Ni to sto je po sarajevskim prodavnicama zavladala nestasica grijalica ?PIRAT_SA_KARIBA je napisao/la:politika me ne zanima![]()
Svejedno ti je? Hajd, nemoj mene da lazes
![[baaa.gif [baaa.gif]](./images/smilies/baaa.gif)
Nemoj da marishem
![mmmux2 [mmmux2.gif]](./images/smilies/mmmux2.gif)

Ni to sto je po sarajevskim prodavnicama zavladala nestasica grijalica ?PIRAT_SA_KARIBA je napisao/la:politika me ne zanima![]()
Vorne ima Boga(ESHEDU EN LA ILAHE ILLELLAH VE ESHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU),samo sto to "NAS" ef. Mustafa izgleda pocesto zaboravi!vornevljev je napisao/la:KAKO LAŽE "NAJVEĆI MUSLIMAN" U BOŠNJAKA?
Sarajevo, 12. sijeÄÂanj 2009.
Reakcija kardinala Puljića na izjavu reisa Cerića
Intervju s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem.
Reisu-l-ulema Islamske zajednice dr. Mustafa ef. Cerić je u emsiji „Centralni dnevnik“ TV „Hayat“ u subotu 10. sijeÄÂnja , u razgovoru s novinarom Senadom Hadžifejzovićem, odgovarajući na pitanje o izgradnji svoje rezidencije na sarajevskom naselju KovaÄÂi, odgovorio kako „najprije želi pohvaliti Općinu Stari Grad Å¡to je ovih dana u rekordnom roku osigurala sve uvjete da vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić gradi svoju rezidenciju od 5.000 kvadratnih metara“.
Pogledaj VIDEO:www.ktabkbih.net/info.asp?id=18978
Tim povodom KatoliÄÂka tiskovna agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine objavljuje razgovor s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem:
Uzoriti gospodine Kardinale, u medijima je ovih dana dosta reakcija izazvala izjava reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH dr. Mustafe ef. Cerića koji je, odgovarajući na upit o izgradnji svoje rezidencije, spomenuo navodnu gradnju VaÅ¡e velike rezidencije. Molimo VaÅ¡ komentar, koliko je ta izjava toÄÂna?
U prvom redu, vrlo sam iznenaÄ‘en da reis Cerić, odgovarajući na prigovore bilo svoje zajednice bilo javnosti, upliće KatoliÄÂku i Pravoslavnu Crkvu jer mi uopće u to nismo uvuÄÂeni. Izjava o KatoliÄÂkoj Crkvi odnosno rezidenciji je netoÄÂna jer reis Cerić obmanjuje javnost iznoseći krive podatke. To je vrlo neugodno. Traženje dozvole za izgradnju SvećeniÄÂkog doma nije iÅ¡lo tako lako kako je on iznio u javnosti.
Tu se ne radi o rezidenciji. Vrhbosanska nadbiskupija je ostala bez stanarskih prava kada su oduzete zgrade na Marijinom Dvoru i zgrada doma za katehete na Banjskom Brijegu. Budući da dijecezanski svećenici nemaju zbrinutost u starosti jer nemaju obitelji, nadbiskup je dužan pobrinuti se za njih kad doÄ‘u u stare dane. Zato sam zajedno sa svećenicima 17. rujna 2003. donio odluku da krenemo s gradnjom SvećeniÄÂkog doma.
RijeĠje dakle o domu za umirovljene i bolesne svećenike. Je li to bila prva inicijativa za gradnju takvog doma ili su to pitanje nastojali riješiti i bivši nadbiskupi?
Moji predÅ¡asnici su u tri navrata pokuÅ¡ali pristupiti gradnji doma. U bivÅ¡em sustavu je to bilo jako otežano zbog teÅ¡kog dobivanja dozvola i skupoće izgradnje. Ovaj put smo shvatili da viÅ¡e ne smijemo odgaÄ‘ati. Nakon Å¡to je Vrhbosanska nadbiskupija Å¡ezdesetih odnosno sedamdesetih godina otkupila oduzeti dio vlastite Bogoslovije u Sarajevu, u jednom njezinom dijelu je predviÄ‘eno nekoliko stanova za stare svećenike. PrimijetivÅ¡i da nema dovoljno prostora za stare svećenike, shvatili smo da moramo ići u gradnju doma jer je potrebno zbrinuti viÅ¡e od dvadeset svećenika i za njih se skrbiti bilo zbog njihove bolesti bilo zbog godina. Zato smo odluÄÂili graditi dom na lokaciji koja se nalazi odmah pored Bogoslovije jer smo joÅ¡ '90. godine tu dobili ucrtanu markicu u urbanistiÄÂkom planu.
Kod: Označi sve
Srbija raspisala potjernicu za Ejupom Ganićem i Stjepanom Kljuićem!