Burek s mesom
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
- Postovi: 3472
- Pridružen/a: 18 Dec 2007 02:00
Ajde Cyrus...ne cjepidlaci, pa da Papaya zna kako se pravi burek nebi ni postavila tu temucyrus_the_virus je napisao/la:Sve mi je jasno, ali ne i naslov teme: Burek s mesom? Pa, burek i jeste jedino s mesom. Kao ¹to stara bosanska poslovica ka¾e: Sve su pite pitice, samo je burek pitac [smilie=to funny.gif]
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
Moje misljenje o bureku......... tj.o nacinu pravljenja..........
Meso,ni u kojem slucaju ne smije biti mljeveno(moje misljenje)nego rucno isjeckano meso na kockice,dosta luka,sitno nasjecen,posoljen,pobibereno,malo ulja,izmijesati i da odstoji koji sat(i ne mora,ako vam se zuri,ali pozeljno jest )
Uvijek je ljepsi kad se zavija u tijesto,a ne slagani(opet moje misljenje),pred sami kraj pecenja,premazati maslacem(dobije se hrskava i ukusna korica,zlatno-rumene boje),a kad se ispece,preliti sa malo prokuhane,posoljene vode(ne da pliva u njoj )
Neko je pisao da se dodaje vegeta,ali ja mislim da ona samo pokvari osnovni okus bureka(opet moje misljenje)
Al puno drzim do svog misljenja..........
Meso,ni u kojem slucaju ne smije biti mljeveno(moje misljenje)nego rucno isjeckano meso na kockice,dosta luka,sitno nasjecen,posoljen,pobibereno,malo ulja,izmijesati i da odstoji koji sat(i ne mora,ako vam se zuri,ali pozeljno jest )
Uvijek je ljepsi kad se zavija u tijesto,a ne slagani(opet moje misljenje),pred sami kraj pecenja,premazati maslacem(dobije se hrskava i ukusna korica,zlatno-rumene boje),a kad se ispece,preliti sa malo prokuhane,posoljene vode(ne da pliva u njoj )
Neko je pisao da se dodaje vegeta,ali ja mislim da ona samo pokvari osnovni okus bureka(opet moje misljenje)
Al puno drzim do svog misljenja..........