Srbi postavljaju križ iznad Sarajeva

Diskusije o politici sa prostora ExYu ...
Odgovori
Poruka
Autor/ica
Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik

#137 Post Postao/la Baraba-it »

Sabah je napisao/la:Ma budale,......hoce ono hoce ovo a niko
ne govori o cijeni,... naime kostat ce oko 120 hiljada eura tj. 240 hiljada KM
a zasto????
bijeda nemaju sta jesti penzije 200 maraka a da je i to dobiti,....

umjesto da se trude da idu ka evropi i te pare za nesto
bolje investiraju oni se misle igrati i dalje kao sto su naucili!

stvarno bez veze!
A Vi Boshnjaci, kao imate sta jest :lol:
Bilo kako bilo, projekt je napravljen... u aprilu se krece sa radovima, svidjalo se to kome ili ne.
slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#138 Post Postao/la mrki62 »

BARABA-IT je napisao/la:
Bilo kako bilo, projekt je napravljen... u aprilu se krece sa radovima, svidjalo se to kome ili ne.
Prkos i inat su najgore dvije moguæe opcije .
Vjerovatno ti ne zna¹ da je u Sarajevu i spomenik Alijin letio u zrak a mi¹ljenja sam da æe i taj kri¾ tako ne¹to do¾ivjeti.

Sve ¹to se pravi iz prkosa i inata - nema dugaèke ¾ivotne dobi .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#140 Post Postao/la pasa74 »

BARABA-IT je napisao/la:
Sabah je napisao/la:Ma budale,......hoce ono hoce ovo a niko
ne govori o cijeni,... naime kostat ce oko 120 hiljada eura tj. 240 hiljada KM
a zasto????
bijeda nemaju sta jesti penzije 200 maraka a da je i to dobiti,....

umjesto da se trude da idu ka evropi i te pare za nesto
bolje investiraju oni se misle igrati i dalje kao sto su naucili!

stvarno bez veze!
baraba djelujes mi kao pametna osoba,nisi sklon vrijedjanju i drago mi je sto si na forumu..ako mozes hajde napisi u kratko tvoje misljenje zasto je potrebno izgraditi taj krst i koji su objektivni razlozi za to?

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#142 Post Postao/la kajs »

E mislim da sam dosta napisao na ovoj temi, i da sam ukazao, ko je htio cuti, sta u stvari predstavlja ovaj projekat.

Nego interesantno procitah ovu, ja je tako shvatam, pretnju,

A Vi Boshnjaci, kao imate sta jest Laugh

i sjeti me na onu pjesmu ..ko prezivi pricace sta je bilo u aprilu...

Allahu Dragi pa zar nije sve jasno i zar treba osim sta da bi vidjeli o cemu se radi!

Nisam ni jednog sekunda sklanjao sa pameti da se nece otvoreno vidjeti da sam bio u pravu sa uvodnim komentarima na ovoj temi.

Veseli mi i zdravi bili dobro namjerni bosnjaci Ve Selam vam![/code]
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

Danielle
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#144 Post Postao/la Danielle »

joj elissa tebe
Mi trebamo biti tolerantni kao Srbi. Narocito izmedju 92 i 95. Kad njima nije smetalo da gledaju dzamije u toj nazovi Republici, sto bi nama smetalo da gledamo krstove :D

Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik

#146 Post Postao/la Baraba-it »

U junu 1992. godine Alija Izetbegovic izdao je saopstenje da se navodno u gradu Sarajevu infiltrirala "peta kolona", te je naredio njeno unistavanje. Time je podstaknut najveci progon Srba civila u u ovom gradu...
Alija Izetbegovic je u ljeto 1992. godine zajedno sa Biserkom Turkovic (kasnijim diplomatskim predstavnikom BiH u Zagrebu) obisao jedinice Armije BiH na Trebevicu...
Ispod ove planine mnogi Srbi... uglavnom civili – ubijeni su i baceni u jame. U tim masovnim zlocinima najvise ucesca uzela je jedinica pod komandom Musana Topalovica Cace...
Prilikom ove posjete Izetbegovic je pred televizijskim kamerama pohvalio Topalovica. Hvalila ga je i Biserka Turkovic...
Prema svjedocenjima Srba koji su bili zarobljeni u Sarajevu, Topalovic kao vojni komandant nije nista radio bez saglasnosti Alije Izetbegovica, s kojim je imao i "crveni telefon". Topaloviceva zvjerstva nad zarobljenim Srbima bila su opstepoznata...
Kasnije je muslimanska vlast organizovala sudjenje nekim pripadnicima njegove jedinice radi ogradjivanja vlasti od izvrsenih zlocina...
Tokom proteklog rata iz Sarajeva je protjerano oko 130 000. Srba...
Vidim da neki potenciraju na "teroristicki akt"- rusenje...
Mislim da je to nepotrebno...
U Republici Srpskoj postoje legalne institucije vlasti, gdje nekom redovnom zakonskom procedurom, svako moze da ostvari svoja prava, pa tako i Vi...
Naravno ako postoje osnovi za tako nesto.
slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#149 Post Postao/la mrki62 »

BARABA-IT je napisao/la:U junu 1992. godine Alija Izetbegovic izdao je saopstenje da se navodno u gradu Sarajevu infiltrirala "peta kolona", te je naredio njeno unistavanje. Time je podstaknut najveci progon Srba civila u u ovom gradu...
Alija Izetbegovic je u ljeto 1992. godine zajedno sa Biserkom Turkovic (kasnijim diplomatskim predstavnikom BiH u Zagrebu) obisao jedinice Armije BiH na Trebevicu...
Ispod ove planine mnogi Srbi... uglavnom civili – ubijeni su i baceni u jame. U tim masovnim zlocinima najvise ucesca uzela je jedinica pod komandom Musana Topalovica Cace...
Prilikom ove posjete Izetbegovic je pred televizijskim kamerama pohvalio Topalovica. Hvalila ga je i Biserka Turkovic...
Prema svjedocenjima Srba koji su bili zarobljeni u Sarajevu, Topalovic kao vojni komandant nije nista radio bez saglasnosti Alije Izetbegovica, s kojim je imao i "crveni telefon". Topaloviceva zvjerstva nad zarobljenim Srbima bila su opstepoznata...
Kasnije je muslimanska vlast organizovala sudjenje nekim pripadnicima njegove jedinice radi ogradjivanja vlasti od izvrsenih zlocina...
Tokom proteklog rata iz Sarajeva je protjerano oko 130 000. Srba...
Vidim da neki potenciraju na "teroristicki akt"- rusenje...
Mislim da je to nepotrebno...
U Republici Srpskoj postoje legalne institucije vlasti, gdje nekom redovnom zakonskom procedurom, svako moze da ostvari svoja prava, pa tako i Vi...
Naravno ako postoje osnovi za tako nesto.
Da , i ¹ta æemo sad ?

Niko ne spominje protivljenje postavljanja spomenika palim ¾rtvama a de ti shvati da KRI® nije spomenik :baa:

©ta bi trebalo onda napraviti u Srebrenici , ®epi , Gora¾du , èitavom Podrinju ,.................

Kri¾ je simbol vjere , kr¹æanstva a nikako nekakvih stradalnika .
Jedno je postaviti kri¾ na neèiji grob i na njemu napisati ime umrlog , stradalnika a drugo je postavljeti ne¹to iz inata i kaprica ,........................
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

Odgovori