basista je napisao/la:Pa valjda su pred bogom,svi ljudi isti..sto ce reci..i narodi..odnosno,ishodiste je da su svi jezici isti.. Arapi nisu prezivjeli nekakve genocide kao mi i za njih bi isto tako,bilo sevapnije da uce Kuran na bosanskom jeziku..
nigdje veze. jedno s drugim nema a ma bas nista!
i cuj sevapnije im je da uce Kur'an na bosanskom

![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)
dobar si.
jedno ne ukljucuje automatski drugo. najzad ne postujem ja tudji jezik vise od svog, nego postujem samo to sto je Istina objavljena na tom jeziku. a eto koliko si potkovan na tom polju, onda valjda znas da je nemoguce Kur'an autenticno prevesti na bilo koji drugi jezik.Zasto bi ja bilo ciji jezik (samim tim i narod) postivao vise od svog???
a sto se tice same dove ili komplet vjere (islama) nista nije obavezno ako ti ne zelis i neces. onaj ko istinski vjeruje i osjeca tu ljepotu, ucinice to sve draga srca i volje. sama dova nije farz, nego sunnet. znaci tvoja volja i odluka da zatrazis nesto od Gospodara svog, bez obzira o cemu se radilo. zato i postoje dove za razne prilike i stvari.
ja ne vidim nista lose u molitvi prije intimnog odnosa (bez obzira o kojoj vjeri se radilo). ne mora to da bude pred sami cin. moze se mnogo ranije, ako se vec unaprijed zna i ima namjera. najzad, ta molitva se odnosi na normalne odnose tj na bracnu vezu, a ne na one night stands i ku*varluke
![smileycrush [smile.gif]](./images/smilies/smile.gif)