Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#1081 Post Postao/la mrki62 »

"UƄĀestvovali smo u pobjedi muslimanskog naroda nad nevjernicima": NajtraƅĀ¾eniji terorista Sirije ubijao Srbe i Hrvate u BiH

slika

Loaj al-Zogbi, voƄā€˜a islamistiƄĀkog pokreta salafista Al-Mouinoun, osumnjiƄĀen je da je odgovoran za tri samoubilaƄĀka napada u Damasku kada je krajem proƅĀ”le godine poginulo na stotine ljudi. Sirijske vlasti vjeruju da je glavni krivac iza ovih zloƄĀina Al-Zogbi koji je devedesetih godina uƄĀestvovao u ratovima na teritoriji Bosne i Hercegovine u koju je doƅĀ”ao sa grupom mudƅĀ¾ahedina iz Afganistana, preko Sudijske Arabije i Hrvatske.

[24 sata info]

Ovo je hrvatskom Ć¢ā‚¬Å“VeƄĀernjem listuĆ¢ā‚¬Ā otkrio Ahmed Munir, ƄĀlan odbora za nacionalnu sigurnost Sirije i ƄĀlan sirijskog parlamenta.

- Mogu da tvrdim da iza tri samoubilaƄĀka napada u Damasku stoji Loaj al-Zogbi i Al-Mouinoun, organizacija srodna Al-kaidi Ć¢ā‚¬ā€œ rekao je Munir dodavƅĀ”i da sirijskim vlastima nije poznato gdje se nalazi Al-Zogbi.

Munir je za hrvatski list otkrio do sada nepoznate podatke o uƄĀestvovanju ovog teroriste u ratovima na prostoru nekadaƅĀ”nje Jugoslavije.

- LiƄĀno je izjavio da je iz BeƄĀa, preko Hrvatske uƅĀ”ao u BiH, gdje se prikljuƄĀio brigadi Al-MudƅĀ¾ahed. Ratovao je na Igmanu, u srednjoj Bosni i istoƄĀnom Mostaru, a zadatak mu je pod okriljem saudijske humanitarne organizacije Al-Haramain preko Hrvatske u Bosnu prebacuje borce, oruƅĀ¾je i novac - objasnio je Munir.

Al-Zogbi tada je koristio falsifikovana dokumenta, poput akreditacije UNHCR-a i Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske kao Ć¢ā‚¬Å“sluƅĀ¾benika humanitarne organizacije Al-HaramainĆ¢ā‚¬Ā sa prebivaliƅĀ”tem u Zagrebu.

Ć¢ā‚¬ā€œ Njemu je pomagao Abdulmuti al-Nemer, navodno direktor islamske humanitarne organizacije, koji je upravljao aktivnostima teroristiƄĀkih Ƅā€”elija u Hrvatskoj i BiH. Ova organizacija je zapravo sluƅĀ¾ila kao logistiƄĀki centar teroristiƄĀke infrastrukture u obje zemlje Ć¢ā‚¬ā€œ istakao je Munir.

Al-Zogbi je svoj boravak u BiH potvrdio u nedavnom obraƄā€”anju arapskim medijima.

Ć¢ā‚¬ā€œ ProƅĀ”ao sam ratiƅĀ”ta na Igmanu, u srednjoj Bosni, istoƄĀnom Mostaru. Rat u BiH je za nas bio neƅĀ”to posebno, jer smo uƄĀestvovali u pobjedi muslimanskog naroda nad nevjernicima. Najzadovoljniji sam ƅĀ”to smo Srbima i Hrvatima nanijeli poraz i nauƄĀili ih lekciju koju Ƅā€”e pamtiti ƄĀitav ƅĀ¾ivot. Oni se viƅĀ”e nikada neƄā€”e usuditi da napadnu naƅĀ”u braƄā€”u muslimane jer znaju da Ƅā€”emo uvijek biti spremni da im pomognemo i branimo Ć¢ā‚¬ā€œ izjavio je Loaj al-Zogbi.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baÅ” zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepÅ”a i najsjajnija!

slika

slika

lile_at
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#1082 Post Postao/la lile_at »

Ima li neko od vas kakav link gdje se pise sta "vehabije" trenutno rade u Bosni itd....kako terorisu narod sta im rade sve.....koliko zrtava ili ubistava su napravili u zadnjih 2 ili 3 godina (ne ratne snimke od mudzahedina itd.`) nego bas "vehabije" sta su do sada stete napravili sem sto je Mevlid J. napao Ambasadu USA mada nije jedini sto je protiv njihove politike.......al otom potom :D .....ako ima neko takav link bila bih mu zahvalna.........
slika slika

selma24
Moderator
Moderator

#1083 Post Postao/la selma24 »

lile_at je napisao/la:Ima li neko od vas kakav link gdje se pise sta "vehabije" trenutno rade u Bosni itd....kako terorisu narod sta im rade sve.....koliko zrtava ili ubistava su napravili u zadnjih 2 ili 3 godina (ne ratne snimke od mudzahedina itd.`) nego bas "vehabije" sta su do sada stete napravili sem sto je Mevlid J. napao Ambasadu USA mada nije jedini sto je protiv njihove politike.......al otom potom :D .....ako ima neko takav link bila bih mu zahvalna.........

Mozda mrki neki link pronadje [laugh.gif]
slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#1084 Post Postao/la mrki62 »

lile_at je napisao/la:Ima li neko od vas kakav link gdje se pise sta "vehabije" trenutno rade u Bosni itd....kako terorisu narod sta im rade sve.....koliko zrtava ili ubistava su napravili u zadnjih 2 ili 3 godina (ne ratne snimke od mudzahedina itd.`) nego bas "vehabije" sta su do sada stete napravili sem sto je Mevlid J. napao Ambasadu USA mada nije jedini sto je protiv njihove politike.......al otom potom :D .....ako ima neko takav link bila bih mu zahvalna.........
Da bi mi poƄĀeli o vehabijama mi moramo prvo prihvatiti islam onakav kakav je a islam se sastoji iz viƅĀ”e mezheba ( ƄĀetiri ) svaki mezheb ima svoje grupacije ili sekte a postoje i bezmezhebaƅĀ”i kao i vehabije.
Dakle, kad je rijeƄĀ o vehabijama , onda piƅĀ”emo VEHABIJE i ne smijemo ih stavljati u navodne znakove, jer ako ih stavimo u navodne znakove to onda znaƄĀi da su takozvani a ƅĀ”to znaƄĀi da ne postoje i mi o njima ne moƅĀ¾emo ni bilo ƅĀ”ta reƄā€”i.
Dakle, ako ƅĀ¾eliƅĀ” bilo ƅĀ”ta o njima, de ponovi al bez navodnih znakova [muzikafo1.gif]
Da bude jasnije, i k*rve o sebi govore da nisu k*rve - pa ipak postoje , tako je i sa vehabijama.
Dakle, ponovi ƅĀ”ta te zanima al bez umotavanja u celofan [onfire.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baÅ” zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepÅ”a i najsjajnija!

slika

slika

lile_at
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#1085 Post Postao/la lile_at »

ima li neko sem ovog "fasiste" :D..... :D.........nesto o "vehabijama" hvala ........
slika slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#1086 Post Postao/la mrki62 »

lile_at je napisao/la:

ima li neko sem ovog "fasiste" :D..... :D.........nesto o "vehabijama" hvala ........
Sekte ili pravci u islamu : http://bs.wikipedia.org/wiki/Pravci_u_islamu

Dakle , vehabije bez navodnih znakova pa onda postavi pitanje i onda moƅĀ¾emo potraƅĀ¾iti odgovor [muzikafo1.gif]

slika

slika

lile_at
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#1087 Post Postao/la lile_at »

Mrki62 je napisao/la:
lile_at je napisao/la:

Sekte ili pravci u islamu : http://bs.wikipedia.org/wiki/Pravci_u_islamu

Dakle , vehabije bez navodnih znakova pa onda postavi pitanje i onda moƅĀ¾emo potraƅĀ¾iti odgovor [muzikafo1.gif]

Hvala za link........ ali zaista nije to to sto sam ja trazila o "vehabijama" :D
slika slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#1088 Post Postao/la mrki62 »

NaƄā€˜em ja tebi svaƅĀ”ta njeƅĀ”ta al prvo moraƅĀ” znati ƅĀ”ta ƅĀ¾eliƅĀ” , jer ako neƅĀ”to ƅĀ¾eliƅĀ” to onda napiƅĀ”i bez navodnih znakova [muzikafo1.gif]

slika

slika

lile_at
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#1089 Post Postao/la lile_at »

Mrki62 je napisao/la:NaƄā€˜em ja tebi svaƅĀ”ta njeƅĀ”ta al prvo moraƅĀ” znati ƅĀ”ta ƅĀ¾eliƅĀ” , jer ako neƅĀ”to ƅĀ¾eliƅĀ” to onda napiƅĀ”i bez navodnih znakova [muzikafo1.gif]

To ja moram napisati kako tebi pashe da bi se uvazilo........malo morgen :D, ja dobro znam sta sam zelila i sta sam trazila a kako sam ja to napisala nebih trebao biti bash tvoj problem......a ako je slucajno bas toliki belaj......hm .... .......al me briga [icon_wave.gif]
slika slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#1090 Post Postao/la mrki62 »

lile_at je napisao/la:

To ja moram napisati kako tebi pashe da bi se uvazilo........malo morgen :D, ja dobro znam sta sam zelila i sta sam trazila a kako sam ja to napisala nebih trebao biti bash tvoj problem......a ako je slucajno bas toliki belaj......hm .... .......al me briga [icon_wave.gif]
Ne, ja samo upuƄā€”ujem na razumijevanje, jer ako ti meni napiƅĀ”eƅĀ” po navodnim znakovima, to onda nije iskreno , jer pod navodnim znakovima ima rijeƄĀ drugaƄĀije znaƄĀenje.
Lijepo sam ti objasnio al ako ti ne znaƅĀ” znaƄĀenje rijeƄĀi pod navodnim znakovima, to je veƄā€” drugo i osobi kao takvoj ja ne mogu objasniti o neƄĀemu ƅĀ”to ta osoba nije sigurna da postoji , mada vehabije postoje u rjeƄĀniku u ƄĀitavom svijetu i to bez navodnih znakova.
I , da, vehabije su kao k*rve, ni jedna k*rva za sebe neƄā€”e reƄā€”i da je k*rva - jer ju je stid, tako ni jedan vehabija za sebe neƄā€”e reƄā€” da je vehabija jer je izgubljen i u vremenu i u prostoru

slika

slika

lile_at
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#1091 Post Postao/la lile_at »

Aman jos uvijek cekam [Happy.gif]
slika slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#1092 Post Postao/la mrki62 »

Samo da ponovim ono ƅĀ”to sam veƄā€” pisao:

Vehabije su najveƄā€”i protivnici islama, ponavljam, oni su protivnici islama i nesvjesno unose fitnu i svaƄā€˜u izmeƄā€˜u svih ostalih pripadnika islama.
Oni jednostavno ne podnose nikog ko ne prakticira samo njima znano tumaƄĀenje poimanja islama.
Vehabije su svakako jedno zlo koje Ƅā€”e sa vremenom dovesti do joƅĀ” veƄā€”e nesuglasice muslimana ƅĀ”irom svijeta.
ƅĀ½alosno al istinito je sljedeƄā€”e ; tito je bio ateist pa je ipak on kao takav znao muslimane ƅĀ”irom svijeta udruƅĀ¾ivati a vehabije razdruƅĀ¾uju muslimane.
GrijeƅĀ”im li moƅĀ¾da ??????

slika

slika

lile_at
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#1093 Post Postao/la lile_at »

mrki idi pjevaj druze tito mi ti se kunemo........... [Happy.gif] :D
slika slika

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#1094 Post Postao/la abazaga »

lile_at je napisao/la:mrki idi pjevaj druze tito mi ti se kunemo........... [Happy.gif] :D
He he he kako kaze Abuhamza nemogu bosanski muslimani praktikovati islam kako im je tito odredijo nego onako kako ceo svet islamski praktikuje koliko vidim svi na zapadu koi predju na islam imaju brade i kratke nogavice samo su takvi ovde etiketirani kao "Vehabije" no netreba u vijeri pretjerivati niti Kuran casni bukvalno shvatati.
Sledi samoga sebe i sopstveni instinkt

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#1095 Post Postao/la mrki62 »

abazaga
ImaŔ preko 4 miliona Turaka samo u Njemačkoj i pogledaj njih kao vjernike i reci mi da li sliče vehabijama.
Inače, vehabije su malo žeŔći od Jehovinih svjedoka, rigorozniji.
I za divno čudo - vehabije postoje i kao takvi su priznati u islamu kao struja/sekta i nije mi jasno zaŔto ih stavljate u navodne znakove

slika

slika

Odgovori