Ljekar Michael Jacksona optužen za ubistvo iz nehata
Sud u Los AnÄ‘elesu danas je optužio za ubistvo iz nehata Conrada Murraya, liÄÂnog ljekara pop pjevaÄÂa Michaela Jacksona koji je umro 25. juna u 50. godini zbog prekomjerne doze jakog anestetika i sedativa.
Istraga protiv Murrayja trajala je nekoliko mjeseci, javio je Reuters.
Rezultati obdukcije su pokazali da su Jacksonovu smrt uzrokovali, prije svega, jak anestetik "diprivol" i sedativ "lorazepam".
U njegovom organizmu je pronaÄ‘en i koktel viÅ¡e lijekova, ukljuÄÂujući sedative "midazolam" i "dijazepam", analgetik "lidokain" i stimulativno sredstvo "efedrin", koji su takoÄ‘e doprinijeli smrtnom ishodu.
Murray tvrdi da kralju popa nije prepisao, niti dao, niÅ¡ta Å¡to bi moglo da izazove smrt i da je "diprivol" koristio za lijeÄÂenje nesanice od koje je Jackson patio.
Umro Michael Jackson
Re: Umro Michael Jackson
MJ,je godinama patio od nesanice i raznih bolesti,ko zna,možda ÄÂovek viÅ¡e nije znao Å¡ta da mu da,ili mu je doÅ¡ao kraj sa i bez lekova.Ko to sada može da zna.
mene je interesovala samo njegova muzika,a privatni život je njegov samo,istina je da sam bio i ostao njegov FUN
Los Angeles: Advokat Michaela Jacksona pronađen mrtav!
BivÅ¡i advokat ameriÄÂkog pop pjevaÄÂa Michaela Jacksona, Peter Lopez pronaÄ‘en je mrtav u svojoj kući u Los Angelesu u Kaliforniji. ZvaniÄÂnici su naveli da je Lopez (60), koji je bio u braku sa glumicom Catherine Bach, oÄÂigledno izvrÅ¡io samoubistvo.
"KomÅ¡ija je prijavio da je ÄÂuo pucnje i neko u kući je pronaÅ¡ao Lopezovo tijelo", saopÅ¡tio je istražni sudija.
"GospoÄ‘a Bach i njene dvije kćerke pretrpjele su tragiÄÂan gubitak", kazao je njen izdavaÄ Steve Rohr.
Lopez je bio Jacksonov advokat nekoliko godina. On je takoÄ‘e zastupao grupu "The Eagles", tenora Andreu Bochelija i pjevaÄÂa Michaela Babla.
"Duboko smo Å¡okirani i tužni zbog neoÄÂekivanog gubitka naÅ¡eg prijatelja i partnera", rekao je portparol Lopezove advokatske firme "Kleinberg Lopez Lange Cuddy & Klein".
Raymone Bain, bivÅ¡a menadžerka Michaela Jacksona, rekla je da je unajmila Lopeza 2006. godine kao njegovog advokata za muziÄÂku industriju.
"Poznavala sam Petera 20 godina. Bio je dobar ÄÂovjek. Ã…Â okirana sam", rekla je Bainova i dodala da je Lopez putovao sa njom i Jacksonom u London na dodjelu svjetskih muziÄÂkih nagrada i da je ÄÂesto priÄÂao sa kraljem popa.
BivÅ¡i advokat ameriÄÂkog pop pjevaÄÂa Michaela Jacksona, Peter Lopez pronaÄ‘en je mrtav u svojoj kući u Los Angelesu u Kaliforniji. ZvaniÄÂnici su naveli da je Lopez (60), koji je bio u braku sa glumicom Catherine Bach, oÄÂigledno izvrÅ¡io samoubistvo.
"KomÅ¡ija je prijavio da je ÄÂuo pucnje i neko u kući je pronaÅ¡ao Lopezovo tijelo", saopÅ¡tio je istražni sudija.
"GospoÄ‘a Bach i njene dvije kćerke pretrpjele su tragiÄÂan gubitak", kazao je njen izdavaÄ Steve Rohr.
Lopez je bio Jacksonov advokat nekoliko godina. On je takoÄ‘e zastupao grupu "The Eagles", tenora Andreu Bochelija i pjevaÄÂa Michaela Babla.
"Duboko smo Å¡okirani i tužni zbog neoÄÂekivanog gubitka naÅ¡eg prijatelja i partnera", rekao je portparol Lopezove advokatske firme "Kleinberg Lopez Lange Cuddy & Klein".
Raymone Bain, bivÅ¡a menadžerka Michaela Jacksona, rekla je da je unajmila Lopeza 2006. godine kao njegovog advokata za muziÄÂku industriju.
"Poznavala sam Petera 20 godina. Bio je dobar ÄÂovjek. Ã…Â okirana sam", rekla je Bainova i dodala da je Lopez putovao sa njom i Jacksonom u London na dodjelu svjetskih muziÄÂkih nagrada i da je ÄÂesto priÄÂao sa kraljem popa.