Volite li majonezu na pici?
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1463
- Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00
Re: Volite li majonezu na pici?
Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela..
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Re: Volite li majonezu na pici?
BijesanPuz je napisao/la:Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela..
na pitu i uz pire....pa ti si druze gori od mene...
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1463
- Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00
Re: Volite li majonezu na pici?
beca_jovi je napisao/la:BijesanPuz je napisao/la:Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela..
na pitu i uz pire....pa ti si druze gori od mene...
vjerovatno jesam.. ali eto. uz pizzu je nevolim.. prvenstveno zato sto nevolim mjesati kechap i majonezu..
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Re: Volite li majonezu na pici?
nemoj mijesat, uzmi majonezu...bolje nego kecap...a ja te uopste nisam skontala da ne volis na pici...BijesanPuz je napisao/la:beca_jovi je napisao/la:BijesanPuz je napisao/la:Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela..
na pitu i uz pire....pa ti si druze gori od mene...
vjerovatno jesam.. ali eto. uz pizzu je nevolim.. prvenstveno zato sto nevolim mjesati kechap i majonezu..
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1463
- Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00
Re: Volite li majonezu na pici?
Nemogu da nemjesam.. Jer u svakoj pizzi dodje i kechap.. A i seka kad pravi isto prvo stavi kechap po tijestu pa onda ostale dodatke... Znaci kad bi kasnije dodao majonezu onda bi bilo mjesanje
a to nevolim
a to nevolim
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Re: Volite li majonezu na pici?
steta...a svi vole mijesat...
Re: Volite li majonezu na pici?
BijesanPuz je napisao/la:Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela..
tebi je komso onda lahko skuhati ...samo ti daj majoneze uz jelo i sve smeka
Voli me kada to najmanje zasluzujem !!!!
http://de.youtube.com/watch?v=GAB20l0j8 ... re=related
http://de.youtube.com/watch?v=GAB20l0j8 ... re=related
Re: Volite li majonezu na pici?
probala sam i sa majoneeezom-ne Å¡meka mi-ma samo keÄÂap dolazi u obzir
- _ramayana_
- Hronicar foruma
- Postovi: 654
- Pridružen/a: 09 Sep 2008 02:00
Re: Volite li majonezu na pici?
Pizza bez kecapa,pa to nema smisla to je glavni dio,a mjesati je sa majonezom pa to mi je vala vise nego bezveze,al svako ima razlicite ukuse pa i u jelu.
Umak pravim od razlicitih proizvoda rajcice koji mi dodju pod ruke,od konc.rajcice,pelata,kecapa,zatim malo soli,secera,bibera,origana i na kraju dodam jos kasiku ulja.
Tjesto je glavna karika za mene kod pravljenja pizze,ostalo kako god smuckas nece biti lose.
U brasno stavljam malo soli,secera i malu kasiku ulja i voda(mlaka),zamjesim i kroz sat vremena jos par puta promjesam istu smjesu.Kasnije pravim kuglice slazem na pladanj i prekrivam ljepljivim celofanom za hranu,ostavljam jedan cijeli dan i tek sutra takvo tjesto je odlicno za valjanje.
Ostali sastojci salama,gljive,suho meso,masline stavljam kako sta ima u kuhinji. Najvise volim kad imam vise namirnica dvije vrste salame,nekad stavim sumske gljive i obavezno dvije vrste sira...i naravno kad bi jos imala spec.pec za peci pizze tad bi to bila vise neg odlicna pizza
Umak pravim od razlicitih proizvoda rajcice koji mi dodju pod ruke,od konc.rajcice,pelata,kecapa,zatim malo soli,secera,bibera,origana i na kraju dodam jos kasiku ulja.
Tjesto je glavna karika za mene kod pravljenja pizze,ostalo kako god smuckas nece biti lose.
U brasno stavljam malo soli,secera i malu kasiku ulja i voda(mlaka),zamjesim i kroz sat vremena jos par puta promjesam istu smjesu.Kasnije pravim kuglice slazem na pladanj i prekrivam ljepljivim celofanom za hranu,ostavljam jedan cijeli dan i tek sutra takvo tjesto je odlicno za valjanje.
Ostali sastojci salama,gljive,suho meso,masline stavljam kako sta ima u kuhinji. Najvise volim kad imam vise namirnica dvije vrste salame,nekad stavim sumske gljive i obavezno dvije vrste sira...i naravno kad bi jos imala spec.pec za peci pizze tad bi to bila vise neg odlicna pizza
- _ramayana_
- Hronicar foruma
- Postovi: 654
- Pridružen/a: 09 Sep 2008 02:00
Re: Volite li majonezu na pici?
Pa tu negdje upravu si do 20 KM,al kad pravim hocu da je sve extra,kad je bal nek je maskenbal ...ali dok me umole ukucani ponovo da napravim ma dali bi oni i 50KM.
Re: Volite li majonezu na pici?
_RAMAYANA_ je napisao/la:Pizza bez kecapa,pa to nema smisla to je glavni dio,a mjesati je sa majonezom pa to mi je vala vise nego bezveze,al svako ima razlicite ukuse pa i u jelu.
Umak pravim od razlicitih proizvoda rajcice koji mi dodju pod ruke,od konc.rajcice,pelata,kecapa,zatim malo soli,secera,bibera,origana i na kraju dodam jos kasiku ulja.
Tjesto je glavna karika za mene kod pravljenja pizze,ostalo kako god smuckas nece biti lose.
U brasno stavljam malo soli,secera i malu kasiku ulja i voda(mlaka),zamjesim i kroz sat vremena jos par puta promjesam istu smjesu.Kasnije pravim kuglice slazem na pladanj i prekrivam ljepljivim celofanom za hranu,ostavljam jedan cijeli dan i tek sutra takvo tjesto je odlicno za valjanje.
Ostali sastojci salama,gljive,suho meso,masline stavljam kako sta ima u kuhinji. Najvise volim kad imam vise namirnica dvije vrste salame,nekad stavim sumske gljive i obavezno dvije vrste sira...i naravno kad bi jos imala spec.pec za peci pizze tad bi to bila vise neg odlicna pizza
e vala sto bi ja pravila to tjesto dva dana .....ma jok ba
odem u trgovinu i kupim gotovo tjesto
Voli me kada to najmanje zasluzujem !!!!
http://de.youtube.com/watch?v=GAB20l0j8 ... re=related
http://de.youtube.com/watch?v=GAB20l0j8 ... re=related
- _ramayana_
- Hronicar foruma
- Postovi: 654
- Pridružen/a: 09 Sep 2008 02:00
Re: Volite li majonezu na pici?
Hej komsinice,koja je bolja pita,domaca ili od kupovni jufki...daj nemoj zezat...ima posla al isplati se...sa svojim receptom za pizze zarazila sam sve prijateljice a ja ga dobila od jedne kuharice koja radi u jednom extra hotelubadgirl je napisao/la:_RAMAYANA_ je napisao/la:Pizza bez kecapa,pa to nema smisla to je glavni dio,a mjesati je sa majonezom pa to mi je vala vise nego bezveze,al svako ima razlicite ukuse pa i u jelu.
Umak pravim od razlicitih proizvoda rajcice koji mi dodju pod ruke,od konc.rajcice,pelata,kecapa,zatim malo soli,secera,bibera,origana i na kraju dodam jos kasiku ulja.
Tjesto je glavna karika za mene kod pravljenja pizze,ostalo kako god smuckas nece biti lose.
U brasno stavljam malo soli,secera i malu kasiku ulja i voda(mlaka),zamjesim i kroz sat vremena jos par puta promjesam istu smjesu.Kasnije pravim kuglice slazem na pladanj i prekrivam ljepljivim celofanom za hranu,ostavljam jedan cijeli dan i tek sutra takvo tjesto je odlicno za valjanje.
Ostali sastojci salama,gljive,suho meso,masline stavljam kako sta ima u kuhinji. Najvise volim kad imam vise namirnica dvije vrste salame,nekad stavim sumske gljive i obavezno dvije vrste sira...i naravno kad bi jos imala spec.pec za peci pizze tad bi to bila vise neg odlicna pizza
e vala sto bi ja pravila to tjesto dva dana .....ma jok ba
odem u trgovinu i kupim gotovo tjesto