Mislim da jeste i tako bi trebalo biti , policija je izvrÅ¡itelj državnih organa a nikako vjerskih .Mic_Sokoli je napisao/la:Policijske snage nisu plaćene da ÄÂuvaju neÄÂiju vjeru
jel ovo istina mrki
Dalje : IslamBosna.ba- Radovi na putu, gužva, planirani radovi – putnicima je već dosta zakaÅ¡njenja u Londonu. Kada je vozaÄ autobasa na liniji 24 zaustavio autobus i poÄÂeo da "glasno recituje islamsku molitvu", putnici su bili zaprepaÅ¡teni.
Gayle Griffiths je krenula autobusom po njenu kćerku koja pohađa školu u Gospel Oaku, Sjeverni London. "VozaĠje iznenada zaustavio autobus, izašao iz kabine i krenuo prema vratima", kaže tridesettrogodišnja Griffiths koja živi u Camdenu.
"Potom je izuo cipele i poÄÂeo da se moli. Ja sam bila Å¡okirana i zaÄÂuÄ‘ena."
“Nisam rekla nijedu rijeĠ– ali sam pomislila da je ovo možda teroristiÄÂki napad jer sam ÄÂula da bombaÅ¡i samoubice klanjaju prije napada.â€Â
Transport for London (Gradsko saobraćajno preduzeće u Londonu) se izvinilo zbog zakaÅ¡njenja i podsjetilo vozaÄÂe da obave svoje vjerske obaveze u toku pauze i da ne zaustavljaju saobraćaj.
“Po naÅ¡em razumijevanju, islam dozvoljava malo fleksibilnosti Å¡to se tiÄÂe doba dana kada vozaÄÂi obavljaju namaz.“ Transport for London ne diskriminira zaposlene i prevozna preduzeća imaju odgovarajuće sobe u garažama gdje osoblje može obaviti svoje vjerske dužnosti.
IslamBosna.ba
Ja znam za sebe, kad bi imao svoje autobuse, takav vozaĠkod mene ne bi vozio a u Engleskoj će sigurno poslije ovog incidenta doooobro razmisliti , hoće li ikada više kakvog muslimana zaposliti.
Takvi ljudi samo stvaraju nelagodu , negodovanje i getoizaciju .