Vaznost vere/nacionalosti u ljubav

Komentari Diskusije
Poruka
Autor/ica
Abu_haqq
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#61 Post Postao/la Abu_haqq »

InshaAllah svi cemo pred Vladara Sudnjeg Dana. "Cekajte cekat cemo i mi"

do tada ja cu da se trudim dalje i trazim oprost za grijehe u jedinoj ispravnoj Allahovoj vjeri. No, ja molim Allaha da te uputi na pravi put, put uspjeha na ovom i na onom svjetu.

Dzevad1979
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

poruka

#63 Post Postao/la Dzevad1979 »

meni je itekako bitno da je muslimanka

ADMIN_BOL-CHAT.DE

Re: poruka

#65 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

Dzevad1979 je napisao/la:meni je itekako bitno da je muslimanka
Nevolim ljude koji imaju predrasude a siguran sam da nemas ni muslimanku :mad: :P

Dzevad1979
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

poruka

#66 Post Postao/la Dzevad1979 »

nebi bio toliko siguran uostalom tvoj problem koga ti nevolis :P

mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca

#67 Post Postao/la mala-plava21 »

Stvarno mi nie jasno ako pronadjete "ljubav svog zivota" osobu koja vam po svemu odgovara i i medjusobno se nizmjerno volite. Zar ste to zaista spremni odbacit? Jer nije vase vjere. Meni to nije jasno nikako. Ne mogu shvatiti zao mi je. A kako se cesto kaze u ZG-u ma da je crni cigan ako bi ja bila sretna nebi mi smetalo. Jer jedna je ona prava i iskrena ljubav i to ne bi odbacila ni radi cega i ponovit cu se.
Bitno je kakvi smo unutra. :baa:
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

Alyssa_
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Lokacija: ** U svom svijetu tame,ususkana u kolevci samoce i neostvarenih zelja,izgubljena u sopstvenom zivotu

Re: poruka

#69 Post Postao/la Alyssa_ »

LAFF je napisao/la:
Dzevad1979 je napisao/la:meni je itekako bitno da je muslimanka
Nevolim ljude koji imaju predrasude a siguran sam da nemas ni muslimanku :mad: :P

nekontam shto ti uvjek mras da njega kritikujesh??
svako ima prav da dadne misljenje svoje, to nekom pasalo ili ne, svi smo razliciti. :-k

Abu_haqq
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#70 Post Postao/la Abu_haqq »

:D tako je Alyssa

Abu_haqq
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#71 Post Postao/la Abu_haqq »

Ovdje nije u pitanju odgoj niti okurzenje vec spas na Sudnjem Danu. Tj. ako vjerujete u prozivljenje. Takodze ovdje je upitanju odgajanje porodice u okolnostima koje su naj bolje za djecu. Vjerujte ljubav prodze pa se svi vracaju svojoj kuci a to jest vjeri ili kulturi pa da vidite onda sta znaci "mjesani brak". Vec sam naveo vecinu raje to uopste nedotice jer se nepredrzavaju svoje vjere onako kako to nadleze njihove vjerske zajednice ih smatraju odpadnicima tako da se nemjesaju vec ostaju na svom tj nevjerovanju.

Abu_haqq
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#72 Post Postao/la Abu_haqq »

ekranka je napisao/la:
P.S
ja sam po vjeroispovjesti muslimanka ali ono sto nikako ne odobravam jest praviti Razlike medju ljudima,a oni to upravo cine..uzasssssssss
Sta je tu uzas kad ti Allah dz.s. govori u Kur'anu da se neudajes za nevjernika??? Kako te to cudi nije mi jasno :-k

Abu_haqq
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#74 Post Postao/la Abu_haqq »

Vazno je pravim ucenim ljudima postaviti pitanja na koja zelis odgovor. Bosnjaci vecinom nisu dovoljno islamski obrazovani, dovoljno nam govori da nase medrese nisu priznate u svijetu osim u samoj BiH.

Ja ti nezelim pametovati, htjeo bi da ti pomogonem da razumjes islam bolje.
Svaki musliman da bi bio vjernik treba vjerovati da je Kur'an Allahova rijec i da nije stvoren/napisan ljudskom rukom. To je pod jedan. U Kur'anu Allah nam govori da je Njegov ars/prestolje iznad sedam nebesa odakle vlada.
Svako bice ima dva meleka koja mu zapisuju djela, jedan losa a drugi dobra. Oni su nam blizi nego nasa zila kucavica. Sve to mozes procitati u Kur'anu.
Ako imas zelju da to sve shvatis i nades bogobojaznog muslimana za muza koji posjeduje znanje vjere i koji ce takode pomagati tebi da izades na Pravi put, onda se trebas druziti sa sestrama muslimankama koje praktikuju vjeru i dolaziti na predavanja/halke u dzamiju. Ako vec zivis u ZG onda ti je ta Zagrebacka jedina mogucnost. Inace imas mnogo internet stranica koje se obaziru na tvoja pitanja gdje odgovaraju nasi islamski ucenjaci koji su zavrsili priznate islamske fakultete.

Ja sam vise nego spreman da ti budem od pomoci, zato ako ti neka informacija treba slobodno mi javi. Negrizem ja mozda samo tako zvucim :)

Svako dobro,

Odgovori