Jeste li za to da vjerski propisi budu dio Ustava?

Diskusije oko religija u svijetu ...
Odgovori
Poruka
Autor/ica
paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Jeste li za to da vjerski propisi budu dio Ustava?

#76 Post Postao/la paparaci »

mrki, hvatas se za slamcicu - kao i obicno :wink:

saburi, ziv bio. pokazace i dokazace ti se i svima nama [smile.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#80 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:mrki, hvatas se za slamcicu - kao i obicno :wink:

saburi, ziv bio. pokazace i dokazace ti se i svima nama [smile.gif]
Kamo puste sreće da je to slamica, ..... to je odurna istina,.... jedno je vjerska pravila, koja postoje za one koji hoće i žele da se drže a drugo je zakonska regulativa sa vjerskim osnovama .
Premalo poznaješ ostali islamski svijet i na tvom mjesu ja se na ovakve teme ne bih javljao [muzikafo1.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#82 Post Postao/la andro »

Ma sve je to uredu samo ne znam bas da li bi vjerski propisi bili dio ustava ili bi ipak ustav bio dio vjerskih propisa , prije ovo drugo .
slika
slika

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#84 Post Postao/la andro »

Ma ne shvataj mene ozbiljno ja sam svakako za vecinu u ovoj drzavi KAFIR [Happy.gif]
slika
slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#85 Post Postao/la paparaci »

mrki62 je napisao/la: Premalo poznaješ ostali islamski svijet i na tvom mjesu ja se na ovakve teme ne bih javljao [muzikafo1.gif]

taman posla. pa bilo bi ti dosadno [mmmux2.gif]

ne poricem ja da nema takvih slucajeva kao sto si postavio i gorih! daleko od toga! stvar je pravilne primjene serijatskih propisa. a svi oni koji zive u drzavama gdje se isti primjenjuje trebaju i moraju ga poznavati i postovati, da bi bili sacuvani kaznih koje slijede na neki prekrsaj!

vidis, uvijek ili obicno se uzimaju samo za primjer ovakve stvari kao sto si ti postavio. a bilo bi interesantno istraziti kolika je stopa kriminaliteta :wink:

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#86 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:

taman posla. pa bilo bi ti dosadno [mmmux2.gif]
No sikiriki, meni nije nikad dosadno :)
paparaci je napisao/la:
ne poricem ja da nema takvih slucajeva kao sto si postavio i gorih! daleko od toga!
Aha, samo ne voliš istine , jer istina te boli , ha :lol:
paparaci je napisao/la:stvar je pravilne primjene serijatskih propisa. a svi oni koji zive u drzavama gdje se isti primjenjuje trebaju i moraju ga poznavati i postovati, da bi bili sacuvani kaznih koje slijede na neki prekrsaj!
Pa navedi bar neku državu gdje se to drže pravilnog primjenjivanja , hajde da vidimo i to čudo [muzikafo1.gif]
paparaci je napisao/la: vidis, uvijek ili obicno se uzimaju samo za primjer ovakve stvari kao sto si ti postavio. a bilo bi interesantno istraziti kolika je stopa kriminaliteta :wink:
Kriminala ima svugdje, samo ga ti ne vidiš ,............ reci koja država te zanima, da nađemo nešto i za tvoju dušu [mmmux2.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#87 Post Postao/la paparaci »

mrki62 je napisao/la:Aha, samo ne voliš istine , jer istina te boli , ha
i te kako volim istinu. zasto bi me bolila?! ja znam svoje ;)
Pa navedi bar neku državu gdje se to drže pravilnog primjenjivanja , hajde da vidimo i to čudo

ne mogu ti navesti nijednu, jer se ne zanimam s tim, a nemam volje google-ati. vjerujem da ces ti po obicaju iskopati nesto [mmmux2.gif]
Kriminala ima svugdje, samo ga ti ne vidiš ,............ reci koja država te zanima, da nađemo nešto i za tvoju dušu

ma ne treba nista. imam dovoljno svojih problema, tako da me trenutno nista drugo ne interesuje [mmmux2.gif]

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#88 Post Postao/la beba80 »

Braco i sestre da vas obavjestim na ovu temu vidite ovo sta kaze krivicni zakon ako covjek ubije covjeka?ubici moze bit oprosteno IZ NEHATA UBISTVO,moze se blaze kazniti il dugotrajni zatvor zavisno sta ljudi tuzioci stave po clanu.E gledaj te sad sta kaze serijat odnosno sta naređuje GOSPODAR ako neko ubije imate pravo vratit istom mjerom a bolje oprostit .E sta mislite jel prije izasao krivicni zakon il objava.vidite sad ovo parola Titova je izvedena iz kur ana direktno odnosno prenio je GOSPODAREV govor kroz parolu radite kao da nikad nece biti rata a pripremajte se koda ce sutra,a GOSPODAR kaze radite na ovom svjetu a pripremaj te se za onaj.zamislite sad ovo djete koje je u utrobi majke da ga pitas bil ono izaslo ono bi sigurno reklo ne a kad dođemo na ovaj pa nas pitaju bil ste vi na onaj svjet svi bi smo rekli ne a sta je nas cilj djenet raj za to se borite
selam alejk

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#89 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:Braco i sestre da vas obavjestim na ovu temu vidite ovo sta kaze krivicni zakon ako covjek ubije covjeka?ubici moze bit oprosteno IZ NEHATA UBISTVO,moze se blaze kazniti il dugotrajni zatvor zavisno sta ljudi tuzioci stave po clanu.E gledaj te sad sta kaze serijat odnosno sta naređuje GOSPODAR ako neko ubije imate pravo vratit istom mjerom a bolje oprostit .
Nevaljala opcija pa ma od koga bila,.... nema uporišta u današnjem svijetu .

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#90 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:Braco i sestre da vas obavjestim na ovu temu vidite ovo sta kaze krivicni zakon ako covjek ubije covjeka?ubici moze bit oprosteno IZ NEHATA UBISTVO,moze se blaze kazniti il dugotrajni zatvor zavisno sta ljudi tuzioci stave po clanu.E gledaj te sad sta kaze serijat odnosno sta naređuje GOSPODAR ako neko ubije imate pravo vratit istom mjerom a bolje oprostit .
Nevaljala opcija pa ma od koga bila,.... nema uporišta u današnjem svijetu .
U pravu si Mrki i steta sto nema ja kad bih ubio i znao da me isto ceka vjeruj da ne bih ubio,a ti?

Odgovori