Vaznost vere/nacionalosti u ljubav
Zasto si samokriticna prema sebi prije svegaekranka je napisao/la:Da sve je to ISTINA Abu i kazem skidam kapu u tvom praktikovanju vjere..no ja kao nevjernik -vjernik sama sam odgovorna za posljedicno stanje...i to se slazem ,svjesno ulazim u to i kazna ako je treba biti neka bude.
Po meni u ono sto vjerujem licno mi neko nemoze izvagati kako sama sebi tako ni drugome.
a za ostali dio komentara mogu dodadti da su djeca cedna ljudska bica!
Svaki drugi komentar bi bio suvisan
- Tourniquet
- Zvijezda na usponu
- Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..
Oni koji vjeruju i drze se propisa islama njima je i vazno koje je vjere njihov partner. oni koji ne vjeruju ili se ne pridrzavaju vjere njima nije ni vazno toliko.. i to je jednostavno objasnjenje..
A o tome ko je vjernik ko nije.. o tome se moze pisat i pisat..
Ali zna se osnovni sarti ili propisi islama koji su i kojih se trebamo pridrzavat da bi bili muslimani... a koliko nas ih sve pridrzava.... vrlo mali broj..
tako da ... :-k :-k :-k :-k :-k
A o tome ko je vjernik ko nije.. o tome se moze pisat i pisat..
Ali zna se osnovni sarti ili propisi islama koji su i kojih se trebamo pridrzavat da bi bili muslimani... a koliko nas ih sve pridrzava.... vrlo mali broj..
tako da ... :-k :-k :-k :-k :-k
- Tourniquet
- Zvijezda na usponu
- Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..
Ne moze biti dovoljno da vjerujes.. I ako vjeruje u BOga i Kur'an (navodim sad islam), onda vjerujes ono sto u Kur'anu pise, A ako u Kur'anu pise da je nesto grijeh onda ne treba da to radis, ili ako nesto ne radis da grijesis. i to je sustina vjerovanj. da slijedis vjerske propise i ono sto ti vjera nalaze..LAFF je napisao/la:Po mome dovoljno je da vjerujes a sve ostalo propise obicaje i tradiciju je stvorio covjek
Kao sto to i sad radi (treba se malo dublje zapitati a ne odgovor trziti zato sto to tako treba da bude)
Za djecu nisam ni mislio da osporavas vec sam se samo nadovezao
A nemozes samo reci ja vjerujem da bi bio musliman ( za druge vjere necu komentarisat )..
Vjera treba da nam je sastavni dio zivota, a sve drugo da je podredjeno vjeri.. danas se sve stavlja na prvo mjesto, pa tek onda vjera.. a to znaci da onda nismo pravi vjernici..
Tvoje ja izlaganje neosporavam cak ni najmanje
Grijeh je
Ubiti
Ukrasti
Slagati
Prevariti
Zlostavljati
i slicno
i nije propisano samo od vjere.
Ja vjerujem u Boga a kako se zove cisto je svejedno
Uopste me ne zanima ni ilmihal niti bilo sta slicno i suprotno tome
Kako je vec Ekranka navela kad se posjecem ista krv i isto boli
Vjera koja kaze da komsiji je grijeh ako mu cestitam praznik je po meni
seperativna i mnogo toga slicno (ne bih nabrajao)
Prije svega tim svim vjerama kakva god da je zahvaljujemo ove silne ratove koje su prozete kroz Istoriju i Danasnjicu a nazalost vjerujem bice i u buducnosti
Ogranjicenja propise tradiciju je stvorio covjek a ne Bog
Bog je stvorio nas a mi smo stvorili ovu kupus salatu
Vjerovati u ona nacela i zivot je po meni najispravnije vjerovanje
Mozda ja za neke neke stvari neznam ali sta mogu mozda nekad i naucim
Grijeh je
Ubiti
Ukrasti
Slagati
Prevariti
Zlostavljati
i slicno
i nije propisano samo od vjere.
Ja vjerujem u Boga a kako se zove cisto je svejedno
Uopste me ne zanima ni ilmihal niti bilo sta slicno i suprotno tome
Kako je vec Ekranka navela kad se posjecem ista krv i isto boli
Vjera koja kaze da komsiji je grijeh ako mu cestitam praznik je po meni
seperativna i mnogo toga slicno (ne bih nabrajao)
Prije svega tim svim vjerama kakva god da je zahvaljujemo ove silne ratove koje su prozete kroz Istoriju i Danasnjicu a nazalost vjerujem bice i u buducnosti
Ogranjicenja propise tradiciju je stvorio covjek a ne Bog
Bog je stvorio nas a mi smo stvorili ovu kupus salatu
Vjerovati u ona nacela i zivot je po meni najispravnije vjerovanje
Mozda ja za neke neke stvari neznam ali sta mogu mozda nekad i naucim
Pogrijesili ste u tom pitanju o ratovima. Nazalost ali ovu cu reci i bez uvrijede naravno. Naivan covjek kaze ratovi su zapoceti zbog vjere. Osoba takvog stava gleda sve povrsinski i zato nema tacnu analizu.
Roditelji su odgovorni za djecu u svim postupcima ne samo u vjeri. Roditelj musliman je duzan da njegovo djete pocne sa vjeronaukom od 7. godine, a u deseto da zna klanjati. Na Sudnjem danu djeca ce se roditeljima vjesati za vratove jer ih nisu odgojili u Islamu. A za roditelja to znaci propast.
Tacno je mali broj je pravih muslimana u djelu, izgledu, ponasanju i praksi. No, to neznaci da nas nema! Situacija u svijetu bi bila drasticno drugacija danas da imamo kvalitetne muslimane.
Vjera nije ta koja donosi zlo vec je narod zal koji cini losa djela na vjera. Vjera poziva covjeka na dobro i lijep suzivot. Sad sto ima ljudi poput hajvana pa to drugi vole da svale na vjeru, zao mi je takvih likova.
Ti 10 zapovjedi nebi danas imali da nije Allah poslao Musa'u (a.s.) danas to izgleda normalno kao nemoj ovo nemoj ono ali to nije uvjek tako bilo. A cak ni danas vecina ljudi to neslijedi i ako je sami temelj normalnog suzivota. S'tim receno nemoze danasnju civlizaciju pozivati na moderalizam i da smo unapredovali
cak puno smo unazadovali po pitanju morala. Bili su narodi prije nas koji su mnogo vise unapredovali od nas pa su se uzoholili pa ih je teska kazna stigla i danas imamo samo ostatke njihovih gradova i gradjevina.
Roditelji su odgovorni za djecu u svim postupcima ne samo u vjeri. Roditelj musliman je duzan da njegovo djete pocne sa vjeronaukom od 7. godine, a u deseto da zna klanjati. Na Sudnjem danu djeca ce se roditeljima vjesati za vratove jer ih nisu odgojili u Islamu. A za roditelja to znaci propast.
Tacno je mali broj je pravih muslimana u djelu, izgledu, ponasanju i praksi. No, to neznaci da nas nema! Situacija u svijetu bi bila drasticno drugacija danas da imamo kvalitetne muslimane.
Vjera nije ta koja donosi zlo vec je narod zal koji cini losa djela na vjera. Vjera poziva covjeka na dobro i lijep suzivot. Sad sto ima ljudi poput hajvana pa to drugi vole da svale na vjeru, zao mi je takvih likova.
Ti 10 zapovjedi nebi danas imali da nije Allah poslao Musa'u (a.s.) danas to izgleda normalno kao nemoj ovo nemoj ono ali to nije uvjek tako bilo. A cak ni danas vecina ljudi to neslijedi i ako je sami temelj normalnog suzivota. S'tim receno nemoze danasnju civlizaciju pozivati na moderalizam i da smo unapredovali

Hm uzalud........ali pokusat cu
Ako cemo tako ne postoji dobro za covjeka
ako neko nekog uzvisuje seperativno sovinisticki i nacionalno
ili bilo u kom drugom pogledu da bolji pleminiti od drugog.
Imamo milion primjera kroz istoriju (Hitler)
Mozda su neki skorom danasnjicom osjetili na svojim ledjima
samo zbog toga sto su Muslimani nikakva vam tu analiza nije potrebna
Kao i analize drugih ratova
Sam sukob moze biti u tome sto vi tvrdite,
da ste vi bolji od drugih i da ste na pravom putu
Postoje takodje i drugi isto tako od krvi i mesa
stvoreni na isti nacin kao i vi i tvrde drugacije
Pa znate li vi da Katolicka crkva je promjenila zavjete onako kako njima pase
a da su prave knjige navodno pod kljucem
Sve u interesu covjeka
A vi niste bili tu kada je muslimanska sveta knjiga pisana
Nije da osporavam mozda imam malo racionalni video krug od vas
To za odgoj djece je napisano od covjekove ruke
Kao sto je stvorio avion kompjuter put na mjesec genetske zakone itd...
Sad da potvrdim o vjeri
Psihologija covjeka se bazira na Strahu Vjeri iz toga proizlaze Zakoni
Zamislite kad toga nebi bilo
Vjera jeste dobra stvar i neophodna ali treba paziti drugog ne uvrijediti i postovati
Nemojte postovani @Abu Haqq da silujete cinjenice i argumente pa zar nisu ljudi u Srebrenici pobijeniAbu_Haqq je napisao/la:Pogrijesili ste u tom pitanju o ratovima. Nazalost ali ovu cu reci i bez uvrijede naravno. Naivan covjek kaze ratovi su zapoceti zbog vjere. Osoba takvog stava gleda sve povrsinski i zato nema tacnu analizu.
.
Sve u interesu covjeka
Sad da potvrdim o vjeri
Vjera jeste dobra stvar i neophodna ali treba paziti drugog ne uvrijediti i postovati
Tvoj pogled nedopire daleko gledajuci na tvoj stav prema svemu sto si rekao.LAFF je napisao/la:Hm uzalud........ali pokusat cu
Mozda su neki skorom danasnjicom osjetili na svojim ledjimaNemojte postovani @Abu Haqq da silujete cinjenice i argumente pa zar nisu ljudi u Srebrenici pobijeniAbu_Haqq je napisao/la:Pogrijesili ste u tom pitanju o ratovima. Nazalost ali ovu cu reci i bez uvrijede naravno. Naivan covjek kaze ratovi su zapoceti zbog vjere. Osoba takvog stava gleda sve povrsinski i zato nema tacnu analizu.
.
Sve u interesu covjeka
Sad da potvrdim o vjeri
U islamu nepostoji nacionalitet niti boja koze. Jednom sam vec ovdje napomenuo da jedina razlika izmedu ljudi koja se pravi jeste u bogobojaznosti i u nikakvom slucaju srodstvo nacija i druge gluposti.
Ne srebrenicani nisu ubijeni zato sto su druge vjere vec zato sto oni koji su ih ubijali osudjivali da su turci sto nema nikakve veze. Rat u BiH je bio cisto iz nacionalne mrznje i licnog interesa tkzv. ovo svjetskih tirana. Molimte malo razmisli, ljudi koji su se borili protiv svojih komsija su bili nepismeni i neuki po vjeri i opstoj nauci.
Nije dovoljna strah za vjeru, potrebno je licno ubjedjenje i dokazi jer slijepo slijedenje je zabranjeno u Islamu. Allah swt nam nareduje u Kur'anu da tragamo za znanjem i to je svakom muslimanu velika obaveza. Ja licno sam ubjedjen u potpunosti da je Kur'an Allahov govor i da ta knjiga nije izmjenjena jer je Allah to obecao. A to obecanje nije dato u ranijim objavama niti su spomenuti kriscanstvu i juduizam.
Gledajuci sa tvoje strane ako kazes da nisam bio roden kad je Kur'an objavljen onda moras uzeti sve u obzir sto se desilo prije tvoga rodenja na isti nacin. Nemozes negirati nesto sto nisi vidi svojim ocima.
Ha??????????????????? :-k
Pored toga sto ste takvu glupost izvalil za Srebrencane
pitam se koji horizont pogleda vi imate cccc
Drugo izjavljujete da sam napisao da je islam nacionalisticki
pa pronadjite mi to bas volio i ja da vidim
Ako mislite na ovo
Ovo gore se je odnosilo kako vec i pise za dobro covjeka cak sam napisao primjer Hitlera Adolf Hitlera @Abu-Haqq
(a on vam nije bio u Islamu)
Vidim da se trudite ali ste prlicno neuki
Predlazem ono sto kopirate koji put i procitate pa onda mozemo kvalitetno razgovarati
Pozdrav
Pored toga sto ste takvu glupost izvalil za Srebrencane
pitam se koji horizont pogleda vi imate cccc
Drugo izjavljujete da sam napisao da je islam nacionalisticki
pa pronadjite mi to bas volio i ja da vidim
Ako mislite na ovo
Onda vam predlazem da procitate vise puta i ne lupate gluposti trpanjem rijeci koje nisam ni rekaoLAFF je napisao/la:Hm uzalud........ali pokusat cu
.
Ovo gore se je odnosilo kako vec i pise za dobro covjeka cak sam napisao primjer Hitlera Adolf Hitlera @Abu-Haqq
(a on vam nije bio u Islamu)
Vidim da se trudite ali ste prlicno neuki
Predlazem ono sto kopirate koji put i procitate pa onda mozemo kvalitetno razgovarati
Pozdrav