Eurovizija

Sve o muzici, domaæoj i stranoj, pjevaèima, bendovima itd.
Poruka
Autor/ica
im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Eurovizija 2008

#181 Post Postao/la im_ex »

vidovita_dzemila je napisao/la:

pa ja mislim da vrijedi svaki put otvoriti novu temu, što da ne.

al eto.........svejedno
Ja ne mislim ... k vragu, zar je tesko iz naslova teme izbrisati to 2008, ccc .. ma jest, izgleda .. kao kapric neki,eto

Znamo, Bino, no, pjesmu jos nije moguce cuti .... moracemo sacekati premijerno izvodjenje - 1. mart.
Znas da kod nas vec par godina nema festivala na kom bi se birala pjesma predstavnik, za razliku od vaseg nacina, Beovizije (Srbija) itsl. ... steta, ipak mi je bilo milije poslusati sve pjesme koje su konkurisale za predstavljanje zemlje na Euroviziji.
Kuda idu ljudi kao ja ...

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Eurovizija

#183 Post Postao/la im_ex »

ah, mogle bismo nas dvije ovako danima, no postaje vec dosadno i, mozda suvisno jer je, ipak, ispostovan je moj predlog na cemu ponovo zahvaljujem.
Moja replika ni ovaj put, pak, nece izostati -
dodje neko ...
pa, Vidovita, gledaj malo logicki potom, ne znam jos ni jedan forum na kom se godinama zivo (aktuelno) prica o nekoj tamo, hajd da kazem, Euroviziji iz proslosti, dakle, tema "umre". Drugo je to sto se pomenu neki predstavnici bilo po uspjehu ili neuspjehu, ali, pomenu se u "zivoj" temi (Eurovizija tekuce godine), ono uzgred.
Da se i desi da Neko (novajlija) klikne na prvi post, ne vjerujem da plitko razmislja da o toj nekoj davnoj Euroviziji zivahno komentarisemo godinama (kad vidi kolko je stranica ispisano). Sigurna sam da bi, da se to i desi (a nece jer niko ne bi o tome citao satima nase komentare), kliknuo na zadnju, eventualno predzadnju stranicu.
Mislim da je nefer od tebe (vas) da me gleda(te)s tako kako se stice dojam citajuci te (vas).
Nastupam posve dobronamjerno, potkrijepljeno cinjenicama.
tako, eto

slika

Pop grupa "Regina“ ovogodišnji je predstavnik Bosne i Hercegovine na Eurosongu, a na takmičenju u Moskvi predstavljaće nas pjesmom "Bistra voda“, autora Aleksandra Čolića. Pjesma će domaćoj javnosti biti premijerno predstavljena 1. marta u specijalnoj emisiji na televiziji BHT.
Iako su domaća javnost i mediji tipovali na Harija Varešanovića, koji je 2006. branio boje BiH na ovom prestižnom takmičenju i osvojio treće mjesto, sedmočlani žiri, na čelu sa Dejanom Kukrićem je odlučio da ove godine ipak na takmičenje ode neko novi.

"Broj pristiglih aplikacija na Javni konkurs bio je mnogo veći nego prethodnih godina. Dobili smo 70 prijava. Nikad do sada nismo imali odaziv ovoliko poznatih autora", rekao je Kukrić.

Regina je nastala 1990. godine u Sarajevu, a te godine objavljen je i prvi album. U početku je grupa bila bez pravog pjevača. Tražili su ga preko oglasa u novinama, a nakon neuspješne audicije i "pjevača" od kojih su neki donijeli i tuđe snimke, sasvim slučajno, jedno veče se pojavio Davor Ebner, koji je tada pjevao u sarajevskoj grupi "Konvoj".

JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#184 Post Postao/la JAS »

Postujem ja reginu...i nadam se da ce se plasirati dosta dobro... [eusa_clap.gif]

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#186 Post Postao/la beca »

meni se svidja "regina", ali mislim da nisu za eurosong

indeks
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#187 Post Postao/la indeks »

vidovita_dzemila je napisao/la:1.3. regina predstavlja publici pjesmu. nadam se da će davor oprati kosu pred nastup [Happy.gif]
Ko to vise zna ko je za Eurosong? [eusa_think.gif]
Nemam nista protiv Regine(volim ih slusati inace),i kao i uvijek,navijam za BIH [icon_peace.gif]

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#189 Post Postao/la im_ex »

Regina - "Bistra voda"
Predstavljena bh. pjesma za Eurosong

http://www.youtube.com/watch?v=MuYQllJLuRs

spot

http://www.youtube.com/watch?v=Kv-YTjU8q7U

Pitao sam neke ljude,
u mome kraju,
gdje mi dusa stanuje,
jednu tajnu za mene,
kazu krijes draga.
Pitao sam da mi vrate
ono vrijeme, dane, sate, proljece,
na ljubav mirishe -
tako kazu.

Rodi me u majsku zoru!
Kupaj me u bistroj vodi!
Cuvam jedan cvijet,
kad svi drugi odu.
Cuvam te dok sam ziv.

Kradi malo sunca za nas,
nemas sutra, nemas danas -
lako je kad ti pjesma srce nadje.

Rodi me u majsku zoru!
Kupaj me u bistroj vodi!
Cuvam jedan cvijet,
kad svi drugi odu.
Cuvam te dok sam ziv.

Bravo, Regina - odlicno, odlicno .... odlicnooooooooo

Ne prestajem da ju slusam [muzikafo1.gif] ... bilo me malo strah Slovenije, no, to je vec proslost

Regina - tako je [eusa_clap.gif] [bihbq3.gif]

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#193 Post Postao/la maida_20 »

vidovita_dzemila je napisao/la:zapravo tekst pjesme mi je bezveze, ništa ne veže
muzika nije loša
spot nije loš, sviđa mi se kako su obučeni

recimo
tekst
2/10
muzika
7/10
spot
7/10

a što se tiče hrvatske pobjednik se znao prije nekolika mjeseca. normalno tonči je sredio da pobijedi igor cukrov

http://www.youtube.com/watch?v=GEBEyagB ... re=related

slažem se tekst i nije baš nešto-muzika okey-ali opet se nadam da ćemo biti meću prvih deset [icon_peace.gif]

E ja se iznenadila kada sam vidjela ko je predstavnik hrvatske [wow.gif] -mislila sam...uuu sad ćeš čuti maida pjesme ...ono nista posebno :?
[Happy.gif]

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#195 Post Postao/la sabinax »

za Hrvatsku se natjece neki lik...nikad cula a ni vidjela...malo sam cula pjesmu, ali mi se uopce ne svida
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Odgovori