Ne znam da li postoji ova tema ili neka slièna njoj,ako postoji onda ovu zatvorite.
Dakle ¹ta mislite o dosadi,da li je to nekakav fenomen,jer èesto se mo¾e èuti kako neko ka¾e da mu je dosadno i da ne zna ¹ta æe od sebe u slobodno vrijeme.Ja mislim da su ljudi kojima je dosadno na niskom stepenu inteligencije,te da uopæe nemaju dovoljno razvijen svoj unutarnji svijet.Meni lièno nije dosadno nikad,ali mo¾da postoje situacije kad satima mogu sjediti sam,i neko bi mo¾da pomislio da mi je dosadno,ali taj se grdno vara.
eto zanima me ¹ta vi mislite o tome,da li vam je dosadno ponekad,ako jeste,kako "ubijate" dosadu.
Dosada, psihološki fenomen ili ........
- vornevljev
- Zvijezda foruma
Dosada, psihološki fenomen ili ........
U SLUŽBI DOBRA I ZLA
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
Re: DOSADA, PSIHOLO©KI FENOMEN ILI ........
ako je tako, onda se ja ubrajam u tu maloumnu skupinuvornevljev je napisao/la:Ne znam da li postoji ova tema ili neka slièna njoj,ako postoji onda ovu zatvorite.
Dakle ¹ta mislite o dosadi,da li je to nekakav fenomen,jer èesto se mo¾e èuti kako neko ka¾e da mu je dosadno i da ne zna ¹ta æe od sebe u slobodno vrijeme.Ja mislim da su ljudi kojima je dosadno na niskom stepenu inteligencije,te da uopæe nemaju dovoljno razvijen svoj unutarnji svijet.Meni lièno nije dosadno nikad,ali mo¾da postoje situacije kad satima mogu sjediti sam,i neko bi mo¾da pomislio da mi je dosadno,ali taj se grdno vara.
eto zanima me ¹ta vi mislite o tome,da li vam je dosadno ponekad,ako jeste,kako "ubijate" dosadu.

za mene je dosada normalna pojava. naidje jednostavno nekad. mislim da je manje do inteligencije, nego do osobnog raspolozenja. nekad covjeku i one stvari sto su mu inace zabavne, budu tad dosadne. ono izgustirane. ja bih cesto znao sta bi volio uraditi u takvim momentima, ali me tu obicno mogucnosti ogranicavaju tj. sprjecavaju

- vornevljev
- Zvijezda foruma
sla¾em se,a to sam i gore napisao =D>kristalina je napisao/la:Dugotrajna dosada je negativno pona¹anje i mo¾e biti znak ni¾e inteligencije kod ljudi . Odmarati se , opu¹tati i izvrsno zabavljati svojim mislima , ne znaèi nu¾no i dosaðivati se . Ali , dosaðivati se zbog osjeæaja praznine i ne znati ¹to kvalitetno uèiniti sa svojim vremenom i sa svojim ¾ivotom znak ozbiljnog poremeæaja osobnosti .
Dosada u smislu gubljenja vremena i ljenèarenja jest psiholi¹ki problem .
U SLUŽBI DOBRA I ZLA
- zapisnicar
- Zvijezda foruma