mi Hrleta obavezno...tirara je napisao/la:Eh,kao prvo,jako volim zivotinje...............
Da imam mogucnost,voljela bih i macu,cuku,ptice,ribice,zeceve,itd.
Trenutno imam hrcka,cetvrti je po redu,zove se Hrle,saren,zlatno-smedje-bijele boje..........
Zivotni vijek,idealan,2,5-3 godine,hrane se sjemenjem,orasastim vocem,nije preporucljiv badem,vole svjeze lisnato povrce,jabuka i mrkva im je omiljena,moze im zamijeniti vodu,tj.ako od pocetka ne nauce piti vodu,tecnost crpe iz mrkve i jabuke.............
Naravno,vole i svu ostalu hranu,ali morate biti pazljivi.........
Posto spada u grupu glodavaca,mogu napraviti stetu u kuci ako ih pustite da setkaju bez kontrole............
U kavezu obavezno moraju imati tocak u kojem okrecuci ga trose energiju,znaju okretati tocak cijelu noc,i jako su slatki.............(imam u kuci mini centralu za proizvodnju niskonaponske struje koju pokrece moj Hrle,hhhhhhhhaaaaaaaaahhhhhhhhaaaaaaaa,salim se) :biggrin: :biggrin:
Preko dana uglavnom spava,a navece je jako aktivan,plasljive su zivotinjice,narocito kad ih tek nabavite,morate biti strpljivi dok se naviknu na ukucane i buku koja vlada u kuci............
Uglavnom,slatke,simpaticne,zabavne zivotinjice,ne zahtijevaju neki veliki trud...............![]()