Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#931 Post Postao/la mrki62 »

Nenam ja ninam ja onavle [muzikafo1.gif]

Ima ba o vehabijskim strašilima mnogo vijesti, evo ti još dokaza o Makedoniji a ti pričaj ko laže a ko ne :

slika

slika

Makedonija: Policija prati grupe vehabija

Makedonske službe u kontinuitetu prate grupe vehabija i intenzivno sarađuju sa kolegama u inostranstvu, a posebno sa američkim bezbedonosnim službama sa kojima razmenjuju informacije i preduzimaju mere, rekao je portparol MUP-a Ivo Kotevski.

Skopski ''Utrinski vesnik'' piše da je nedavno, neposredno pre hapšenja veće grupe vehabija u Gornjoj Maoči u BiH, koji navodno imaju veze sa vehabijama na celom Balkanu, makedonskoj policiji iz Beograda stiglo novo upozorenje.

Vehabije nisu nikakva novost u Makedoniji. U Skoplju, sa druge strane reke Vardar, od trgovačkog centra ''Mavrovka'' prema Bit Pazaru, Čairu, Topani i dalje ima ih na svakom koraku. Lako se prepoznaju po dugačkim bradama i kraćim pantalonama, piše list.

slika

Ističu se ponašanjem u džamijama gde su više glasniji i žele da privuku pažnju na sebe. Njihova osnovna teza je da islam koji se propoveda u Makedoniji nije istinski.

U Islamskoj verskoj zajednici negiraju da vehabije vode glavnu reč u nekoliko skopskih džamija.

Islamski teolozi koji su želeli da ostanu anonimni tvrde da su vehabije infiltrirane tamo gde se nalaze glavne skopske džamije - Jahja- pašina džamija, Aladža, Tutunsus i Sultan Murat džamija.

Vehabije deluju u siromašnim sredinama odakle regrutuju buduće pristalice, najčešće za sitne pare, najviše za do sto evra mesečno ubeđuju ljude da posećuju džamije u kojima se okupljaju vehabije. Ovo treba da im postane redovni dnevni ritual, jer će u protivnom ostati bez para, piše list.

Vehabije u Skoplju

Predstavnici Islamske zajednice u Makedoniji optužili radikalne islamiste za nedavni incident u skopskoj Isa Begovoj džamiji, prvi put priznajući da u zemlji postoje vehabije koje "maltretiraju i radikalizuju građane islamske veroispovesti".

Islamska verska zajednica u Makedoniji objavila je da u zemlji postoje radikalne islamske strukture. Priznanje je usledilo nakon prošlonedeljnog incidenta u Isa Begovoj džamiji, u kojoj su bivši hodža Ramadan Ramadani i njegove pristalice izazvali tuču, izbacivši muftiju iz bogomolje.

slika
Isa Begova džamija u Skoplju

Skopski muftija Ibrahim Šabani izjavio je da kriminalno vehabistička banda, koju predvodi Ramadani, deluje u Skopskom području. Ramadani je negirao da propagira radikalni islam, i rekao da u džamiji, gde se dogodio incident, organizuje predavanja.

Kao predavač pojavljuje se i Bekir Halimi, za koga Ramadani tvrdi da je jedan od najpoznatijih hodža kod Albanaca na Balkanu, kao i da vernici imaju sreću što on živi u blizini, pa može uvek da prisustvuje tim predavanjima.

Iz Islamske verske zajednice juče su po prvi put javno izneli činjenicu da imaju problema sa radikalnim strukturama u svojim redovima, o čemu se ranije pričalo u javnosti ali su predstavnici Zajednice sami, do juče, to negirali.

Portparol skopskog muftije Ismet Bitući izjavio je da Ramadani i njegova grupa koriste anarhiju, nasilje, maltretiraju i radikalizuju građane islamske veroispovesti.

Poglavar Islamske verske zajednice Sulejman Redžepi se juče susreo sa ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jakulovskom, kojoj je obrazložio probleme.

Činjenica je da radikalni islam predstavlja globalnu pretnju, i Makedonija ne može biti izuzeta od tih pretnji, izjavio je portparol MUP-a Ivo Kotevski i dodao da će policija preuzeti sve neophodne mere, kada budu imala odgovarajuće dokaze za određeno krivično delo.

Policija je, do sada, podnela krivične prijave protiv tri osobe koje su bile umešane u incident u Isa begovoj džamiji. Snimke tuče u džamiji objavila je Demokratska partija Albanaca Menduha Tačija, koja tvrdi da je radikalna grupa dobijala podršku od gradonačelnika skopske opštine Čair iz redova vladajuće Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija.

Policija je podnela tri prekršajne prijave protiv lica koji su napala muftiju i vernika.

Ako ti je to malo dokaza, samo reci , mogu ja još [muzikafo1.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#932 Post Postao/la Bausstelac »

Ma nema sta sta rodzen si da napravis smutnju.

Istinu je rekao Allahov Poslanik a.s. da cemo munafike prepoznati i po tome sto "kada govore LAZU".

Kao prvo taj Krasnici iz Kosova ako je po necemu poznat,onda je to po tome sto je veliki kriticar Vehabijskog ucenja.

Kao drugo nisi ti iz Makedonije vec ja,i vrlo sam dobro upoznat sa situacijom.

Reis Redzepi (Allah ga ponizio i na dunjaluku i na ahiretu),nije trazio da se Makedonska policija obracuna s Vehabijama,vec sa onima koji ga neslusaju,i koji su mu preuzeli 20 Dzamija u Makedoniju,a kao sto si i sam vidjeo u Videu ljudi koji su preuzeli Dzamije nisu uopste Vehabije,nego su to vecinom "skolovani" ljudi Doktori,Profesori Islamskih Nauka.Ako nisi znao iz Makedonije je u proteklih 10 godina izaslo 90 tak Islamskih doktora i magistra,i to sve sa najvecih Islamskih Univerziteta poput Al Azhara (Egipat).I za niti jednog od njih nema mjesta u Islamskoj Zajednici,jer uceni ljudi su nepozeljni u Islamskoj Zajednici Makedonije.

A sto se tice Redzepija on zna sta ga ceka,ako dodze do njegove smjene,njemu i nepreostaje nista nego da trazi pomoc od kjafira sto je jos jedan dokaz da prvi Covjek Islamske Zajednice Makedonije je "NEVJERNIK",jer Allah u Kuranu kaze "Neuzimajte jevreje i krscane za zastitnike,oni su sami sebi zastitnici,a NJIHOV je i onaj koji ih za zastitnika prihvati"(Kuran)
"Smrt je jedna,pa zato neka bude na Allahovom putu"

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#933 Post Postao/la beba80 »

Eselamun alejkum jesil mrki presao u "vehabije " jesil vidio da li su u pravu

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#934 Post Postao/la Bausstelac »

mrki je puno blize da bude Zidov nego li Musliman [laugh.gif]

Cudo koliko ima zidovksih osobina,popu sirenje smutnje,laz,podmuklost itd [mmmux2.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#935 Post Postao/la mrki62 »

Koliko god se ti trudio , ja ću ti dokazati koliko si u krivu [muzikafo1.gif]

Tema je o vehabijama i nije tema da vehabija nema [eusa_naughty.gif]

PS. Mogu ja koji i video na Makedonskom jeziku , gdje se jasno vidi i čuje o čemu je riječ [muzikafo1.gif]

Hajde care , pogledaj do kraja a ako ti nije dosta , imam još materijala i to sve na Makedonijata jazik [mmmux2.gif]
Klikni http://www.youtube.com/watch?v=cx-1RlDTv3o

Al idemo i još jednom slikom [icon_wave.gif] ,................ i džabe bebi objašnjavaš ko i šta sam ja, jer ,................ Allah najbolje zna ( ne stvaraj smutnju ) [onfire.gif]

slika
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#936 Post Postao/la Bausstelac »

hahhahaha jao jesi glup,pa taj Vehabija na slici uopste nije Makedonac vec Bosanac,pa to je Nusret Imamovic iz Maoce [icon_wave.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#937 Post Postao/la mrki62 »

Bausstelac je napisao/la:hahhahaha jao jesi glup,pa taj Vehabija na slici uopste nije Makedonac vec Bosanac,pa to je Nusret Imamovic iz Maoce [icon_wave.gif]
Pametan si ti a što nisi pogledao link, koji sam postavio [icon_ballbounce.gif]

Evo jopet al od početka i to od početka al na makedonskom jeziku :

Link 1 http://www.youtube.com/watch?v=QK-ePebV ... re=related

Link 2 http://www.youtube.com/watch?v=3pjIuCZa ... re=related tu na makedonskom se kaže ; nije svaki vehabija terorist al je svaki terorist vehabija

Link 3 http://www.youtube.com/watch?v=3pjIuCZa ... re=related

Link 4 http://www.youtube.com/watch?v=Lge-yBqt ... re=related

Šta ćemo sad ?

Hoćeš još iz vo Macedonija [muzikafo1.gif]

slika

slika

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#938 Post Postao/la Bausstelac »

pa gledao sam to davno,ali ti nisi gledao,niti si razumjeo [icon_wave.gif] ,u ostalom mrki ako bolje gledas taj video mozde vidis i mene [smile.gif]

SAlu na stranu mrki,ali to nije Video o Vehabijama Makedonije mada ih naravno ima i ovdje vec o Bosankim VEHABIJAMA

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#939 Post Postao/la mrki62 »

Bausstelac je napisao/la:pa gledao sam to davno,ali ti nisi gledao,niti si razumjeo [icon_wave.gif] ,u ostalom mrki ako bolje gledas taj video mozde vidis i mene [smile.gif]

SAlu na stranu mrki,ali to nije Video o Vehabijama Makedonije mada ih naravno ima i ovdje vec o Bosankim VEHABIJAMA
Ti si mislio na ovo http://www.youtube.com/watch?v=czcS3X_x ... re=related
To je o BiH a ja te opet pozivam da pogledaš linkove i vidjet ćeš da se pominje i Makedonija.
Jel ja razumijem il ne , to je druga stvar a bez brige , dosta razumijem jer imam na radnom mjestu par Makedonaca i dosta poznajem Makedonski

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#940 Post Postao/la beba80 »

Ja kontao krki presao u BRAĆU
Njemu ni KUR'AN ne moze pomoci ako mu se Alah dž.š. ne smiluje

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#941 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:Ja kontao krki presao u BRAĆU
Njemu ni KUR'AN ne moze pomoci ako mu se Alah dž.š. ne smiluje
Aaaaaaaaaaaaa ,............. i ti si tu , imam ja materijala i za tebe [muzikafo1.gif]

http://www.youtube.com/watch?v=Zm4qWNU4 ... re=related

slika

slika

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#942 Post Postao/la Bausstelac »

Nego sta ces ti mrki ako u Bosni zavladaju Vehabije [smile.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#943 Post Postao/la mrki62 »

Bausstelac je napisao/la:Nego sta ces ti mrki ako u Bosni zavladaju Vehabije [smile.gif]
Ja sam u sLOVEniji [muzikafo1.gif]

link http://www.youtube.com/watch?v=uA3Dj345 ... re=related

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#944 Post Postao/la beba80 »

Bausstelac je napisao/la:Nego sta ces ti mrki ako u Bosni zavladaju Vehabije [smile.gif]
ima da se ubije a ne nece to preci ce na stranu cetonja

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#945 Post Postao/la Bausstelac »

mrki62 je napisao/la:
Ja sam u sLOVEniji [muzikafo1.gif]

link http://www.youtube.com/watch?v=uA3Dj345 ... re=related

nego negdje sam procitao da si u Mariboru,poznajes li mozda Minura i Salije Islamoskog iz Makedonije?gradzevinu rade tamo

Odgovori