Brak sa Nemuslimanom
Re: Brak sa Nemuslimanom
Oni koji imalo znaju nešto o islamu , znat će da je Muhamed a.s imao sina Ibrahima .
Postavljam pitanje ; koja žena je rodila Ibrahima i je li ta žena bila muslimanka , kako joj je ime ?
Postavljam pitanje ; koja žena je rodila Ibrahima i je li ta žena bila muslimanka , kako joj je ime ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Mrki, egzorcista, isteruje duhove i djavolemrki62 je napisao/la:Oni koji imalo znaju nešto o islamu , znat će da je Muhamed a.s imao sina Ibrahima .
![laugh.gif [laugh.gif]](./images/smilies/laugh.gif)
Za svog Poslanika Muhammeda Salallahu alejhi ve Alihi Veselleme Dragi Allah Dželešanuhu kaze:
Reci: "Ja sam ÄÂovjek kao i vi, meni se objavljuje da je vaÅ¡ Bog - jedan Bog. Ko žudi da od Gospodara svoga bude lijepo primljen, neka ÄÂini dobra djela i neka, klanjajući se Gospodaru svome, ne smatra Njemu ravnim nikoga!" (Al-Kahf: 110)
a sto se tice dijela kad pominjes casnu Mariju majku Ibrahima sina Muhammeda Resulullaha
O VjerovjesniÄÂe, Mi smo ti dozvolili da budu žene tvoje one kojima si dao vjenÄÂane darove njihove, i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plijena, i kćeri amidža tvojih, i kćeri tetaka tvojih po ocu, i kćeri daidža tvojih, i kćeri tetaka tvojih po materi koje su se s tobom iselile, i samo tebi, a ne ostalim vjernicima - ženu-vjernicu koja sebe pokloni Vjerovjesniku, ako Vjerovjesnik hoće da se njome oženi - da ti ne bi bilo teÅ¡ko. Mi znamo Å¡ta smo propisali vjernicima kada je rijeÄ o ženama njihovim i o onima koje su u vlasniÅ¡tvu njihovu. - A Allah praÅ¡ta i samilostan je. (Al-AḥzÄÂb: 50)
Mrki, to sto pokusavas da nametnes jasno propada jer nam je Dragi Allah rekao u citiranom ajetu.
A sto se tice majke Ibrahimove radiallahu anhuma jeste bila je muslimanka nemoj da se sikiras oko toga ni malo.
"Jer su naÅ¡a mjerila drugaÄija i naÅ¡a osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugaÄijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...
Musa Ćazim Ćatic ...
Ja samo s vremena na vrijeme uletim sa kakvom doskoÄÂicom - kao i ti sad sa tim citiranim dijelom.A sto se tice majke Ibrahimove radiallahu anhuma jeste bila je muslimanka nemoj da se sikiras oko toga ni malo.
To što ti napišeš , to bi trebalo biti zdravo za gotovo a svi ostali su neadekvatni po tom pitanju.
Pazi, mnogi mnoge stvari ne znaju o vjeri ( i ja meÄ‘u njima ) al se ja mogu pohvaliti sa znanjem iz vremena bivÅ¡e Yu , novopeÄÂeni nisam , tenzije uzurpiranog vjernika u meni nema, samo pokuÅ¡avam vjerskim fanaticima objasniti neke stvari - kao tebi sad .
Haj ti meni lijepo daj dokaz da je Marija bila muslimanka, jer ja sam iz vremena bivÅ¡e nam države bio upoznat da ona nije NIKAD preÅ¡la na islam i ÄÂak je živjela odvojeno od drugih žena .
A ÄÂak i mnoga rodbina Muhameda a.s. nije prihvatila islam - popravi me ako grijeÅ¡im .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Nije frka, mrki, samo to mozes gde ima du'ova tako, kod mene stanje smireno skroz 
Mislim "volim" ja tvoje doskocice skroz
ono nekad iskreno i mene teraju da nadjem odgovor. Mislim da si ovaj puta dobio adekvatan odgovor. Taj ko ti je to rekao bojim se da ti nije dobro rekao sto se tice Marije majke Ibrahima sina Muhammeda Alejhiselam sigruno je bila muslimanka.
Sto se tice Zena Vjesnikovih, Majki svih vjernika, sve su one zivele zasebno jedna od druge, znaci svaka je imala zaseban stan (danasnjom terminologijom receno) a to su bile sobe posebne odaje uz Mesdzid Casni u Medini.
Sto se tice porodice, amidza Vjesnikov Ebu Dzehele ne da nije primio islam, naprotiv bio jedan od najljucih protivnika Muhammeda Salallahu alejhi ve Alihi veselleme i muslimana borio se protiv njih i u Bitci na Bedru ga ubili ga muslimani. Tako da to niko ne spori.
E ja sam ti od skora musliman, nisam upamtio tu ex yu. A i ne smeta mi ko god da je i kad posto musliman. Iako nije tema ta, veliko postivanje imam spram starih hodza, ipak su shodno svojim znanjem imali bojaznosti da sacuvaju i cuvaju Din Allahov.

Mislim "volim" ja tvoje doskocice skroz

Sto se tice Zena Vjesnikovih, Majki svih vjernika, sve su one zivele zasebno jedna od druge, znaci svaka je imala zaseban stan (danasnjom terminologijom receno) a to su bile sobe posebne odaje uz Mesdzid Casni u Medini.
Sto se tice porodice, amidza Vjesnikov Ebu Dzehele ne da nije primio islam, naprotiv bio jedan od najljucih protivnika Muhammeda Salallahu alejhi ve Alihi veselleme i muslimana borio se protiv njih i u Bitci na Bedru ga ubili ga muslimani. Tako da to niko ne spori.
E ja sam ti od skora musliman, nisam upamtio tu ex yu. A i ne smeta mi ko god da je i kad posto musliman. Iako nije tema ta, veliko postivanje imam spram starih hodza, ipak su shodno svojim znanjem imali bojaznosti da sacuvaju i cuvaju Din Allahov.
"Jer su naÅ¡a mjerila drugaÄija i naÅ¡a osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugaÄijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...
Musa Ćazim Ćatic ...
Ja kažem da Marija nije primila islam a ti kažeš da jeste - gdje su kakvi dokazi
Upamti joÅ¡ i ovo ; Marija je bila ratni plijen , nije dobrovoljno poÅ¡la za Muhameda a.s. Å¡to znaÄÂi da nije dobrovoljno ni islam prihvatila - ako ga je uopÅ¡te.
Ã…Â to se tiÄÂe hodža u bivÅ¡oj Yu ,.............. u ÄÂemu je problem ?
Kakvu bojaznosti su imali , od ÄÂega ?
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Upamti joÅ¡ i ovo ; Marija je bila ratni plijen , nije dobrovoljno poÅ¡la za Muhameda a.s. Å¡to znaÄÂi da nije dobrovoljno ni islam prihvatila - ako ga je uopÅ¡te.

Dobro de moja rijec protiv tvoje, ehehe
"Lekum dinukum ve lije Din" (Vama vasa vjerovanja, meni Din)
Ako ikad procitas ono sto sam napisao, a videces fino kako stoji tamo cak samm i boldirao dio koji se odnosi na to da sam tacno naznacio da se odnosi na zene koje su zarobljene i kao ratni plijen dodeljena je Hazreti Pejgamberu Muhammedu Salallahu alejhi ve Alihi Veselleme.
Nema spora naravno, nego kazem da jako postujem eto. I stvarno mi ne smeta ko je od kad musliman, naravno samo da je musliman
"Lekum dinukum ve lije Din" (Vama vasa vjerovanja, meni Din)
Ako ikad procitas ono sto sam napisao, a videces fino kako stoji tamo cak samm i boldirao dio koji se odnosi na to da sam tacno naznacio da se odnosi na zene koje su zarobljene i kao ratni plijen dodeljena je Hazreti Pejgamberu Muhammedu Salallahu alejhi ve Alihi Veselleme.
Nema spora naravno, nego kazem da jako postujem eto. I stvarno mi ne smeta ko je od kad musliman, naravno samo da je musliman

Musa Ćazim Ćatic ...
Musa Ćazim Ćatic ...
Sto volim ljudi od reci.....reko je jednom da postuje i mene...
![inlove.gif [inlove.gif]](./images/smilies/inlove.gif)

Et-takva = bojaznost, neki prevode kao Bogobojaznost a sve iz Ajetamrki62 je napisao/la:
"I bojte se Allaha, - Allah vas uÄÂi, i Allah sve zna." (Al-Baqara: 282)
Znaci, mrki, imali su bojaznost Et-takva pa ih je i Dragi Allah Dzelešanuhu poduci kako da cuvaju i sacuvaju Din

Ovo je Zakon Allahov, a ti u Zakonu Allahovom neces naci promjene.
Jednom, hm, ma govori to i potvdjuje stalno ... ljubenaJAS je napisao/la:Sto volim ljudi od reci.....reko je jednom da postuje i mene...![]()
![]()
Musa Ćazim Ćatic ...
Musa Ćazim Ćatic ...
Steta sto nema neki separe tu na forumu pa da se ja i ti kajs lepo raspricamo oko muslimana i hristijana....verovatno bi na kraju zavrsili sa onim "ljuben" i "ljubena"....kazem steta!!!!
Mislio sam da ciljaÅ¡ na bojaznost zbog komunistiÄÂke vladavine, kao Å¡to jedni imaju obiÄÂaj reći da komunizam nije dozvolio nikome biti vjernik .kajs je napisao/la:Et-takva = bojaznost, neki prevode kao Bogobojaznost a sve iz Ajetamrki62 je napisao/la:
"I bojte se Allaha, - Allah vas uÄÂi, i Allah sve zna." (Al-Baqara: 282)
Znaci, mrki, imali su bojaznost Et-takva pa ih je i Dragi Allah Dzelešanuhu poduci kako da cuvaju i sacuvaju Din
Ovo je Zakon Allahov, a ti u Zakonu Allahovom neces naci promjene.

I kajs???Hocemo li ja i ti u taj separe il necemo.....razglabacemo tamo oko braka sa nemuslimanom...
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)