Ja se osjecam, kao i ovdje sto se osjecam, kao Bosanka!!
Nije za mene strana zemlja, niti su oni dole za mene stranci...
Jer tako se onda super osjetim dole. Uvijek osjecaj dobro doslim... :chuckel:
Ne...
Familija mi nikada to nije rekla,
a ostalu Raju nisam nikada cula da to kazu...
Zato mi je svaki put bio pravi dole :mir: i jedva cekam da opet idem...
Ali nemisle oni nista lose sa tim... i ako to kazu... jer mi smo ipak stranci za njih, kao sto smo i ovdje... hihi...
Citam vase upise ... pa kao da mi se kiselkasti kez nabacuje sam od sebe, a protiv moje volje
Htjeli mi ili ne da nas se gleda kao na strance, il da se osjecamo strancem ... ima toga, na zalost ... ima, ima ... hajd, sta zaobilazite istinu
Iako je moja dusa ostala tamo (potpis) ... iako u torbi nosim kljuc svog doma ... iako sam i presretna samim polaskom odavde, a da ne opisujem svoju radost kad dolazim na BiH granicu ... da ne opisujem radost kad ulazim u svoju avliju, vadim kljuc i otkljucavam svoju kucu ... ah, pa ta prva kafica u mojoj kuci ... itekako dobro znam:
komsiluk koji mi je jako drag ce pricati prvih dana - eno, stigla nam je dijaspora.
Ja toliko mrzim rijec *dijaspora*, a kad osjetim da se za mene veze kroz glasine, nebitno sad i dal su to dobre glasine ... krivo mi :baa:
Il' ono kad hocu prvi put *kod Kaje* (prodavnica), znam da mora uslijediti ono:
" ooo, kad ste to dosli ... kolko ovaj put ostajete" :mir:
eto, i to mi ne sjeda
Strancem se osjecam na kratko ... dok skinem plahte s garniture u dnevnom boravku, prebrisem prasinu, ometem paucine (bude ih .. sta je ), ispakujem kofere, napunim frizider i nabacim nesto zalihe (podmjera ), spremim sta bilo za prezalogajiti (pa makar i iz konzerve ) ... uz ceifljenje kafe u svojoj kuci ... ah, meraka
Bas danas gledah snimak moje kuce ... bio neko i snimio mi da mi utoli glad za BiH, nedavno ... heej, milina me neka obuzela, pa, cas odhukujem, cas uzdisem ... mmm ... dome, mili moj dome
Ma da ... normalno je da je nemoguce da me svi vide prvi dan boravka ... znaci, svaki dan racunaj s tim da ce neko ako vec nece reci, hoce bar pomisliti: eno je, stigla
ne znam za vas,ali ja se ne osjecam strancem niti me neko tako gleda,jer sam i sam dao onoliko za Bosnu koliko su dali oni koji su dole...a i da me gledaju na kraju krajeva,ne bi mi smetalo jer znam kako se osjecam i gdje god da sam,uvijek cu biti BOSANAC.......