Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#631 Post Postao/la mrki62 »

jos bih samo dodao na ovo tvoje kajs,ima bosna i hercegovina i bosnjaci,sve dok i jedan od nas zivi,zivjece i alija..u istoriji ce biti zapamcen kao covjek koji je bosni i hercegovini dao nezavisnost... [bihbq3.gif]

a mrki neka laprda jedino je za to i sposoban....
Ima BiH na papiru , na terenu je nešto sasvim treće .
Jel RS za tebe BiH , kakvi tamo zakoni vladaju ?
Jel u RS konstruktivan još neko osim Srba ?
Odrasti malo , ponašaj se u skladu sa svojim godinama, imaš nekakve vizije i nerealne slike pred očima i o BiH pojma nemaš .
To tvoje da je Alija dao BiH neodvisnost je najveća nebuloza svih vremena.
Niti je Alija dao , niti je mogao, za to je bio nadležan parlament i kasnije plebiscit , na kojem su državljani odlučili glasanjem .
Alija nije stvorio neodvisnost BiH ali zato jeste stvorio neodvisnost RS :

Idemo malo o temi - samo ću prenijeti ono , što sam već pisao na jednom forumu : Nešto kontam o tim vehabijama :
Jesul oni kočnica za Bošnjačku populaciju , da ne mogu nigdje bez viza ?
Srbi i Hrvati mogu uz pomoć Srbije i Hrvatske .

Zanimljivo je i saznanje da se uvaženi reis Cerić nije javio u vezi tog slučaja.

Vjerovatno je međunarodna zajednica dala uslov , da se vehabije pročiste i preispitaju , opasni pozatvaraju pa će tek onda bezvizni režim biti moguć
Ovako , dok postoje vehabije , koji javno govore da nije grijeh raznijeti se bombom i ubiti druge oko sebe , onda je normalno za očekivati da takvi ljudi nisu nigdje poželjni - otud i produžetak viznog režima.

Zapadni svijet je formirao neka svoja pravila i vehabije kao takve ne žele kod sebe .
Ma ni ja ih ne želim .

A jedan drugi je na jednom forumu izmeđuostalog ovo napisao : Kome treba da se Musliman prepoznaje po oblačenju, po izgledu da izgleda kao pećinski čovjek?
Kome treba da su žene pokrivene u crnom i da se narod zgraža po gradu kada prođu i razvratnim višeženstvom po selima?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#632 Post Postao/la nella26 »

pasa74 je napisao/la: neznam koliko ti je poznato nelle26 ali prvi otpor protiv okupacije bosne i hercegovine je pruzen,uglavnom,lovackim naoruzanjem
Dobro je meni poznato ćime smo se branili na samom početku rata jer sam bila tu u to vrijeme [wink.gif]
pasa74 je napisao/la:mislim da su ga zadrzali prvenstveno da im se ne dogodi i ne ponovi 92 godina
budemo li tako razmišljali i ponoviće nam se
pasa74 je napisao/la:kada ce mo razoruzati aktiviste cetnickog ravnogorskog pokreta,to je pitanje za tebe,jer oni su "prava" teroristicka organizacija,
Mislim da ako želimo napredovati kao narod i ikada ući u Evropu ne možemo biti ista stoka kao i oni
pasa74 je napisao/la:ili ti mozda ne smetaju jer nisu islamisti....
Je li ovo pokušaj da me uvrijediš, no coment stvarno
pasa74 je napisao/la:i ta prica o odcjepljenju je previse smijesna da bi bila istinita...ko u to jos moze povjerovati,osim tebe i mrki62 hahhahahahahh....
Onda mi objasni zašto su zauzeli teritorij koji je na granicama distrikta, Federacije
i RS-a
pasa74 je napisao/la:a da, i te price u vezi skolskog programa su takodje namjestene jer sam licno gledao emisiju u kojoj su govorili i direktor skole i ucitelji,i svi su porekli te navode i kazu da ce svijedociti da se istina o maoci dokaze...
Pitaj brata lažova - tako to inaće funkcioniše u BiH
pasa74 je napisao/la:sad govorimo o "pravnoj" drzavi BiH,slazem se da se nesmije dozvoliti bilo kakvo narusavanje integriteta bosne kao drzave ali se pitam kako bi ti reagovala da se izvede ovakva akcija u RS i da se pohapse sve one fukare iz vlade i skupstine RS-a koji zagovaraju referendum i odcjepljenje od BiH..ti bi to nazvala ugrozavanjem ljudskih prava ili mozda ne bi?
ta njihova djelatnost je veci primjer terorizma od ovog u maoci a niko nista ne radi po tom pitanju...
Bilo bi mi drago da se svim majmunima stane u kraj kako onim u RS-u tako i ovima, ali definitivno ne možeš porediti slučaj "Maoča" i vladu RS-a, jer RS je priznata tvorevina koja, nažalost, ima pravo da traži i zahtijeva ono što im se prohtije, a to su im dozvolili isti majmuni koji dozvoljavaju da se strani državljani doseljavaju po BiH, daju im državljanstvo i pusti da uzmu teritorij koji hoće i njime vladaju i uspostavljaju svoje zakone.
Nažalost, sve vehabije nisu iste i nisu ono što bi trebali biti - vjernici i dobri i ljudi, i ako im se pusti da rade što rade biće ponovo rat, samo što ćemo ovaj put zaratiti sami između sebe, jer oni ne podnose one koji su drugačiji od njih, ganjaju neku modu iz vremena islamizacije i tjeraju okolinu da se ponaša po njihovim uzusima, to koliko npr. ja vjerujem u Boga je moja stvar, koliko se molim i kako živim je moj problem i nema pavo neki bivši zatvorenik i narkoman koji je u delirijumu dobio spoznaju o svevišnjem da mi zavodi red i vazi o dobrom i lošem [wink.gif]
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#634 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:
Stara prica vasa,hajmo pomijesat jednu istinu sa 100 lazi.......
Nikad Bosna nece imati toliko Vehabija kao sto ih ima engleska il Evropa.
Sad oni krivi i za vize... [wink.gif]
Jok vala, nije to stara priča, to je priča iz moje glave , nešto sam kontao u tom smislu , jer kako tumačiti tišinu reisa i same IZ .
A te ili bilo koje vehabije su izolovatori svake države , to su ljudi koji se poznaju po načinu nošnje , po načinu ponašanja , po načinu nepoštivanja državnih zakona države u kojoj žive . To su ljudi koji negiraju sve što hoda i što misli, ako ne misli kao što oni misle. To su ljudi što samom svojom pojavom daju veoma lošu sliku i društva i države u kojoj žive .
To su paraziti , koji žive na tuđi račun .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#635 Post Postao/la im_ex »

mrki62 je napisao/la: A te ili bilo koje vehabije su izolovatori svake države , to su ljudi koji se poznaju po načinu nošnje , po načinu ponašanja , po načinu nepoštivanja državnih zakona države u kojoj žive .
To su ljudi što samom svojom pojavom daju veoma lošu sliku i društva i države u kojoj žive .
To su paraziti , koji žive na tuđi račun .
Svako nepostivanje drzavnih zakona, nakon sto se dokaze, i treba da se kazni ... naglasavam, nakon sto se dokaze. Svjesni nefunkcionisanja bih institucija pa i Tuzilastva, ne bi me cudilo da se za javnost podvali da je nadjeno pravo naoruzanje (a ne tek lovacke puske), a da bi se dodvorilo Svijetu, koji je odusevljen jednom ovakvom akcijom samo zato sto imaju (ne)osnovan strah od vehabija. Na ovakvu akciju, a na ovakvoj finansijskoj krizi, potrositi kolko je potroseno - sto je previse, previse je.
Od privedenih vehabija, ko nema dozvolu za nadjeno oruzje, taj ima i da se kazni, ali, to nikako ne smije da znaci da su to osobe koje rade na podrivanju naseg integriteta, ne smije da znaci da su to teroristi.
Kad vec pomenuh Tuzilastvo, zanima me da li su doticni uposlenici BiH upoznati sa obavezom placanja za svaki dan pritvora privedenih a u slucaju da privedeni budu osudjeni kao krivi a vremenom se dokaze suprotno. Jel kod nas to zakonski regulisano?
A nacina odijevanja sto se tice, ako isti, koji je prepoznatljiv za vehabije, nije zakonom zabranjen (kao ni ostali raznorazni stilovi odijevanja), suvisno je komentarisati na ovakvim temama i svako malo se vracati na isto.
mrki62 je napisao/la:To su ljudi što samom svojom pojavom daju veoma lošu sliku i društva i države u kojoj žive .
I Mic ti rece, tih ljudi ima daleko vise u zemljama koje nama kapu kroje, u odnosu na BiH, pa nikom nista. Reci ces pridrzavaju se zakona drzave u kojoj jesu, a ja cu reci da izuzetaka ima i kod njih kao i medju vehabijama naseljenim u BiH, sto nikako ne mora znaciti da vecinu vehabija cine oni koji su skloni nasilju iliti perforiraju zavjeru narusavanja drzavnog integriteta ... prica o njihovoj teznji za teritorijalnim odcjepljenjem vise je nego apsurdna.
Nama kroje kapu drzave koje podrzavaju legalnost prostituisanja, npr. Kontrast njihovog poimanja slobode zivljenja sa mentalitetom bosansko-hercegovacog zivlja ni porediti se ne da, pa ih muslimanska trepavica vise zulja od ociju punih pijeska il' prasine sopstvene sredine, u tome lezi caka.
Ne branim vehabije, ne veseli me sto su dio nasih drzavljana, ali, nazivati ih teroristima u globalu, smatram neljudskim, a globalizuje ih se.
mrki62 je napisao/la:To su paraziti , koji žive na tuđi račun .
Jel vidis kako ti globalizujes?! svo vrijeme si to cinio i s nama forumasima a na temama politickog ranga, na sta sam ti vise puta ukazivala
Ja ti ni ovdje ne dajem za pravo jer znam vehabije koji na posten nacin hrane svoje porodice, drze prodavnice na "nevehabijskim lokacijama", a pri tom placaju porez drzavi.
Kuda idu ljudi kao ja ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#636 Post Postao/la mrki62 »

IM_ex
I Mic ti rece, tih ljudi ima daleko vise u zemljama koje nama kapu kroje, u odnosu na BiH, pa nikom nista. Reci ces pridrzavaju se zakona drzave u kojoj jesu, a ja cu reci da izuzetaka ima i kod njih kao i medju vehabijama naseljenim u BiH, sto nikako ne mora znaciti da vecinu vehabija cine oni koji su skloni nasilju iliti perforiraju zavjeru narusavanja drzavnog integriteta ... prica o njihovoj teznji za teritorijalnim odcjepljenjem vise je nego apsurdna.
Nama kroje kapu drzave koje podrzavaju legalnost prostituisanja, npr. Kontrast njihovog poimanja slobode zivljenja sa mentalitetom bosansko-hercegovacog zivlja ni porediti se ne da, pa ih muslimanska trepavica vise zulja od ociju punih pijeska il' prasine sopstvene sredine, u tome lezi caka.
Ne branim vehabije, ne veseli me sto su dio nasih drzavljana, ali, nazivati ih teroristima u globalu, smatram neljudskim, a globalizuje ih se.
Sve to što sam ja napisao , to je ublaženo , jer sam se trudio biti blag .
A o Maoči i tim vehabijama mi možemo danima ovako preko foruma.
Uzmi sebi za shodno i otiđi u tu Maoču , točnije Islamovac i onda ovdje daj svoje mišljenje ; bio sam u neposrednoj blizini ; Prutačama i Maoči i u kontaktu sam bio sa više ljudi .
Što je zanimljivo , tu žive u velikoj većini muslimani a baš niti jedan nemade za shodno da kaže da su NEprimitivni.
Sam Bakir Izetbegović je izjavio : Izetbegović je rekao da nije posebno zabrinut za cijeli slučaj, ali da, kako je rekao, nečeg tu ima, te da je BiH trebalo ranije da rješava probleme koji su se tamo pojavljivali dok su oni bili još u povoju.

Dalje, mani se ti opcije ko nama kroji kapu.
Kad shvatiš , da je krojenje kape u našim političarima, tek onda ćeš imati priliku da vidiš mnoge negativnosti naših političara , ovako sve negativnosti prebacivaš na tuđine - po običaju.
Vehabije su u globalu paraziti a to što ti opisuješ su pojedinci , što nikako ne čine većinu.
Za kraj ; recimo žena od vehabije , da imaš kćerku , koja je stara 13 ili 14 godina, pa da se tvoj muž vehabija dogovori sa nekim drugim vehabijom da se kobiva uda i to bez nje volje , ............... mladoženja star cca 45 - 50 godina .
Bil se ti složila s tim , bil u ime Allaha i njihovog načina vjerovanja ?

PS. na zadnje pitanje ti nije potrebno odgovoriti .

slika

slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#637 Post Postao/la im_ex »

Bakir Izetbegovic, ha? Izvini, al njegovoj licnosti ne pridajem nista vecu vaznost u odnosu na nas ovdje, aktivne forumase, u najmanju ruku. Obzirom da isti uziva jednu od kljucnih funkcija SDA, obzirom da nije novajlija u politickom okrugu, obzirom da ga jedan Dzevdo sa vlastite parcele otrese k'o slinu (dodvoravanja radi jednoj organizaciji a na stetu druge), govori kolko nas je to Bakir Izetbegovic zaduzio svojim djelima. Ako teret kojim slucajem, izjavom kojom si ga citirao, doticni baca na predstavnike SDA, kako to da Bakir o tim problemima koji su bili u povitku nije toliko glasno vazio da ga se cuje i u javnosti, a jasno stavlja na znanje da ih je bilo. Ne znaci li to ujedno i da taj isti Bakir zna o kakvim je to problemima bilo rijeci?! Ko ga je to sputavao da bude glasniji sve i da je bio voljan to biti?! Tihic & Ceric kompanija?!
Naculi suskanje predstavnici katolika i ortodox-a pa sve to pokrenuli da bi doslo do jedne ovakve akcije, a da bi prioritetni BiH problem zamijenio mjesto sa sporednim, sto ide u prilog fasistoidnoj ideologiji, pa i dobrom dijelu EU?!
ah ta politika
Vidis, ima raznih opcija, a Bakirovo ovo ono ne pije vode, meni bar ne, ni za kap.
Jel treba da podsjetim da sam ZA da se kazni sve sto je za kazniti?!
Prasinu je trebalo dici tamo gdje godinama vec smrdi, obzirom da je ovo najveca akcija od potpisivanja Deytona.
Ali ne, mnogi ishitreno prelazite preko te nepobitne cinjenice, nazalost.
mrki62 je napisao/la:
Dalje, mani se ti opcije ko nama kroji kapu.
Ja ne.
Mani se ti konstanstnog ignorisanja nepravedne politike van BiH, koja bezvizni rezim daje zemlji koja krije ratne zlocince na koje Medjunarodni sud pravde ceka (da ne pominjem ostalo)!
mrki62 je napisao/la:PS. na zadnje pitanje ti nije potrebno odgovoriti .
ps - ne, nije potrebno odgovoriti/ vidan je efekat po kritici - ostani tako, a ne da te se svako malo mora podsjecati
Kuda idu ljudi kao ja ...

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#638 Post Postao/la pasa74 »

mrki62 je napisao/la:
jos bih samo dodao na ovo tvoje kajs,ima bosna i hercegovina i bosnjaci,sve dok i jedan od nas zivi,zivjece i alija..u istoriji ce biti zapamcen kao covjek koji je bosni i hercegovini dao nezavisnost... [bihbq3.gif]

a mrki neka laprda jedino je za to i sposoban....
Ima BiH na papiru , na terenu je nešto sasvim treće .
Jel RS za tebe BiH , kakvi tamo zakoni vladaju ?
Jel u RS konstruktivan još neko osim Srba ?
Odrasti malo , ponašaj se u skladu sa svojim godinama, imaš nekakve vizije i nerealne slike pred očima i o BiH pojma nemaš .
To tvoje da je Alija dao BiH neodvisnost je najveća nebuloza svih vremena.
Niti je Alija dao , niti je mogao, za to je bio nadležan parlament i kasnije plebiscit , na kojem su državljani odlučili glasanjem .
Alija nije stvorio neodvisnost BiH ali zato jeste stvorio neodvisnost RS :

evo ti odgovor o tome da li BiH postoji samo na papiru i da li je rs Bosna i Hercegovina...ako si pametan skontat ces

Za Srbiju je RS entitet suverene BiH!

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:
Šefovi diplomatija Srbije, BiH i Turske naveli su da je trojni format razgovora veoma važan za međusobne odnose i situaciju u regionu Zapadnog Balkana. Ti odnosi su, ocenjeno je, veoma važni za napredak regiona ka EU.

Srpski šef diplomatije Vuk Jeremić je istakao da se na sastanku razgovaralo o seriji diplomatskih i pravnih poteza, koji bi u narednim mesecima trebalo da unaprede međusobne odnose. Jeremić je Bosnu i Hercegovinu nazvao „najznačajnijim susedom Srbije“, i dodao da Srbija snažno podržava teritorijalno celovitu i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

„To znači da mi ne podržavamo bilo koju vrstu raspada Bosne i Hercegovine, našeg najbližeg i najvažnijeg suseda. To ne znači da Srbija svim srcem i bez uslovljavanja ne podržava i Republiku Srpsku i njeno političko rukovodstvo, ali budućnost Republike Srpske vidimo kao prosperitetni i demokratski entitet u okviru suverene države Bosne i Hercegovine“, rekao je Jeremic..

pitam ja tebe mrki,cija je slika realnija moja ili tvoja?
raspad i podjelu BiH su zeljeli i pokusali izvesti radovan karadzic i drugi koji su zavrsili na groblju,u zatvoru ili im se sudi.. slavna li zavrsetka..... :lol:
postoje i danas pojedinci koji tvrde da BiH ne postoji,da je entitet drzava,da je RS neovisna....najsmijesnija mi je tvrdnnja da je <rs republika [To funny.gif] ,u to mozes vjerovati samo ti i onaj lopov dodik,jer kao sto sam vec rekao,republicko uredjenje moze imati samo medjunarodno priznata drzava,dok je u ovom slucaju rs ENTITET u cijem imenu se nalazi rijec republika koje nema i ne oznacava uredjenje drzave...
a to da ja ne poznam Bosnu,mozes si okaciti o rep [muzikafo1.gif]
i da ne zaboravim,pogrijesio sam kada sam rekao da je ALIJA dao nezavisnost BiH,nije...ali je bio mali sicusni kamencic koje se zakotrljao i podigao veliku lavinu koja je bosnu odvela u nezavisnost i samostalnost..a odgovor da li je dao nezavisnost rs, procitaj u gore citiranom clanku "sveznalice" [eusa_think.gif]
xxx...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#639 Post Postao/la mrki62 »

Mani se ti konstanstnog ignorisanja nepravedne politike van BiH, koja bezvizni rezim daje zemlji koja krije ratne zlocince na koje Medjunarodni sud pravde ceka (da ne pominjem ostalo)!
Sve što se dešava u BiH su krivi državni upravitelji a nikao neko iz vana.
Pa yebem ga ja dokle ćete kukati na nekoga a nikad početi na svoga.
Skoro pa uvijek dam primjer Kosovo , pa i sad ću : da Kosovo ima ovakvo vodstvo kao BiH , nikad Kosovo ne bi imalo takvu snagu samostalnosti.
Izrael , kao država je opkoljena sa preko 200.000.000 muslimana i židovi žive suvereno .
Zašto ?
Ok, možeš reći ; zato što im ovi ili oni pomažu.
Al u vražiju mater , njihovo vodstvo nagovori čitav svijet kako su samo oni u pravu.
Titina Yu , tito je bio priznat kao vođa svih naroda u Yu , pa čak i nesvrstanih po svijetu a ovi u BiH ne mogu ni svoj rođeni narod da vode.
Sve dok su političke vođe takve , da ih drugi narodi ne vole - yebeš takve vođe.
Niko ne radi na tome , da se uzakoni suživot, da se organizuju normali uslovi za život - dostojna čovjeka.

Ne treba nikome vjerovati al ja ti mogu samo jedno reći ; ni Fikretu Abdiću nisu na početku vjerovali i čekali su dok se nije dobro naoružao i kad se je dobro naoružao , onda je počeo bratoubilački rat .
Da do toga ne bi došlo , bolje je to što su uradili , nego da su čekali , tek onda ne znam koga bi ti i slični optuživali .

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#640 Post Postao/la mrki62 »

pasa74 je napisao/la:Za Srbiju je RS entitet suverene BiH!
Paša, sve sam pročitao i nisam sveznalica, samo volim pogledati istini u oči.
Sve što si napisao je za mene nevažno al ovo što sam citirao ti mogu sa par riječi objasniti.
To za Srbiju da je RS kao entitet suverene BiH , ti možeš objasiti mačku o rep.
Oni mnogo šta kažu , pa čak i to da nisu znali gdje se je nalazio Karadžić , gdje se danas nalazi Mladić i sl,............ a ti im vjeruješ , kao i taj natpis , kojeg sam ja citirao.
Paša, papir sve podnosi , kakvo je stanje na terenu , ti se ne izjašnjavaš al pošto se hvališ da poznaješ situaciju u BiH , pa onda dobrodošla tvoja informacija, koju i te kako trebam.
Ovako , pošto papir sve podnese a na papiru je suverena BiH i na papiru u toj suverenoj BiH su tri konstruktivna naroda , pa te ja ovim putem javno pitam ; jel još ko osim Srba u RS konstruktivan ?
To pitam , jer ti reče da je RS u entitetu suverene BiH .
Hvala unaprijed za trud.

slika

slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#641 Post Postao/la pasa74 »

pasa74 je napisao/la:mislim da su ga zadrzali prvenstveno da im se ne dogodi i ne ponovi 92 godina
budemo li tako razmišljali i ponoviće nam se
[/quote]
zasto mislis da mi bosnjaci nebi trebali biti naoruzani? da smo bili,danas bi nas bilo vise zivih....
pasa74 je napisao/la:kada ce mo razoruzati aktiviste cetnickog ravnogorskog pokreta,to je pitanje za tebe,jer oni su "prava" teroristicka organizacija,
Mislim da ako želimo napredovati kao narod i ikada ući u Evropu ne možemo biti ista stoka kao i oni
nisam ja rekao da trebamo biti ista stoka kao oni,sacuvaj boze,ali od stoke se moras cuvati,to smo barem naucili poslije ovog rata,ako nista drugo...

[
quote="pasa74"]ili ti mozda ne smetaju jer nisu islamisti....
Je li ovo pokušaj da me uvrijediš, no coment stvarno[/quote]

mislio sam te uvrijediti jer sam posumnjao da si jedna od njih,izvinjavam se za to [icon_flower.gif]
pasa74 je napisao/la:i ta prica o odcjepljenju je previse smijesna da bi bila istinita...ko u to jos moze povjerovati,osim tebe i mrki62 hahhahahahahh....
Onda mi objasni zašto su zauzeli teritorij koji je na granicama distrikta, Federacije
i RS-a
gdje god da su ga izabrali,prica o odcjepljenju je cista glupost,ne nasjedaj te na takve gluposti jer to je prica za malu djecu...pozadina akcije je sasvim drugacija//
pasa74 je napisao/la:a da, i te price u vezi skolskog programa su takodje namjestene jer sam licno gledao emisiju u kojoj su govorili i direktor skole i ucitelji,i svi su porekli te navode i kazu da ce svijedociti da se istina o maoci dokaze...
Pitaj brata lažova - tako to inaće funkcioniše u BiH
kako samo olako prelazimo preko neceg sto je u suprotnosti od naseg misljenja, zasto mislis da lazu?
pasa74 je napisao/la:sad govorimo o "pravnoj" drzavi BiH,slazem se da se nesmije dozvoliti bilo kakvo narusavanje integriteta bosne kao drzave ali se pitam kako bi ti reagovala da se izvede ovakva akcija u RS i da se pohapse sve one fukare iz vlade i skupstine RS-a koji zagovaraju referendum i odcjepljenje od BiH..ti bi to nazvala ugrozavanjem ljudskih prava ili mozda ne bi?
ta njihova djelatnost je veci primjer terorizma od ovog u maoci a niko nista ne radi po tom pitanju...
Bilo bi mi drago da se svim majmunima stane u kraj kako onim u RS-u tako i ovima, ali definitivno ne možeš porediti slučaj "Maoča" i vladu RS-a, jer RS je priznata tvorevina koja, nažalost, ima pravo da traži i zahtijeva ono što im se prohtije, a to su im dozvolili isti majmuni koji dozvoljavaju da se strani državljani doseljavaju po BiH, daju im državljanstvo i pusti da uzmu teritorij koji hoće i njime vladaju i uspostavljaju svoje zakone.
Nažalost, sve vehabije nisu iste i nisu ono što bi trebali biti - vjernici i dobri i ljudi, i ako im se pusti da rade što rade biće ponovo rat, samo što ćemo ovaj put zaratiti sami između sebe, jer oni ne podnose one koji su drugačiji od njih, ganjaju neku modu iz vremena islamizacije i tjeraju okolinu da se ponaša po njihovim uzusima, to koliko npr. ja vjerujem u Boga je moja stvar, koliko se molim i kako živim je moj problem i nema pavo neki bivši zatvorenik i narkoman koji je u delirijumu dobio spoznaju o svevišnjem da mi zavodi red i vazi o dobrom i lošem [wink.gif]
[/quote]
maoca i rs imaju jednu neosporivu doirnu tacku a to je da su sastavni dio teritorije medjunarodno priznate drzave BOSNE i HERCEGOVINE i kao takve,niti jedna od navedenih podrucja ili teritorija NEMA pravo na odcjepljenje ili proglasenje nezavisnosti.
ti "majmuni"kako ih ti nazivas su bili u Bosni kada su je drugi htjeli smozditi,i borili se rame uz rame sa nama bosncima.mislim da jesu zasluzili pravo na drzavljanstvo ali da nisu zasluzili da ih nazivamo majmunima...
kako ce se oblaciti vehabije ili neko drugi,nije na nama da odlucujemo jer svako ima pravo na slobodan izbor.i neshvatam jedno,jesu li tebe tjerali da se ponasas po njihovim obicajima kad si tako ogorcena? [huh.gif]

i da jedno bude jasno,ja NE podrzavam vehabijski pokret,ali ovo sto je uradjeno u Maoci prelazi svaku granicu ljudskosti i podsjecame na pocetak rata kada su okupatori upadali u sela i hapsili ljude jer su drugaciji od njih....
xxx...

selma24
Moderator
Moderator

#642 Post Postao/la selma24 »

...NISTA GORE NEGO KADA SE NEKO ....... O POJMA NEMA O CEMU SE RADI!!
Zadnja izmjena: selma24, dana/u 08 Feb 2010 00:14, ukupno mijenjano 2 puta.
slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#643 Post Postao/la pasa74 »

mrki62 je napisao/la:
pasa74 je napisao/la:Za Srbiju je RS entitet suverene BiH!
Paša, sve sam pročitao i nisam sveznalica, samo volim pogledati istini u oči.
Sve što si napisao je za mene nevažno al ovo što sam citirao ti mogu sa par riječi objasniti.
To za Srbiju da je RS kao entitet suverene BiH , ti možeš objasiti mačku o rep.
Oni mnogo šta kažu , pa čak i to da nisu znali gdje se je nalazio Karadžić , gdje se danas nalazi Mladić i sl,............ a ti im vjeruješ , kao i taj natpis , kojeg sam ja citirao.
Paša, papir sve podnosi , kakvo je stanje na terenu , ti se ne izjašnjavaš al pošto se hvališ da poznaješ situaciju u BiH , pa onda dobrodošla tvoja informacija, koju i te kako trebam.
Ovako , pošto papir sve podnese a na papiru je suverena BiH i na papiru u toj suverenoj BiH su tri konstruktivna naroda , pa te ja ovim putem javno pitam ; jel još ko osim Srba u RS konstruktivan ?
To pitam , jer ti reče da je RS u entitetu suverene BiH .
Hvala unaprijed za trud.
naravno da srbima i njihovim politicarima NE vjerujemm,ali u pozadina svih izjava i ponasanje srpskih politicara stoji medjunarodna zajednica koja vrsi pritisak na njih...ukinuli su im vizni rezim,progledavsi im dobro kroz prste jer BIH je ispunila vise uslova od srbije,CG i makedonije za liberalizaciju viznog rezima,sto je potvrdio u javnom nastupu i milorad dodik a sve u zamjenu za druge ustupke koje moraju napraviti u narednom peridu. jedan od ustupaka je promjena politike prema BiH sto je i ocito..
medjunarodna zajednica stoji i iza akcije u Maoci jer je kao jedan od uslova za ukidanje viza BiH gradjanima postavila izvrsenje ove akcije u Maoci..
o konstruktivnosti naroda ne treba puno govoriti,kao sto ti je poznato po ustavu u bih zive tri konstruktivna naroda,a vjerujem da ti je poznato da svaki zakon u ovom slucaju entitetski ustav rs je proizasao iz ustava BiH tako da tu nema razlike oko ustavnosti naroda...
vjerujem da ti je poznato da podpresjednik RS,ako je presjednik srbin,obavezno mora biti hrvat ili bosnjak kao u ostalom i u federaciji posto je bosnjak presjednik,hrvat je podpresjednik sto ti dovoljno govori o konstruktivnosti naroda,nadam se.
xxx...

selma24
Moderator
Moderator

#644 Post Postao/la selma24 »

to nisu majmuni vec je jedan od njih moj amizda koji je se rodiju u bih i zivi cijo zivot tamo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sve sta treba cemo mi svi koliko nas ima da uradimo dase oni puste !!!!!!! nema veze koliko treba platit tusmo mi MUSLIMANI VANI BH!!!!
slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#645 Post Postao/la pasa74 »

Titina Yu , tito je bio priznat kao vođa svih naroda u Yu , pa čak i nesvrstanih po svijetu a ovi u BiH ne mogu ni svoj rođeni narod da vode.
tito je mislio da je vodja svih naroda jer zadnja desavanja od 90 pa na ovamo pokazala su nam da je u YU bilo vise cetnika i ustasa nego komunista tako da ta tvrdnja bas i ne stoji jer tito je bio CRVEN a poznato nam je politicko opredjeljenje ovih drugih...a i oni koji su ga prihvatili za vodju uglavnom su to uradili iz straho-postovanja...
Sve dok su političke vođe takve , da ih drugi narodi ne vole - yebeš takve vođe.
Niko ne radi na tome , da se uzakoni suživot, da se organizuju normali uslovi za život - dostojna čovjeka.
sa ovim se 100% slazem
xxx...

Odgovori