Moje misljenje, a vi se slobodno pridruzite ako zelite
- bosanka100
- Hronicar foruma
ekranka1 je napisao/la:ma ono ,kako god okrenem obrnem ,razmislim ,ne razmislim ,ostavim ,ne ostavim uvijek mi se vraca misao da musko zapravo ne zna ni samo sta hoce :-k
i ja isto tako mislim
Uzmite mi sve, sve vam poklanjam samo Bosnu za sebe ostavljam uzmite i pjesmu, ona mi je sve uzmite i zivot, sta ce mi bez nje
Sve je opet savrseno,savrseno...toliko ljudi oko mene,toliko lijepih,ruznih ,sirovih,dramaticnih ali svakodnevnih upijajucih rijeci ,toliko buke,toliko hladnih slova, eh gdje ja na njih naleti .
Ne pod uticajem drugih,nego onako,samo od sebe doslo je sve na svoje.Nije Merlinova parola kako neko rece ali "furaj sam sredinom " ne zvuci lose,jer ne znaci da sam ides do kraja,ima jos neko isti,nademo se nekada na pola puta.Idemo iz pocetka!
Frka,trka,zbrka i jos stosta ti okupira misli,nemas volje nizacim,boris se sam sa sobom i odjednom nades obavezu.I ako na prvi pogled se cini da bjezis od stvarnosti i da se krijes,dodes do zakljucka da se ne vrijedi boriti za nesto sto ne postoji a kako to znati ako se i ne uvjeris da je to u stvari i bilo nista,osim samo zagusljivi zrak.Rekoh sve dode na svoje,ako molis na kraju i izmolis,ako volis na kraju zamrzis,ako osjecas vise ne osjecas...ali bilo je i vise od osjecaja.
Zaspala sam sa pitanjem ustala sa dobijenim odgovorom,ne misleci da sam ovaj put sama sebi nametnula isti...to je tako lijepo zvucalo.Pocela sam mastati shvativsi da je masta najbolja drugarica kada se trebas sa nekim ispricati,sa njom postajem bolji covjek,kazem joj sve,po prvi put se ne ustrucav kazati ono sto me muci,ono sto bih htjela postici.Ne placemo vise zajedno,jadamo se ali ne placemo,poletim joj u zagrljaj kada mi se odvoji korak ili dva,mada nekada u pola noci nakon sto smo nas dvije podijelile posljednji dim cigarete uspavanka surove realnosti odpjeva svoje,nije u podpunosti nestala.
Ne obazirem se ,ne vidim dobro ,ne cujem nikako jer ne zelim trebala mi je desila se je ,naizgled bezazlena mastarija,ne znadoh sanjati,zivjeti,disati vjerovati...desila se i ranije no sto sam ocekivala.
Trebala sam nesto reci nepripremajuci govor...Savrseno je ispalo
Ne pod uticajem drugih,nego onako,samo od sebe doslo je sve na svoje.Nije Merlinova parola kako neko rece ali "furaj sam sredinom " ne zvuci lose,jer ne znaci da sam ides do kraja,ima jos neko isti,nademo se nekada na pola puta.Idemo iz pocetka!
Frka,trka,zbrka i jos stosta ti okupira misli,nemas volje nizacim,boris se sam sa sobom i odjednom nades obavezu.I ako na prvi pogled se cini da bjezis od stvarnosti i da se krijes,dodes do zakljucka da se ne vrijedi boriti za nesto sto ne postoji a kako to znati ako se i ne uvjeris da je to u stvari i bilo nista,osim samo zagusljivi zrak.Rekoh sve dode na svoje,ako molis na kraju i izmolis,ako volis na kraju zamrzis,ako osjecas vise ne osjecas...ali bilo je i vise od osjecaja.
Zaspala sam sa pitanjem ustala sa dobijenim odgovorom,ne misleci da sam ovaj put sama sebi nametnula isti...to je tako lijepo zvucalo.Pocela sam mastati shvativsi da je masta najbolja drugarica kada se trebas sa nekim ispricati,sa njom postajem bolji covjek,kazem joj sve,po prvi put se ne ustrucav kazati ono sto me muci,ono sto bih htjela postici.Ne placemo vise zajedno,jadamo se ali ne placemo,poletim joj u zagrljaj kada mi se odvoji korak ili dva,mada nekada u pola noci nakon sto smo nas dvije podijelile posljednji dim cigarete uspavanka surove realnosti odpjeva svoje,nije u podpunosti nestala.
Ne obazirem se ,ne vidim dobro ,ne cujem nikako jer ne zelim trebala mi je desila se je ,naizgled bezazlena mastarija,ne znadoh sanjati,zivjeti,disati vjerovati...desila se i ranije no sto sam ocekivala.
Trebala sam nesto reci nepripremajuci govor...Savrseno je ispalo
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
Nekom svane a nekom smrkne...ne osjecam se zadovoljno nikako, opet su me pocela muciti stara pitanja...gdje sam...zasto sam... i kuda idem, odgovori su opet isti...uvijek na istom mjestu...ne vidim razlog ... i opet na isto mjesto di i jesam, ne vidim neki smisao u svemu ovom...naprosto me spopala neka melanholija i nezadovoljstvo...ponekad je bolje da covjek ne razmislja jer ako se uhvati u zaèarani krug...bude mu jos gore, mozda je to samo takav dan, nedostatak sunca i energije ili je to samo stvarni zivot koji zivim (bez ikakvih zavjesa preko njega)
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!

- belly_dancer
- Zvijezda foruma
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
@ Danielle
Za tvoj komentar iznad, malo je reci *bravo* - zamisli aplauz koji traje =D>
Pricala si o sebi, no, bit vidim i u vezi sa svima nama kojima je ova adresa (ili i druge adrese,npr.) jako vazan faktor.
Pricala si o sebi, a svi se mozemo pronaci u tom izlaganju, samo je pitanje kolko je svako od nas iskren i spreman to i javno priznati.
Ti to jesi ... evo, uz tebe sam, znaci, pisi i mene ... gagiliiiiim :cmok:
Pricala si o sebi, no, bit vidim i u vezi sa svima nama kojima je ova adresa (ili i druge adrese,npr.) jako vazan faktor.
Pricala si o sebi, a svi se mozemo pronaci u tom izlaganju, samo je pitanje kolko je svako od nas iskren i spreman to i javno priznati.
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
opet napominjem,kako god mi u ovoj ili starijoj dobi razmisljali nemozemo utjecat na mlade generacije koje su u goroj poziciji nego sta smo mi bili u njihovim godinama..toliko toga vrsi pritisak na njih da jednostavno nemogu normalno i po redu odrastat.. :-k
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..
IM_ex je napisao/la:@ Danielle
hvala IM_ex
Sve radnje,nebitno koje prirode, pocnu pitanjem: zasto ?
Normalno je pitati se ,biti upitan te dati sebi i drugima sto pozitivniji odgovor ili cak onakav kakav ti u tom trenutku pase ali kako krenuti u nesto bez ovog naoko jednostavnog pitanja ,pa se ponasati pripremljeno?
Tesko
"Ko pita ne skita! "Rekli nekada nasi pametni stari i kao sada bismo mi trebali poslusati njih ,jer su radili i pripovjedali samo njima svojstvene mudrosti i kodekse ponasanja.Dami je samo znati koliko su oni slusali svoje Mudrace.Nejse, hocu da pojasnim ili sebi olaksam prilike i prohtjeve ove moje dobi (ni mlada ni stara),i moja neka "zasto"(na sta li ce to liciti ,tek cemo vidjeti).
Shvata li se ikada ili ,ili pak nikada da se vremena mjenjaju u svakom pogledu,aman niko nije bio cvjecka ,na koga se ugledati ,svi smo mi pale kruske ispod jabuke ,zanemarimo genetiku ,radjanjem si ili musko ili zensko ,mozda licis na mamu ili tatu ,ako imas nesto po cemu se odmah zna da si musko onda jesi,a ako imas ono zensko na sebi dobijes i sve moguce popratne osobine,dobra si djevojcica,poslusna ucenica,njezna si mila,boris se u svakom segmentu zivota da ostanes dostojanstvena a kada dodje vrijemebudi dobra djevojka,majka ,ljubavnica...itd,itd
Zasto sve to .Krenuh pisati i zapitah se i ja,mozda sam trebala,mozda je tu odgovor ,mozda me je neko nesta pitao ,odgovor nije ni bitan,mogu ja do sutra pitati i sebe i druge kada se sustina onog "zasto " izgubi kroz mnoga zato
Normalno je pitati se ,biti upitan te dati sebi i drugima sto pozitivniji odgovor ili cak onakav kakav ti u tom trenutku pase ali kako krenuti u nesto bez ovog naoko jednostavnog pitanja ,pa se ponasati pripremljeno?
Tesko
"Ko pita ne skita! "Rekli nekada nasi pametni stari i kao sada bismo mi trebali poslusati njih ,jer su radili i pripovjedali samo njima svojstvene mudrosti i kodekse ponasanja.Dami je samo znati koliko su oni slusali svoje Mudrace.Nejse, hocu da pojasnim ili sebi olaksam prilike i prohtjeve ove moje dobi (ni mlada ni stara),i moja neka "zasto"(na sta li ce to liciti ,tek cemo vidjeti).
Shvata li se ikada ili ,ili pak nikada da se vremena mjenjaju u svakom pogledu,aman niko nije bio cvjecka ,na koga se ugledati ,svi smo mi pale kruske ispod jabuke ,zanemarimo genetiku ,radjanjem si ili musko ili zensko ,mozda licis na mamu ili tatu ,ako imas nesto po cemu se odmah zna da si musko onda jesi,a ako imas ono zensko na sebi dobijes i sve moguce popratne osobine,dobra si djevojcica,poslusna ucenica,njezna si mila,boris se u svakom segmentu zivota da ostanes dostojanstvena a kada dodje vrijemebudi dobra djevojka,majka ,ljubavnica...itd,itd
Zasto sve to .Krenuh pisati i zapitah se i ja,mozda sam trebala,mozda je tu odgovor ,mozda me je neko nesta pitao ,odgovor nije ni bitan,mogu ja do sutra pitati i sebe i druge kada se sustina onog "zasto " izgubi kroz mnoga zato
Pitanja Zasto a i jo¹ mnogo koja nas èine ljudskim bicima i mislim da smo na ovom stupnju razvoja upravo zbog takvih pitanja i zato jer nam je u prirodi radoznalost...tko je radoznao ima i moguænost da se razvija onaj tko nije...mislim da stagnira u svom razvoju...moje misljenje...osim ako nije bila aluzija na mu¹ko-¾enska pitanja zasto
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!

- belly_dancer
- Zvijezda foruma
meni i dalje nije jasno sta je sa tom Kecap generacijom..stalno slusam,evo tu u Hrvatskoj,svako malo se neko djete ubije..i opet sada dolazimo do onog ZASTO..nije mi jasno zasto tako mlado bice samo sebi zeli oduzeti zivot?Zbog cega?Sta se to desava u njihovim glavama?Ja znam da kad sam ja bila u toj dobi samo mi je bilo do spacki (nije se puno promjenilo),da zezam okolo i da se zabavljam..Zasto osoba od 12 13 14 15 godina ima razloga da se ubije???
Imam dojam da se prerano prestaju zabavljat..ali neznam zasto.. :-k :-k
Imam dojam da se prerano prestaju zabavljat..ali neznam zasto.. :-k :-k
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..