Brak sa Nemuslimanom
Covjek vijernik bilo koje vjeroispovjesti...tesko ce se odluciti da povredi ..naskodi ili ucini bilo kome a posebno svojoj partnerici ili pasrtneru...Jer se boje boga.....
Pravi vjernici se pridrzavaju bozijih zapovjesti...to je onda i logicno.....
Zene vjernici ...Nije istina...neslazem se stim da sjede cijeli dan i mole se bogu...Naprotiv zalazu se da sto bolje usavrse svoj zivot i zivot svojih bliznih...rade sve sto im nalaze vrijeme mjesto i obaveze.....
Pravi vjernici se pridrzavaju bozijih zapovjesti...to je onda i logicno.....
Zene vjernici ...Nije istina...neslazem se stim da sjede cijeli dan i mole se bogu...Naprotiv zalazu se da sto bolje usavrse svoj zivot i zivot svojih bliznih...rade sve sto im nalaze vrijeme mjesto i obaveze.....
- vornevljev
- Zvijezda foruma
Prije svega proma¹io si temu,ma koliko se ona meni ne sviða ipak si oti¹ao u ne¹to ¹to nema veze sa ovom temom po¹tovani @Grga,ali kad veæ jesi da ti odgovorim.GRGA je napisao/la:Velikom veèinom svi bija¹e Jugoslaveni,Hrvat je i prije reko da je Hrvat,Srbin da je Srbin,a Bo¹njaci da su Jugoslaveni.Poèetkom rata govori¹e mi Muslimani..Kao da je to narodnost,a kasnije eto Bo¹njaci..
Bo¹njak kao nacionalnost poèela se gubiti nakon Berlinskog kongresa i okupacije BiH od strane Austro-Ugarske monarhije,i vremenom je sve vi¹e zatirana.
Krivci zato su prije svega sami Bo¹njaci,a nakon toga i ostali kojima je pasalo da se pripadnici islamske vjeroispovijesti identificiraju sa vjeroispovije¹æu u nacionalnom smislu,jer su ih onda Hrvati mogli nazivati Hrvatima islamske vjeroispovijesti (ne znam koliko ti je poznat termin "Cvijet Hrvatstva",raspitaj se malo,ako hoæe¹),a Srbi su ih mogli nazivati Srbima islamske vjeroispovijesti.
A to ¹to se u srednjovjekovnim spisima pominje termin Bo¹njak ili Bo¹njanin u nacionalnom smislu je zaboravljeno.
Ako ti se da uzmi malo prelistaj studiju profesorice Nade Klaiæ "Srednjovjekovna Bosna".
U SLUŽBI DOBRA I ZLA
Mo¾da jesam oti¹ao malo u daljinu,samo sam htjedoh reæi da je veèina ljudi otkrilo svoju vjeru tek od 1991 i da takvi novoprido¹li vjernici umaraju druge svojom "piladom" i imaju jako jako veliku potrebu isticat se time..NISAM proma¹io temu jer ba¹ takvi sad popuju tko se skim smije vjenèat i slièno..
Imam je od roðenja,od roditelja i crkve,naravno i bez crkve znam tko sam ¹to sam,kamo idem i sve kroz vjeru u Boga.Tema je pre¹iroka,mislim da je veèina shvatila ¹to sam htio reæ o otkrivanju vjere na ovim prostorima..zlatni-ljiljan je napisao/la:GRGA je napisao/la:Mo¾da jesam oti¹ao malo u daljinu,samo sam htjedoh reæi da je veèina ljudi otkrilo svoju vjeru tek od 1991 i da takvi novoprido¹li vjernici umaraju druge svojom "piladom" i imaju jako jako veliku potrebu isticat se time..NISAM proma¹io temu jer ba¹ takvi sad popuju tko se skim smije vjenèat i slièno..
ovako zapokovano u neki toboz diplomatski odgovor ne pije vodu,a de mi reci kad si ti otrkrio svoju vjeru.