Kuharski recepti
- leptirica-de
- Hronicar foruma
- Postovi: 661
- Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Deutschland
- leptirica-de
- Hronicar foruma
- Postovi: 661
- Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Deutschland
Ambasador rolat
Sastoj :
7 jaja, 150 g secera, 30 g ostrog brasna, 150 g celih oraha
Za krem: 500 ml mleka, 200 g secera u prahu, 75 g ostrog brasna, 250 g maslaca
Za nadev: 3 banane, 250 g zele bonbona, 100 ml ruma i cokoladne mrvice za posipanje
Kako pripremiti :
Secer zagrevati do zlatnozute boje i dodati orahe. Vrucu smesu sipati na pek-papir, ohladiti, a zatim samleti. Belanca dobro umutiti, dodavati jedno po jedno zumance, pa lagano dodavati karamel od oraha i brasno. Smesu sipati u kalup, velicine 40x30 cm oblozen pek-papirom i peci na 180 stepeni 20 minuta. Pecenu koru izvaditi iz kalupa staviti na vlaznu krpu i uviti u rolat. Secer i brasno razmutiti u 100 ml hladnog mleka i sipati u ostatak provrelog mleka i kuvati nekoliko minuta. Krem ohladiti i pomesati ga sa umucenim maslacem. Koru premazati sa polovinom krema, pa posuti iseckanim zele bonbonama natopljenim u rum. Cele banane nakapati sa sokom od limuna, rasporediti uz rub biskvita sa one strane od koje se pocinje rolati rolat. Savijen rolat premazati ostatkom krema i posuti mrvicama od cokolade.
Sastoj :
7 jaja, 150 g secera, 30 g ostrog brasna, 150 g celih oraha
Za krem: 500 ml mleka, 200 g secera u prahu, 75 g ostrog brasna, 250 g maslaca
Za nadev: 3 banane, 250 g zele bonbona, 100 ml ruma i cokoladne mrvice za posipanje
Kako pripremiti :
Secer zagrevati do zlatnozute boje i dodati orahe. Vrucu smesu sipati na pek-papir, ohladiti, a zatim samleti. Belanca dobro umutiti, dodavati jedno po jedno zumance, pa lagano dodavati karamel od oraha i brasno. Smesu sipati u kalup, velicine 40x30 cm oblozen pek-papirom i peci na 180 stepeni 20 minuta. Pecenu koru izvaditi iz kalupa staviti na vlaznu krpu i uviti u rolat. Secer i brasno razmutiti u 100 ml hladnog mleka i sipati u ostatak provrelog mleka i kuvati nekoliko minuta. Krem ohladiti i pomesati ga sa umucenim maslacem. Koru premazati sa polovinom krema, pa posuti iseckanim zele bonbonama natopljenim u rum. Cele banane nakapati sa sokom od limuna, rasporediti uz rub biskvita sa one strane od koje se pocinje rolati rolat. Savijen rolat premazati ostatkom krema i posuti mrvicama od cokolade.
- Alma_sa
- Svakodnevni prolaznik
- Postovi: 350
- Pridružen/a: 01 Apr 2006 02:00
- Lokacija: Sarajevo
- Kontakt:
Palaèinke (sa kakaom)
Potrebno:
2 ¹olje bra¹na
3 ¹olje mlijeka
3 jaja
kakao, 1 ka¹ika
malo soli,
malo ¹eæera,
malo ulja,
maslac,
2 banane,
topljena èokolada,
¹lag.
Priprema:
Umute se jaja, u to se doda so, ¹eæer, ulje, i naspe se malo mlijeka, da se ne bi stvorile grudvice. Polako se dodaje bra¹no, i umjesi se sve dok se ne utro¹i sva kolièina mlijeka i bra¹na. Na kraju se doda ka¹ika kakaa, i dobiju se crne palaèinke. Grabilicom od oko 1 dl razlije se smjesa po tavi i naprave se palaèinke. Zatim se u tu tavu doda maslac da se rastopi, pa preko njega staviti banane, koje su prethodno presjeèene na pola i napravljene po èetvrtinama. One se malo propr¾e i sa jedne i sa druge strane, palaèinke se slo¾e u trougao, preko se stave dva, tri parèeta banane, prelije se topljenom èokoladom i na kraju se ukrasi ¹lagom. Odlièan ukus, probajte...prijatno
Potrebno:
2 ¹olje bra¹na
3 ¹olje mlijeka
3 jaja
kakao, 1 ka¹ika
malo soli,
malo ¹eæera,
malo ulja,
maslac,
2 banane,
topljena èokolada,
¹lag.
Priprema:
Umute se jaja, u to se doda so, ¹eæer, ulje, i naspe se malo mlijeka, da se ne bi stvorile grudvice. Polako se dodaje bra¹no, i umjesi se sve dok se ne utro¹i sva kolièina mlijeka i bra¹na. Na kraju se doda ka¹ika kakaa, i dobiju se crne palaèinke. Grabilicom od oko 1 dl razlije se smjesa po tavi i naprave se palaèinke. Zatim se u tu tavu doda maslac da se rastopi, pa preko njega staviti banane, koje su prethodno presjeèene na pola i napravljene po èetvrtinama. One se malo propr¾e i sa jedne i sa druge strane, palaèinke se slo¾e u trougao, preko se stave dva, tri parèeta banane, prelije se topljenom èokoladom i na kraju se ukrasi ¹lagom. Odlièan ukus, probajte...prijatno
- leptirica-de
- Hronicar foruma
- Postovi: 661
- Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Deutschland
Musaka od bijelog mesa, paprika i kackavalja
Sastoj
bijelo pilece meso
kackavalj
pecene paprike
jaja
pavlaka
zacini
Nacin pripreme
Obariti bijelo pilece meso. Poredati u posudu za pecenje red pecene paprike, red seckanog barenog pileceg mesa, narendati kackavalj i ponoviti redosled. Zatim preliti umucenim jajima i pavlakom, posoliti i zaciniti po ukusu i peci 30 minuta. Kolicinu sastojaka birate po potrebi.
Sastoj
bijelo pilece meso
kackavalj
pecene paprike
jaja
pavlaka
zacini
Nacin pripreme
Obariti bijelo pilece meso. Poredati u posudu za pecenje red pecene paprike, red seckanog barenog pileceg mesa, narendati kackavalj i ponoviti redosled. Zatim preliti umucenim jajima i pavlakom, posoliti i zaciniti po ukusu i peci 30 minuta. Kolicinu sastojaka birate po potrebi.
- leptirica-de
- Hronicar foruma
- Postovi: 661
- Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Deutschland
Piletina s prazilukom u sosu od paradajza
Sastoj
1/2 kg belog pileceg mesa
3 kasike maslinovog ulja
2 struka praziluka
5 kasika pirea od paradajza
2 kasike gustina ili brasna
3 cena bijelog luka
so
Nacin pripreme
Dobro oprati praziluk, isjeci ga na cetiri djela po debljini i sitno po duzini. Staviti ulje u plitku posudu, dodati piletinu i praziluk, pa posoliti. Dinstati na tihoj vatri uz stalno dodavanje malih kolicina mlake vode, povremeno mesajuci.
U posebnoj posudi dobro izmjesati gustin sa paradajz pireom i mlakom vodom, tako da se dobije jednolicna gusta tecnost. Najbolje je koristiti rucnu metlicu-mutilicu.
Kada je piletina izdinstana, dodati umuceni paradajz. Polako promesati jelo i pustiti pet minuta da se prodinstaju zajedno meso i paradajz, stalno mjesajuci, tako da se dobije jednolicna masa. Dodati sitno iseckan bjeli luk. Sluziti uz bareni krompir, testeninu ili kuvani pirinac.
Umesto maslinovog ulja, moze se koristiti bilo koje ulje, puter ili mast. Za ovo jelo mozete koristiti i teletinu, govedinu ili svinjetinu. Vreme dinstanja mesa zavisi od vrste mesa. Ako je meso malo starije, prodinstati samo meso oko pola sata, pa tek tada dodati praziluk. Moze se koristiti i kuhano meso iz supe, na primer govedina.
Sastoj
1/2 kg belog pileceg mesa
3 kasike maslinovog ulja
2 struka praziluka
5 kasika pirea od paradajza
2 kasike gustina ili brasna
3 cena bijelog luka
so
Nacin pripreme
Dobro oprati praziluk, isjeci ga na cetiri djela po debljini i sitno po duzini. Staviti ulje u plitku posudu, dodati piletinu i praziluk, pa posoliti. Dinstati na tihoj vatri uz stalno dodavanje malih kolicina mlake vode, povremeno mesajuci.
U posebnoj posudi dobro izmjesati gustin sa paradajz pireom i mlakom vodom, tako da se dobije jednolicna gusta tecnost. Najbolje je koristiti rucnu metlicu-mutilicu.
Kada je piletina izdinstana, dodati umuceni paradajz. Polako promesati jelo i pustiti pet minuta da se prodinstaju zajedno meso i paradajz, stalno mjesajuci, tako da se dobije jednolicna masa. Dodati sitno iseckan bjeli luk. Sluziti uz bareni krompir, testeninu ili kuvani pirinac.
Umesto maslinovog ulja, moze se koristiti bilo koje ulje, puter ili mast. Za ovo jelo mozete koristiti i teletinu, govedinu ili svinjetinu. Vreme dinstanja mesa zavisi od vrste mesa. Ako je meso malo starije, prodinstati samo meso oko pola sata, pa tek tada dodati praziluk. Moze se koristiti i kuhano meso iz supe, na primer govedina.
- leptirica-de
- Hronicar foruma
- Postovi: 661
- Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Deutschland
Kineski obrok
Sastoj
400 g pileceg filea , 1 kasicica vegete, 1 kasicica sojina umaka, 1 kasicica nasjeckanog bjelog luka, 1 kasicica djumbira, 300 gr crvene paprike, 250 gr zelene paprike, 50 ml ulja, 1 kasika gusnela(skrobnog brasna), 1 kasicica sezamova ulja.
Nacin pripreme
Meso narezite na kockice i izmijesajte sa skrobnim brasnom. Na vrucem ulju ispecite meso i izvadite ga.
Na isto ulje dodajte bjeli luk, djumbir, ociscene paprike narezane na kockice i pecite sve zajedno oko dvije minute. Vratite meso, pa dodajte soju, vegetu, sol, papar, sezamovo ulje. Sve dobro izmijesajte i jos kratko propecite. Sluziti uz kuhanu rizu.
Sastoj
400 g pileceg filea , 1 kasicica vegete, 1 kasicica sojina umaka, 1 kasicica nasjeckanog bjelog luka, 1 kasicica djumbira, 300 gr crvene paprike, 250 gr zelene paprike, 50 ml ulja, 1 kasika gusnela(skrobnog brasna), 1 kasicica sezamova ulja.
Nacin pripreme
Meso narezite na kockice i izmijesajte sa skrobnim brasnom. Na vrucem ulju ispecite meso i izvadite ga.
Na isto ulje dodajte bjeli luk, djumbir, ociscene paprike narezane na kockice i pecite sve zajedno oko dvije minute. Vratite meso, pa dodajte soju, vegetu, sol, papar, sezamovo ulje. Sve dobro izmijesajte i jos kratko propecite. Sluziti uz kuhanu rizu.
- leptirica-de
- Hronicar foruma
- Postovi: 661
- Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Deutschland