Hebem ti Ra-Jo ako se najedem bijelog luka...tek onda ce svi pobjeci od mene...a tek ce me onda dosada ubit....a jesi neka travarka :biggrin:Ra-Ja je napisao/la:Ne za tebe imam bolji savjet...najedi se bijelog luka ...on je kao antibiotik protiv dosade....
Znate li koju ljekovitu biljku
Ljekovita biljka sipurak datira jos iz kamenog doba ...U prehrani se upotrebljava kao caj...pekmez...mermelada..
Preporucuje se narocito starijim osobama...Zbog svog djelovanja preporucuje se kod reume...bubreznog pijeska i kamenca....i za ucvrcenje kostiju kod stariji osoba .....koje inace postaju porozne i lako se lome....
2.Bijeli sljez...koristi se za ispiranje grla i usta...
a moze se koristiti i kao kapi za nos za malu djecu....Prvo potopite sljez sa predhodno prokljucanom i ohladjenom vodom da stoji jedan sat i nakon toga spricom stavljate kapi u nos...Sto je vazno sljez nesteti sluzokozi nosa ....
Preporucuje se narocito starijim osobama...Zbog svog djelovanja preporucuje se kod reume...bubreznog pijeska i kamenca....i za ucvrcenje kostiju kod stariji osoba .....koje inace postaju porozne i lako se lome....
2.Bijeli sljez...koristi se za ispiranje grla i usta...
a moze se koristiti i kao kapi za nos za malu djecu....Prvo potopite sljez sa predhodno prokljucanom i ohladjenom vodom da stoji jedan sat i nakon toga spricom stavljate kapi u nos...Sto je vazno sljez nesteti sluzokozi nosa ....
Malo si otisla sa teme......difenbahija nije ljekovita biljka....
Oleander je jako dobar ako hoce neko da se otruje...zato ga nesmijete drzati u kuci a narocito gdje imaju djeca...... :baa:
Ako dijete ili odrasli ima proliv...jako dobar je caj od vrhova divlje maline....
Moze se koristiti suhe ili svjeze grancice .....
Par grancica se polije sa 1 dcl prohuhane vode i pusti da ostoji...pije se mlako...
Ako imate isti problem ...pravite caj od kore nara.....moze suha ili sveza kora...postupak je isti kod pravljenja....... samo sto se pije kasikica po kasikica.......
Oleander je jako dobar ako hoce neko da se otruje...zato ga nesmijete drzati u kuci a narocito gdje imaju djeca...... :baa:
Ako dijete ili odrasli ima proliv...jako dobar je caj od vrhova divlje maline....
Moze se koristiti suhe ili svjeze grancice .....
Par grancica se polije sa 1 dcl prohuhane vode i pusti da ostoji...pije se mlako...
Ako imate isti problem ...pravite caj od kore nara.....moze suha ili sveza kora...postupak je isti kod pravljenja....... samo sto se pije kasikica po kasikica.......
Ovo prvi put cujem........... mislis na bubrezne kamence?Velis isprobano?Bas fino,da znam........paparaci je napisao/la:caj od drinovog cvata pomaze kod kamenca. najbolje je ako ga sami uberete i osusite. zatim ujutro i navece popiti po solju tog caja. djeluje cak nakon prve solje! kamenac se lagano razgradjuje i na na kraju potpuno nestane. u to su me uvjerila dva slucaja od jaranove familije. pa sad.... sretno
Ja znam samo da je mama imala obicaj da me ujutro,cini mi se na Djurdjev dan,budi laganim sibanjem prucem od drenjka,kao navodno,da budem zdrava.............