Kuharski recepti

Umjetnost zivljenja. Kulinarstvo. Recepti.Savjeti kako napraviti bolje.
Poruka
Autor/ica
ADMIN_BOL-CHAT.DE

#17 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

Ova leptir hanuma samo recept napisa..nista drugo! :huh:

Avatar
leptirica-de
Hronicar foruma
Hronicar foruma
Postovi: 661
Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
Lokacija: Deutschland

#18 Post Postao/la leptirica-de »

--
Zadnja izmjena: leptirica-de, dana/u 28 Apr 2007 10:34, ukupno mijenjano 1 put.

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#20 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

:mad: Vidovita cujes sta je rekla leptir hanuma vracaj se na temu

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

Avatar
leptirica-de
Hronicar foruma
Hronicar foruma
Postovi: 661
Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
Lokacija: Deutschland

#21 Post Postao/la leptirica-de »

Ambasador rolat


Sastoj :

7 jaja, 150 g secera, 30 g ostrog brasna, 150 g celih oraha
Za krem: 500 ml mleka, 200 g secera u prahu, 75 g ostrog brasna, 250 g maslaca
Za nadev: 3 banane, 250 g zele bonbona, 100 ml ruma i cokoladne mrvice za posipanje




Kako pripremiti :

Secer zagrevati do zlatnozute boje i dodati orahe. Vrucu smesu sipati na pek-papir, ohladiti, a zatim samleti. Belanca dobro umutiti, dodavati jedno po jedno zumance, pa lagano dodavati karamel od oraha i brasno. Smesu sipati u kalup, velicine 40x30 cm oblozen pek-papirom i peci na 180 stepeni 20 minuta. Pecenu koru izvaditi iz kalupa staviti na vlaznu krpu i uviti u rolat. Secer i brasno razmutiti u 100 ml hladnog mleka i sipati u ostatak provrelog mleka i kuvati nekoliko minuta. Krem ohladiti i pomesati ga sa umucenim maslacem. Koru premazati sa polovinom krema, pa posuti iseckanim zele bonbonama natopljenim u rum. Cele banane nakapati sa sokom od limuna, rasporediti uz rub biskvita sa one strane od koje se pocinje rolati rolat. Savijen rolat premazati ostatkom krema i posuti mrvicama od cokolade.

Avatar
Alma_sa
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik
Postovi: 350
Pridružen/a: 01 Apr 2006 02:00
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

#22 Post Postao/la Alma_sa »

Palaèinke (sa kakaom)

Potrebno:

2 ¹olje bra¹na
3 ¹olje mlijeka
3 jaja
kakao, 1 ka¹ika
malo soli,
malo ¹eæera,
malo ulja,
maslac,
2 banane,
topljena èokolada,
¹lag.

Priprema:

Umute se jaja, u to se doda so, ¹eæer, ulje, i naspe se malo mlijeka, da se ne bi stvorile grudvice. Polako se dodaje bra¹no, i umjesi se sve dok se ne utro¹i sva kolièina mlijeka i bra¹na. Na kraju se doda ka¹ika kakaa, i dobiju se crne palaèinke. Grabilicom od oko 1 dl razlije se smjesa po tavi i naprave se palaèinke. Zatim se u tu tavu doda maslac da se rastopi, pa preko njega staviti banane, koje su prethodno presjeèene na pola i napravljene po èetvrtinama. One se malo propr¾e i sa jedne i sa druge strane, palaèinke se slo¾e u trougao, preko se stave dva, tri parèeta banane, prelije se topljenom èokoladom i na kraju se ukrasi ¹lagom. Odlièan ukus, probajte...prijatno

Avatar
leptirica-de
Hronicar foruma
Hronicar foruma
Postovi: 661
Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
Lokacija: Deutschland

#23 Post Postao/la leptirica-de »

Musaka od bijelog mesa, paprika i kackavalja


Sastoj
bijelo pilece meso
kackavalj
pecene paprike
jaja
pavlaka
zacini

Nacin pripreme
Obariti bijelo pilece meso. Poredati u posudu za pecenje red pecene paprike, red seckanog barenog pileceg mesa, narendati kackavalj i ponoviti redosled. Zatim preliti umucenim jajima i pavlakom, posoliti i zaciniti po ukusu i peci 30 minuta. Kolicinu sastojaka birate po potrebi.

Avatar
leptirica-de
Hronicar foruma
Hronicar foruma
Postovi: 661
Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
Lokacija: Deutschland

#24 Post Postao/la leptirica-de »

Piletina s prazilukom u sosu od paradajza



Sastoj

1/2 kg belog pileceg mesa
3 kasike maslinovog ulja
2 struka praziluka
5 kasika pirea od paradajza
2 kasike gustina ili brasna
3 cena bijelog luka
so


Nacin pripreme

Dobro oprati praziluk, isjeci ga na cetiri djela po debljini i sitno po duzini. Staviti ulje u plitku posudu, dodati piletinu i praziluk, pa posoliti. Dinstati na tihoj vatri uz stalno dodavanje malih kolicina mlake vode, povremeno mesajuci.
U posebnoj posudi dobro izmjesati gustin sa paradajz pireom i mlakom vodom, tako da se dobije jednolicna gusta tecnost. Najbolje je koristiti rucnu metlicu-mutilicu.
Kada je piletina izdinstana, dodati umuceni paradajz. Polako promesati jelo i pustiti pet minuta da se prodinstaju zajedno meso i paradajz, stalno mjesajuci, tako da se dobije jednolicna masa. Dodati sitno iseckan bjeli luk. Sluziti uz bareni krompir, testeninu ili kuvani pirinac.
Umesto maslinovog ulja, moze se koristiti bilo koje ulje, puter ili mast. Za ovo jelo mozete koristiti i teletinu, govedinu ili svinjetinu. Vreme dinstanja mesa zavisi od vrste mesa. Ako je meso malo starije, prodinstati samo meso oko pola sata, pa tek tada dodati praziluk. Moze se koristiti i kuhano meso iz supe, na primer govedina.

Avatar
leptirica-de
Hronicar foruma
Hronicar foruma
Postovi: 661
Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
Lokacija: Deutschland

#25 Post Postao/la leptirica-de »

Kineski obrok


Sastoj

400 g pileceg filea , 1 kasicica vegete, 1 kasicica sojina umaka, 1 kasicica nasjeckanog bjelog luka, 1 kasicica djumbira, 300 gr crvene paprike, 250 gr zelene paprike, 50 ml ulja, 1 kasika gusnela(skrobnog brasna), 1 kasicica sezamova ulja.

Nacin pripreme

Meso narezite na kockice i izmijesajte sa skrobnim brasnom. Na vrucem ulju ispecite meso i izvadite ga.
Na isto ulje dodajte bjeli luk, djumbir, ociscene paprike narezane na kockice i pecite sve zajedno oko dvije minute. Vratite meso, pa dodajte soju, vegetu, sol, papar, sezamovo ulje. Sve dobro izmijesajte i jos kratko propecite. Sluziti uz kuhanu rizu.

Avatar
leptirica-de
Hronicar foruma
Hronicar foruma
Postovi: 661
Pridružen/a: 18 Dec 2006 02:00
Lokacija: Deutschland

#26 Post Postao/la leptirica-de »

VOCNI KOLAC

kora:
4 jaja
4 kasike secera
4 kasike brasna
1/2 peciva

fil:
2 pudinga od jagode skuhati u pola litra vode i 4 kasike secera. kad se ohladi, poredjaju se jagode na pola po cijeloj kori sa pudingom i sa dva slaga.

(umjesto jagoda mozes stavit i banane al tad ide i puding od vanile)

Odgovori