Znatiželjni bujrum sa pitanjima koja vas interesuju islam
Re: znatiželjni bujrum sa pitanjima koja vas interesuju islam
nije u redu onda briši i od bebe.
onda u reduvidovita_dzemila je napisao/la:brisala sam tvoje, mrkija, bebe i papaje koji nisu vezani za temu. ja i bauÅ¡telac smo preÅ¡li u off priÄÂaonu pa bujrum i vi

vidovita vidi da budem iskren na ovu temu ti necu sto posto odgovorit prenjet cu ti sto sigurno znam u sta sam se osvjedocio kroz knjige.Halali mi nisam ranije vidio da si postavila pitanje.Za svinje islam odnosno GOSPODAROV GOVOR kaze da su nekad ljudi lovili ribu svim danima te je ON zabranio da love subotom u pocetku su svi prestali da love al pohlepa subotom najvise ribe bude u moru te su oni se oglusili o naredbu i prokopali kanale kako bi kad se voda povuce riba ostajala u u kanalima .Bile su tad tri vrste ljudi jedni koji su to cinili drugi koji su nijemo posmatrali i treci koji su se protivili zasto krse GOSPODAREVU NAREDBU.Ovi sto su lovili postali su svinje,ovi sto su posmatrali majmuni prezreni,a ovi sto su se protivili GOSPODAR je uzdigao u znanju i nafaci.Ajet koji glasi za ovo je "BUDITE SVINJE I MAJMUNI PREZRENI.Ako uzmemo da srce oci svinje naucno dokazano lice covjeku najvise a majmun izgledom znaci to je jedan od dokaza i to se zove MUDŽIZA.Vise ti ne znam reci jer nisam toliko zakoracio al nastojacu da ti nadjem.Ajetima mogu ti reci da je zabranjeno ovako KRV;STRV I SVINJSKO MESO i da jedemo lijepa jela.ALAHOVA MUDROST je velika i ON najbolje zna sto je zabranjena svinjetina a miseljenja sam da mnoge zarazne bolesti dolaze od svinjskog mesa i da ljudi stradaju,pogotovo holeserol je izrazen kod njih koji ljudi unose u organizam a to je gojaznost neminovna a sa gojaznoscu znamo sta nastupa visok krvni pritisak infarkti itd.Onda svinja je znak pohlepe ona zivi samo da jede sve cak iles tako uglavnom da je nezdravo meso i vidis da vecina ljudi izbacuju svinjsko meso iz upotrebe na zapadu.SELAM ALEJK I POZDRAV
ovo je forum a ALAH me duzi da nekom prenesem i jedan ajetOPA_de je napisao/la:beba80 ne odgovori ti meni na moje pitanje,samo molim te bez kopija sa interneta,jer to mogu naci i sam:
Nemam nista protiv ako stvarno imas znanja da odgovaras na islamska pitanja....Muhamed a.s je nama naredio da neuzimamo znajne od svakoga,a ja nemogu znati ko si ti i sta si,zato molim te za objasnjenje tj sta si zavrsio,i gdje,i koji su ti ljudi koji su ti dozvolili da izdajes fetve?...
posto mislis da si stigao odgovarata na serijatska pitanja,nesumnjam da izvanredno poznajes i arapski jezik...... moje pitanje tebi je da mi objsanis definiciju "nifas",i to sledece:
1) jezicka definicija Nifaza
2) Definicija Nifaza u serijatskom Pravu
3) Serijatski tretman nedonosceta (es-sikit)
4) Definicija Blizanca (et-tev"em)
ako si zainteresovan da razmjenujemo iskustva i da se usaglasavamo vjeruj da bi mi drago bilo mnogo
....ma jednostavno da mi objasnis sve u vezi Nifaza,i to po hanefisjkoj pravnoj skoli
u redu al nezelim ti to odgovorit zbog jedinog razloga sto si trazio da ti odgovorim po hanefiskom tumacenju vjerovatno znas sto znaci nifaz a ja se baziram na ENSARIJAMA na sto nam je i skrenuta naredba "OKRENITE SE ENSARIJAMA"izvoru jer islam je podjeljen na 4 pravca i ja ne zalazim u drugi pravac a koji je sastavljen od cetiri poznata mezheba vec pratim izvor.reci cu ti porodjaj selam alejk
SELAM
ALAH te nagradio za tvoj nijet.vidovita_dzemila je napisao/la:hvala beba
pitam baš zato što niko nije sto posto siguran. svak mi pokuša objasniti ali niko nije sto posto siguran
i svaki put neÅ¡to novo ÄÂujem. ovo za kanal, ribe, svinje i majmune nisam znala
ne pitam zato što tražim razlog da jedem svinjetinu. nisam ne daj bože jer i da nisam muslimanka ne bih jela zato što je skroz nezdrava
samo me zanima da sutra ja mogu svom djetetu (ako ga budem imala) objasniti
akobogda planirala sam da za vrijeme ramazana proÄÂitam kuran. ne iz razloga da glumim neku vjernicu već da se informiÅ¡em o svojoj vjeri
Pratiš izvor ?beba80 je napisao/la:vec pratim izvor.reci cu ti porodjaj selam alejk
SELAM
Objasni mi malo .
Usput, Å¡ta imaÅ¡ za reći na ovaj tekst : Ono po ÄÂemu se vehabije odnosno selefije razlikuju od drugih islamskih redova jeste njihovo davanje ljudskih osobina Allahu. SuÅ¡tina njihovog uvjerenja jeste da je Allah utjelovljen u ljudskom obliku. Svoju ideologiju zasnivaju na hadisima, odnosno rijeÄÂima božijeg poslanika, za razliku od drugih muslimana kod kojih je Kur’an najvažniji.
Vidiš li se u tome ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Ne bježim ni od ÄÂega toga sem da sam za Poslanika rekao sljedeće : da bi ga danas proglasili pedofilom ,ponavljam ; danas , jer je imao odnose sa osobom ispod 10 ( deset ) godina starosti ,..............vidovita_dzemila je napisao/la:mrki![]()
Optuzbe koje sam iznio na racun onoga na koga sam i iznio nisu nista drugo do jedna istina. Pokusao sam naci citate njegove s drugog foruma gdje je bio pod drugim nickname, pa kad je dobio ban mijenjao ga je kasnije, gdje je pod nickom "mrki62" koliko se sjecam taj nick je tad koristio, izrekao je da se on izjasnjava kao ateista. To nista nije novo za one na cenzura forumu i cenzura, stoga, ja sam par puta ga zbog toga prozvao kao i jos neki vjernici zbog ti njegovih rijeci, pa je moguce da je on to editovao ili izbrisao, no, imaju svjedoci koje ne moze ni editovati ni izbrisati, a to je da slobodno odes na forum i uclanis se da bi usao na podforum religije na cenzura i upitaj tamo clanove je li to on rekao, pa ces dobiti, insa-Allah, odgovore. Bas kad je rekao da je ateista, a kasnije da je pripadnik hanefijskog mezheba ( gubio se tad ), citirala ga je sestra sarajcica-takav nick ima i sad je tamo, prati taj podforum, i repliku mu je napravila kao: "Jutros si bio ateista, u podne si hanefijskog mezheba, sad cekamo sta ces nam za veceras reci..." Takodjer, mozes slobodno da odes na forum na stranici ili i upitaj tamo clanove koji su mu dali nekoliko puta ban zbog laganja, vrijedjanja, napadanja islama, mahrame, dobacivanja sestrama - muslimankama na nepristojan i brezobrazan nacin kao i vrijedjanje Bosnjaka i Alije Izetbegovica, rahimehullah, ali i uporedjivanju Poslanika sa pedofilom zbog njegova braka sa Aisom, r.a. NE'UZUBILLAH!
![]()
![]()
![]()
legendo!
Nek taj vehabija objasni jel i on bio baniran sa tog foruma i koliko puta

Džamija Azizija se nalazi u Orašju , imam sliku od nje , ako želiš

Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!