Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#256 Post Postao/la mrki62 »

pipo je napisao/la:
mrki62 je napisao/la: Dakle, zabranjeno , nema tolerancije kao u BiH i u drugim dr¾avama !
Dosta puta sam èuo jedan ajet iz Kurana al uvijek zaboravim original!
Uglavnom u prijevodu znaèi: ½Nema prisile u vijeri a nit u nevjeri½!
U pravu si , samo oni to drugaèije tumaèi : niko njih ne smije prisiljavati da drugaèije misle :ballbounce:
Oni su ubijeðeni da su samo oni u pravu i ako æemo biti iskreni , oni se dosta puta bave sa tim ¹to si ti naveo ; nema prisile ,............ samo ako ka¾e¹ da su u zabludi - eto ti ajeta ; nema prisile .
Primjer u Francuskoj u vezi zavijenih cura po ¹kolama , oni tamburaju svoje a istovremeno u svojoj dr¾avi uvode nekakve svoje zakone !
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#258 Post Postao/la sabinax »

Samo da ti kazem Mic_Sokoli da je Papaya pokazala svoju toleranciju na jednoj drugoj temi...pa ako imas vremena pogledaj :wave:
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#260 Post Postao/la sabinax »

ne znam ...necu o tome nista pricati jer sam ispala strasno netolerantna...znas ja ti to ne razumijem previse... ustvari meni je to neshvatljivo jer nisam muslimanka, pa ne znam sto se zene i djeca nebi slobodno bez pokrivanja druzile.... :stupid:
slika Make my day!

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#261 Post Postao/la sabinax »

Mic_Sokoli je napisao/la:Zena Muslimanka,ima prava sve da radi u skladu sa Islamom
I ove dvije stvari su mi dosta kontradiktorne...pa mislim da ne mogu bas puno toga...dosta toga nije u skladu s Islamom...a opet mislim, kada vec islam ne dopusta cemu sve te kerefeke....
Evo npr. jehovini svjedoci ne slave rodendane...i tocka...nije slavit cu ga ovako ili onako...ne slavi se i gotovo, tako i tu, ne smije se pokazivati pred drugima...ok onda necu slaviti na taj nacin, pogotovo da i gostima koji nisu muslimani stavljam iste zahtjeve...moje misljenje, ne moram biti u pravu ali ja tako razmisljam...bez uvrede
slika Make my day!

Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#262 Post Postao/la Bijesanpuz »

sabinaX je napisao/la:
Mic_Sokoli je napisao/la:Zena Muslimanka,ima prava sve da radi u skladu sa Islamom
I ove dvije stvari su mi dosta kontradiktorne...pa mislim da ne mogu bas puno toga...dosta toga nije u skladu s Islamom...a opet mislim, kada vec islam ne dopusta cemu sve te kerefeke....
Evo npr. jehovini svjedoci ne slave rodendane...i tocka...nije slavit cu ga ovako ili onako...ne slavi se i gotovo, tako i tu, ne smije se pokazivati pred drugima...ok onda necu slaviti na taj nacin, pogotovo da i gostima koji nisu muslimani stavljam iste zahtjeve...moje misljenje, ne moram biti u pravu ali ja tako razmisljam...bez uvrede
Tu je tvoja pogreska sabina sto ti smatras, a evo i potvrdila si ovdje, da je islam nesto lose za zene, i da one nemaju nikakvog prava u islamu..

Da bi tako nesto mogla reci moras malo bolje upoznat islam, a ne uciti o islamu iz mrkijevih komentara, koji isto tako se pravi neki ekstra poznavalac vjere a ustvari samo gleda kako bi kojoj se zavukao pod suknju...
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#263 Post Postao/la sabinax »

Ne naprotiv..imas krivo...smatram da su muslimanske zene najpostovanije i najbolje zbrinute zene....
Jedino sto ne mogu u potpunosti shvatiti to pokrivanje,...razumijem da se ne trebaju pokazivati drugim muskarcima, ali zasto se nesmiju djelomicno skinuti pred drugim zenama i djecom...i zasto gosti koji nisu muslimani moraju isto tako pred zenama i djecom
Zasto me ne razumijes :baa:
slika Make my day!

Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#264 Post Postao/la Bijesanpuz »

nije to djelimicno skidanje... to je skidanje u kupaci kostim.. to znaci skoro pa gole..
mozda je to u nekom ovom modernom svijetu normano da te svi vide u gacicama i da je to nista.. ali u islamskom svijetu je drugacije...

Kome smeta nemora raditi po tome.. Oni su filo rekli pravila kuce i ako zelis postovati bujrum dodji, ako ne zelis.. idi gdje ti se svidja...

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#265 Post Postao/la sabinax »

Ok u pravu si
slika Make my day!

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#267 Post Postao/la sabinax »

Iskreno ne znam zasto su pokrivene casne sestre...jer je takav obicaj...

Ja cijenim razlicitosti, ali samo pokusavam da razumijem...niko ne kaze da niste u pravu ili da nisam ja u pravu...
Jednostavno ja sam odrasla u okruzenju da tijelo u kupacem kostimu nije sramota a vi ste naucili da jeste...u prevu smo i vi i ja, samo sto smo odrasli u razlicitim sredinama.... Zato ja uvijek govorim da postoji vise istina, ovi samo iz kojeg kuta gledamo...ali sto kaze puz...ako zelis doci dodi ako ne zelis nemoj...postujem
slika Make my day!

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#268 Post Postao/la mrki62 »

BijesanPuz je napisao/la:
Da bi tako nesto mogla reci moras malo bolje upoznat islam, a ne uciti o islamu iz mrkijevih komentara, koji isto tako se pravi neki ekstra poznavalac vjere a ustvari samo gleda kako bi kojoj se zavukao pod suknju...
Ma kako bi to ti uveo druge u islam ?
Kako bi ti objasnio nekome ¹ta je pravi islam ?
Nije mrki tu da pametuje ¹ta je pravi islam a sa sigurno¹æu mogu tvrditi da je z to kompetentna samo i samo IZ ( islamska zajednica ) sa reisom Ceriæem na èelu.
Kad veæ mene tako spominje¹ , de budi fer i reci da se isto tako prave i vehabije - ekstra poznavaoci !
Ja nikad ne bje¾im od ¾enske ljepote, pa bila u suknjama iliti u dimijama :P
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#269 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:
Sto su katolicke sestre pokrivene?

Zao mi je sto ne znas njemacki,a mrsko mi prevodit ,da razumijes ovaj video sto reko papayi da gleda.
Kako svabo realno prica,kako na nacin Herodota,svom narodu u sali pokazuje istinu.
Ja ka¾em da se katolièke sestre ne mogu davati kao primjer a evo i za¹to ; zato ¹to je to njihova radna odora iliti radno odijelo .
One su na poslu , to je dio njihovog posla i u islamu ako je kakva ¾enska u slu¾bovanju vjere ( bula ) to razumijem a sve ostalo je spremanje na novi film NIND®A 2 .
Mo¾e¹ ti i tebi slièni soliti pamet naivnima al dok sam ja tu - bit æe i replike :wave:

slika

slika

Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#270 Post Postao/la Bijesanpuz »

mrki62 je napisao/la:
BijesanPuz je napisao/la:
Ma kako bi to ti uveo druge u islam ?
Kako bi ti objasnio nekome ¹ta je pravi islam ?
Nije mrki tu da pametuje ¹ta je pravi islam a sa sigurno¹æu mogu tvrditi da je z to kompetentna samo i samo IZ ( islamska zajednica ) sa reisom Ceriæem na èelu.
Kad veæ mene tako spominje¹ , de budi fer i reci da se isto tako prave i vehabije - ekstra poznavaoci !
Ja nikad ne bje¾im od ¾enske ljepote, pa bila u suknjama iliti u dimijama :P
Mrki je upravo tu da pametuje i da postavlja svoje neke teze o ispravnosti vjere...
Da bi kritikovao nekog muslimana, treba da ti budes bolji od njega a ja ne vidim nijedan postupak gdje se ti pokazujes kao pravi musliman.. ali necemo o tome..
i slobodno ti i repliciraj i kopiraj kojekakve priloge i citate...
Imas svoje ja svoje... Zivi po svome ja cu po svome..

Odgovori