Iskrenost

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca

#31 Post Postao/la mala-plava21 »

Opasna_Lavica je napisao/la:prvo i prvo super tema moze svako nesta dodati

bas se slazem sa tobom @mala-plava

bas je tako svako zasluzuje istinu

ija sam vise puta gresila i nisam bila iskrena ali kaznu sam zato platila

mogu reci da nekad vredza biti iskren pa mi zato nebudemo

i da se nemoze biti uvjek iskren u nekim situacijama

ali u pravu si treba mo biti iskreni =D> =D>
Drago mi je sto se slazees i sto si iskreno dala odgovor sta mislis
svaka cast =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#32 Post Postao/la mala-plava21 »

Znate sta kazu istina uvijek izade na vidjelo :baa:
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

Mala_zaebana
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#33 Post Postao/la Mala_zaebana »

mala-plava21 je napisao/la:Znate sta kazu istina uvijek izade na vidjelo :baa:

e svaka ti cast...Istina kad tad izadje na vidjelo...ma koliko vremena da prodje....
It s just a litlle too late a litlle too wrong and I can t wait boy you know all the right things to say You know it s just a litlle too late.....

Tourniquet
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..

#34 Post Postao/la Tourniquet »

Mala_ZaeBaNa je napisao/la:

e svaka ti cast...Istina kad tad izadje na vidjelo...ma koliko vremena da prodje....

da izadje na vidjelo.. samo sto ta laz sto je izrecena moze zeznut covjeka, ii nekad se dese neke stvari koje je kasnije tesko ispraviti.. I laz uvijek tesko pada...
Sa lazima dajes nekom nekakvu nadu, izgradis mu neku kulu, da bi se to na kraju srusilo..i to ne moze biti dobro ni u kom slucaju..
i iako se istina sazna, ostaje taj oziljak od lazi koji boli kasnije.. i tesko se brise..

mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#35 Post Postao/la mala-plava21 »

ToUrNiQuEt je napisao/la:
Mala_ZaeBaNa je napisao/la:

da izadje na vidjelo.. samo sto ta laz sto je izrecena moze zeznut covjeka, ii nekad se dese neke stvari koje je kasnije tesko ispraviti.. I laz uvijek tesko pada...
Sa lazima dajes nekom nekakvu nadu, izgradis mu neku kulu, da bi se to na kraju srusilo..i to ne moze biti dobro ni u kom slucaju..
i iako se istina sazna, ostaje taj oziljak od lazi koji boli kasnije.. i tesko se brise..
Moj zakljucak je da prekinu lagat koji to cine i nek
progovore istinu :baa:

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Iskrenost

#37 Post Postao/la sabinax »

mala-plava21 je napisao/la:Zasto? -Ako svi mrzimo lazi i tvrdimo da smo iskreni i kako zelimo iskrenost. -Kad trebamo mi biti iskreni i nekome reci istinu, tada zaklopimo oci ili okrenemo leda. A to je pravi kukavicluk. Treba imati hrabrosti rec istinu, jer mi svi imamo pravo na istinu kakva god ona bila.
Zanima me slazete li se sa mnom i zasto je nekima tesko biti iskren?
Volim biti iskrena i reci sta mislim...to trazim i od drugih, istina je da nekada istna zaboli...i da na nju mozda nismo spremni kao sto smo prvog trenutka ocekivali, ali taj netko tko nam govori istinu treba biti strpljiv i znati da trenutne reakcije postoje...ali dati i sansu onome kome je istina upucena da se pomalo navikne na nju i da se s njom suzivi....
A nakon tog prvog utiska ....ipak slijedi to da se shvati da osoba koja govori istinu nije mislila nista lose i da nam je ustvari pravi prijatelj
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#38 Post Postao/la vornevljev »

mislim sve je to meni ok.ali ljudi treba ipak se malo bolje u¾iviti u onaj trenutak kad znas da nije uredu sto ne govoris istinu,ali ipak ti je tesko to izreæi.mislim da se tada desavaju u covjeku strasne eksplozije,ili je mozda bolja rijeè implozije u emocionalnom pogledu.tesko se odluciti reæi,a opet se pita¹ kuda to ide ako ne ka¾e¹.mislim da nekad i razvlaèenje s vremenom zna dobro doæi,jer posljedice izreèene istine gube na intenzitetu.

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#40 Post Postao/la pasa74 »

svi ce mo mi,vise manje reci kako govorimo istinu bez rezervno i da to ocekujemo od drugih...ako je tako onda je uredu....
misim da svatko od nas "na svoj nacin" kaze istinu,bilo rijecima ili nekim postupkom stvar je u tome da li ce nas ona druga strana razumjeti i prihvatiti istinu...
po meni istina se nemora reci rijecima,dovoljan je jedan gest,pokret ili pogled da bi pametan covjek shvatio sta mu se zeli reci....
ako grijesim ispravite me...
xxx...

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#41 Post Postao/la vornevljev »

ekranka1 je napisao/la:Nikuda po meni ne vodi vrijeme,istina se treba reci u lice pod svaku cijenu i uvijek,nikakvo vrijeme nece promjeniti istinu ,ali vrijeme moze promjeniti misljenje o toj osobi koja se izvlaci na to isto vrijeme. Ono sto je bitno po meni je naci mjeru i nacin da se ta istina kaze direktno i bez okolisanja i proracuna ,u svakom covjeku postoji prilagodba ,razmisljanje i prihvatanje istoga sto je normalan proces zdravog covjeka,ali izbjegavanje istine u lice za mene je doslovan cin nezrele osobe koja ne stoji iza svojih misli nego se skriva ,iza maske ugladjenosti a ustvari nema karakteristiku koja je vrlo bitna danas..biti covjek..istina boli dok se ne prihvati ali skrivanje istine jos vise..pa i jedan dan :)
svi smo mi ovako kad o tome pricamo puni nekakve energije,treba reci u lice i gotovo,ali nisam dzabe spomenuo da se uzivis sad u neku situaciju koju si do¾ivio,i reakciju osobe kojoj je to namijenjeno,htio sam reci,da je objema stranama jako tesko,i svi mi mozemo pricati,ali svako zna sebe i kad se zapitas ko si,samog sebe ne mozes slagati.

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#43 Post Postao/la vornevljev »

ekranka1 je napisao/la:Naravno vornevljev.rekla sam da se takvi suoce sa svojom savcjescu kad tada :) u pravu si.ali smatram da covjek zasluzuje istinu kad je odnos u pitanju u lice ma kakva bila,svi ostali postupci za mene su odraz kuavicjeg postupka,jer ni jedan drugi nacin nije kontabilan kao rijec u lice,tu naravno govorimo o odnosima medju ljudima s kojima smo bliski ili bili bliski ,a takvi svakako zasluzuju da im se kaze ono sto se misli..ali to je samo moje misljenje i nepisano pravilo kojeg se drzim.no nismo svi isti :) i upravo za takve i jest ova tema po meni :chuckel: U svakom slucaju je teze skrivati istinu i za jednu i za drugu stranu ,ne mislis li tako :)
mislim naravno,to je na svom mjestu mada izmedju osoba koje su kako si rekla bliske,i pasa je u pravu,moze biti dovoljan pogled,nezainteresiranost,pa da se vidi u cemu je stvar.ovo zadnje konkretno sam mislio na ljubavne parove,ili bracne drugove

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#44 Post Postao/la pasa74 »

vornevljev je napisao/la:
ekranka1 je napisao/la:Naravno vornevljev.rekla sam da se takvi suoce sa svojom savcjescu kad tada :) u pravu si.ali smatram da covjek zasluzuje istinu kad je odnos u pitanju u lice ma kakva bila,svi ostali postupci za mene su odraz kuavicjeg postupka,jer ni jedan drugi nacin nije kontabilan kao rijec u lice,tu naravno govorimo o odnosima medju ljudima s kojima smo bliski ili bili bliski ,a takvi svakako zasluzuju da im se kaze ono sto se misli..ali to je samo moje misljenje i nepisano pravilo kojeg se drzim.no nismo svi isti :) i upravo za takve i jest ova tema po meni :chuckel: U svakom slucaju je teze skrivati istinu i za jednu i za drugu stranu ,ne mislis li tako :)
mislim naravno,to je na svom mjestu mada izmedju osoba koje su kako si rekla bliske,i pasa je u pravu,moze biti dovoljan pogled,nezainteresiranost,pa da se vidi u cemu je stvar.ovo zadnje konkretno sam mislio na ljubavne parove,ili bracne drugove

ej brate,vidim da kontas i da si shvatio ono sto sam napisao,mada fali jedan dio pa cu ga sad dodati...
osobe koje shvate da nesto gube i da neide onako kako zele,uglavnom da bi sebi olaksali,napadaju i vrijedjaju drugu stranu i time se lise istine koju bi trebali cuti...da li je to namjerno ili ne neznam,ali oni koji se nadju u ovome,mogu dati odgovor i rijesiti misteriju :chuckel:

vornevljem,neznam na osnovu cega sam zakljucio ali imam osjecaj da si iz krajine?

:)
xxx...

Odgovori