Nemoj "nabrzake" da ga peces - on to ne voli
I cul ti sta ti ja malocas rekoh?? ... ne mazi ga!!
Burek s mesom
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
- Postovi: 14847
- Pridružen/a: 11 Dec 2007 02:00
- Lokacija: Dusa mi ostade tamo
Mislim ... ah ... znas nas pravcate bosancerosehamid_islam je napisao/la:
Mislim da je ro takozvani Bosanski ili Sarajevsi burek koi sam jeo u Sarajevu i odu¹evijo sam se.
Pazi kad ja koi sam to radijo 12 godina ka¾em da sam se odu¹evijo onda je starno dobar.
Ako ikad dodjes u Dolinu piramida, u carsiji, kad izgladnis pri obilasku sondi, preporucujem ti objekat "Palma"
Kuda idu ljudi kao ja ...
Ja rijetko radim burek...cesce sirnicu, krompiru¹u , zeljanicu ili bundevaru (ta mi je najdraza)
Ali kore nikada ne kupujem jer ni ne znam kako bih ih smotala....
Ovako...
U zdjelu stavim bra¹no, malo posolim i stavim ulja, te mlake vode...zamjesim odvojim u 4 posebna dijela svaki namastim uljem i stavim pod toplu tepsiju da odstoji
Zatim stavim posebnan stoljnak na stol...pospem bra¹nom...i uzmem jednu po jednu jufkicu razvijeti...prvo malo oklagijom zatim rukama razvucem da pada preko ruba stola....zatim nadjev stavljam...s stoljnakom zarolam i re¾em na dugaèke svituljke. Njih zatim zamotajem u zvrkove i slazem u tepsiju....stavim u rernu i kada je gotovo polijem malo vodom i vratim u rernu, na kraju stavim kiselo vrhnje i jos malo zapeèem.
Nadjev...sir, vrhnje,jaja, sol
ili krompir, kapula, vegeta ili
¹pinat, sir, vrhnje, jaje i sol ili
bundeva, sir, vrhnje, sol
Dobar tek
Ali kore nikada ne kupujem jer ni ne znam kako bih ih smotala....
Ovako...
U zdjelu stavim bra¹no, malo posolim i stavim ulja, te mlake vode...zamjesim odvojim u 4 posebna dijela svaki namastim uljem i stavim pod toplu tepsiju da odstoji
Zatim stavim posebnan stoljnak na stol...pospem bra¹nom...i uzmem jednu po jednu jufkicu razvijeti...prvo malo oklagijom zatim rukama razvucem da pada preko ruba stola....zatim nadjev stavljam...s stoljnakom zarolam i re¾em na dugaèke svituljke. Njih zatim zamotajem u zvrkove i slazem u tepsiju....stavim u rernu i kada je gotovo polijem malo vodom i vratim u rernu, na kraju stavim kiselo vrhnje i jos malo zapeèem.
Nadjev...sir, vrhnje,jaja, sol
ili krompir, kapula, vegeta ili
¹pinat, sir, vrhnje, jaje i sol ili
bundeva, sir, vrhnje, sol
Dobar tek
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
Nek joj bude za drugi put....samo se nadam da ste joj pomogli oko mesnog nadjeva...jer tu nisam bas najbolja, a nisam jos prelistala sve ranije upiseIM_ex je napisao/la:Lijepo od tebe sto si opisala pripremu tijesta i ostalo =D>
Ja ne imadoh kad ... zurilo joj se pa sam ubacivala samo biit nadajuci se da nece upise ugledati kad je vec kasno
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
- Postovi: 14847
- Pridružen/a: 11 Dec 2007 02:00
- Lokacija: Dusa mi ostade tamo
Pa sad, nismo se bas oko nadjeva pobrinuli .... zurba je bila, bona
Ah, nadjev za burek:
govedje fasirano meso,
slobodno vise crvenog luka no za krompirusu (naravno, sitno isjeckanog),
so,
biber i
po zelji vegeta, mada vegeta moze doci u zaljevu ako se vec pravi zaljev (a ne mora )
Ah, nadjev za burek:
govedje fasirano meso,
slobodno vise crvenog luka no za krompirusu (naravno, sitno isjeckanog),
so,
biber i
po zelji vegeta, mada vegeta moze doci u zaljevu ako se vec pravi zaljev (a ne mora )
Kuda idu ljudi kao ja ...
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
- Postovi: 3472
- Pridružen/a: 18 Dec 2007 02:00