a aj mi reci za ovaj secer...jel ide sitni ili ono malo krupniji? :ballbounce:ekranka je napisao/la:Kokos Bajadera
100 ml kokosova mlijeka (mo¾e i obièno)
170 g ¹eæera
250 g maslaca
300 g kokosa
400 g mlijeka u prahu
300 - 400 g ¾ele bombona (kolièina po ¾elji)
po ¾elji, ¹areni èokoladni bombonèiæi
2 lista oblatne
# Mlijeko, maslac i ¹eæer prokuhati i u toplo umije¹ati mlijeko u prahu i kokos.
# ®ele bombone narezati na malecke kockice i umije¹ati u masu (po ¾elji ubaciti i èokoladne bombonèiæe, ako imate èeliène ¾ivce za rezanje bajadere).
# Fil rasporediti na list oblatne (mora biti èvrst kao u Rafaello kuglica), dobro ga potisnuti ¾licom, i poklopiti drugim listom oblatne. Opteretiti nekom velikom kuharicom ili enciklopedijom.
# Ostaviti par sati da se stisne,
E ja jedva cekam da probam
Kuharski recepti
- __kockar__
- Ucesnik diskusija
- Postovi: 299
- Pridružen/a: 03 Sep 2007 02:00
- Lokacija: Bosnia
- mala-plava21
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1246
- Pridružen/a: 04 Dec 2006 02:00
- Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca
bluesky je napisao/la:=D> SVAKA CAST!!! Ti si ovde jedina koja zna sta i skuhati!!! "ODOKA" koja stavlja sastojke i "NA VRH NOZA"- od te se moze sta i pojesti, a one sto stavljaju na vagu- nema tu kuharice!!!! [-Xmala-plava21 je napisao/la:Ja ne kuham po receptu vec ovako napamet kako naucim pa evo recepta odoka :chuckel:
Piletina u umaku od vrhnja i gljiva
Nek bude za 2 osobe
UMAK
-prvo zagrijem ulje i stavim narezane sampinjone (20dag)
-nakon sto smo ih preprzili dodajemo 2dl vode i neka se zagrije
-zatim dodajemo vrhnje za kuhanje (najmanje pakovanje)
-kada je prokuhalo dodajemo vrecicu umaka od sampinjona
-dobro izmijesati da ne ostane grudica
-posoliti pa ukusu
-pustiti da se lagano kuha par minuta (2-5min) mijesajuci lagano
MESO
-pileca prsa (4 komada) ispeci na zagrijanoj tavi (ali prije)
-meso posoliti i staviti malo vegete
PRILOG
-mozete skuhati tjesteninu
-mozete skuhati njoke
SERVIRANJE
-na veliki plitki tanjur prvo stavite prilog
-zatim izvadite meso
-na kraju sa umakom prelijete prilog i meso
Mogu reci da je meni jako ukusno i lagano
Zelim vam
Dobar tek njami njami :chuckel:
Jojj hvala na komplimentu ma ja ti samo dobro pamtim i volim kuhat
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.
- __kockar__
- Ucesnik diskusija
- Postovi: 299
- Pridružen/a: 03 Sep 2007 02:00
- Lokacija: Bosnia
aha znaci krupniji....ma samo ja pitam....nemoj da sta zamijeris.. :ballbounce:ekranka je napisao/la:cim krupniji bolji ,sladji je ,ja mislila bosanci to znaju :ballbounce:__koCKar__ je napisao/la:a aj mi reci za ovaj secer...jel ide sitni ili ono malo krupniji? :ballbounce:ekranka je napisao/la:Kokos Bajadera
100 ml kokosova mlijeka (mo¾e i obièno)
170 g ¹eæera
250 g maslaca
300 g kokosa
400 g mlijeka u prahu
300 - 400 g ¾ele bombona (kolièina po ¾elji)
po ¾elji, ¹areni èokoladni bombonèiæi
2 lista oblatne
# Mlijeko, maslac i ¹eæer prokuhati i u toplo umije¹ati mlijeko u prahu i kokos.
# ®ele bombone narezati na malecke kockice i umije¹ati u masu (po ¾elji ubaciti i èokoladne bombonèiæe, ako imate èeliène ¾ivce za rezanje bajadere).
# Fil rasporediti na list oblatne (mora biti èvrst kao u Rafaello kuglica), dobro ga potisnuti ¾licom, i poklopiti drugim listom oblatne. Opteretiti nekom velikom kuharicom ili enciklopedijom.
# Ostaviti par sati da se stisne,
E ja jedva cekam da probam
Medena torta......
Zamjesiti tijesto od
125 grama margarina
jednog cijelog jajeta
250 gr meda
praska za pecivo
i onoliko brasna da masa nebude mnogo tvrda...tijesto se podjeli na tri djela....razvuce se oklagijom te tri kore...jednake velicine i peku se na poledjini pleha.....
FIL.....
Jedan paketic pudinga pripremljen prema upustvu...pomijesan sa preostalim 125 gr margarina...treba da se mijesa dok se neizjednaci u glatku masu....
Kore se mazu sa ovim filom i mogu se sjeci kada se ohladi....A najbolje da prenoci...
Zamjesiti tijesto od
125 grama margarina
jednog cijelog jajeta
250 gr meda
praska za pecivo
i onoliko brasna da masa nebude mnogo tvrda...tijesto se podjeli na tri djela....razvuce se oklagijom te tri kore...jednake velicine i peku se na poledjini pleha.....
FIL.....
Jedan paketic pudinga pripremljen prema upustvu...pomijesan sa preostalim 125 gr margarina...treba da se mijesa dok se neizjednaci u glatku masu....
Kore se mazu sa ovim filom i mogu se sjeci kada se ohladi....A najbolje da prenoci...
Volim ja kuhati
i grah i boraniju umijem i riblje filete (al ono za po sata vec si gladan)
nego volim ovako da pravim dorucak nam
potrebno 5 svezih jaja (ona seljakca, domaca su najbolja)
250 g kackavalja
100 g oraha
100 g lje¹nika
200 g slatke pavlake
maslinovo ulje, soli
narvno uzmes onu dobru tavu, malo vecu, pomazes uljem maslinovim i onda razbijes jaja i pustis da se prze, kad ono pocne kora da se hvata, e onda dodjes redom predhodno pripremljen kackavalj, ono znate da se fino isecka na resetki, i to jos malo se ono prci e onda dodas samljevene orahe i lje¹nik malo posolis na kraju.
To kad se spremi onda ide u tanjir i odozgo pavlaka
e sad kad sam dobro raspolozen onda odozgo ide pripremljene gljive u vrenju za kuhanje i origano, al to samo kad sam ekstra raspolozen i kad nismo puno gladni
i grah i boraniju umijem i riblje filete (al ono za po sata vec si gladan)
nego volim ovako da pravim dorucak nam
potrebno 5 svezih jaja (ona seljakca, domaca su najbolja)
250 g kackavalja
100 g oraha
100 g lje¹nika
200 g slatke pavlake
maslinovo ulje, soli
narvno uzmes onu dobru tavu, malo vecu, pomazes uljem maslinovim i onda razbijes jaja i pustis da se prze, kad ono pocne kora da se hvata, e onda dodjes redom predhodno pripremljen kackavalj, ono znate da se fino isecka na resetki, i to jos malo se ono prci e onda dodas samljevene orahe i lje¹nik malo posolis na kraju.
To kad se spremi onda ide u tanjir i odozgo pavlaka
e sad kad sam dobro raspolozen onda odozgo ide pripremljene gljive u vrenju za kuhanje i origano, al to samo kad sam ekstra raspolozen i kad nismo puno gladni
"Jer su naÅ¡a mjerila drugaÄija i naÅ¡a osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugaÄijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...
Musa Ćazim Ćatic ...