"Pokrivene" djevojke

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

Re: "Pokrivene" djevojke

#226 Post Postao/la srebrni »

papaya je napisao/la:
srebrni je napisao/la:
papaya je napisao/la:j*** se meni za krscanstvo, da prostis
e vidis meni je drago da svak postuje svoje .....a i tudje

sta si tako nervozan?
Da ti iskreno kazem, ja postujem DOBRE ljude
bez razlike na vjeru i naciju i boju koze itd.
Religija je za mene nesto tamo sto dodje na 27. mjesto.

U budizmu recimo, reinkarnacija...mole se cijeli zivot da se ne vrate kao zensko...
Crnogorac kaze, imam tri sina i da prostis dvije ceri...

ja ne mogu da postujem ljude koji potlace zene, koji im oduzimaju prava, i da ne odugovlacim, valjda si me konacno skontao

ma skontao sam dovoljno....zavrsena tema za mene ...jednom rekoh pa porekoh al necu vise OBECAVAM
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#228 Post Postao/la paparaci »

sto se tice pokrivanja, to je tako propisano u Kur'anu! ali takodje, u vjeri sile nema! znaci sve je na dobrovoljnoj osnovi. to sto u nekim zemljama odstupaju od toga i na silu provode neke stvari, sa islamom nema nista!
jer svako ce za sebe da odgovara!

ovo kako se "nindje" odijevaju je pretjerano, jer je to vise od onog propisanog. a ne valja pretjerivati, pa ni u vjeri!

ja licno mislim da je to pokrivanje jedan vid odgoja duse i vise od tog samog pokrivanja o cemu je inace rijec.

meni licno se jako svidja ova nosnja sa slike sto je srebrni postavio. nekako mi je ta nosnja bas zenstvena i carobna [inlove.gif]

dzemkic, oprosti, ali ti onaj post stvarno nije bio na mjestu!

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#229 Post Postao/la mrki62 »

srebrni je napisao/la: na sve ovo samo mi reci

JE LI TO NEMA U KRISCANSTVU ZAMOTANIH ZENA??????
[eusa_naughty.gif] Ne , nisam ja od jučer , ne trebamo pakosno gledati na te stvari ,........ hajmo malo realno ; kršćanstvo ima ali ,......... one žene što su u službi vjere ( časne sestre ) i još pokoja stara baka , ono iz tradicije .
Jedno je biti u službi vjere a drugo je biti zamotan zbog nekakvog prkosa ili inata ,.................. ili zbog vehabijski para .
srebrni je napisao/la: ili samo u islamu cine to jer moraju...jer im kultura zivljenja nalaze to...ti to malo gledas drugacije jer ti smeta...nisi realan u tome..
E sad ,........ realan biti je relativna stvar i to u svim porama života.I zapamti jedno ; jedno je imati našu tradicionalnu maramu iliti šamiju sa kericama a drugo je baciti našu tradiciju i prihvatiti se neke fanatičke nošnje - slične nindžama .
srebrni je napisao/la:fatas se vehabija a znas da su oni u bosni velikim dijelom proizvod rata i da ih finansira kriscanstvo....
Premalo znaš o vehabijama, čim pominješ kršćanstvo - da znaš imalo o njima, znao bi i to da ih financira S. Arabija , koji su uzeli vjeru u svoje ruke , čak su i Arabiju imenovali po jednom plemenu Saudi .
srebrni je napisao/la: ja znam dobro sta je na slici....nije mi toga nedostajalo kroz komunisticki zivot al sad mi nedostaje...jer ljudi koji ne vole Bosnu pokusavaju da satru sve sto je bosansko......
Ti znaš ,........... baš me zanima koliko si star ,........ a to u vezi BiH objesi mačku o rep !
Sit sam licemjera , koji pokušavaju ama baš sve da gledaju kroz BiH - pa eto i zavijanje žena .
srebrni je napisao/la: ne volim se ticat tema koji na neki nacin zadiru u politiku....ne bi njih ni bilo na forumima da nam nije nametnut rat iz kojeg ce proizvesti da smo MI BOSANCI I HERCEGOVCI KRIVI ZA SVE JER POSTOJIMO.....
Čudno i negativno imaš mišljenje o samom sebi , pa i ostalim državljanima BiH . Digni glavu i počni kriviti nesposobne političare , koji su doveli do ovoga a ne nekoga što piše ove ili one komentare po forumima .
srebrni je napisao/la:a ima nas mashalla i bit ce nas...zamotanih....golih...u dimijama i minicima...ovakivih i onakvih...naucenih da postujemo komsiju...a ne da ga uffffff
Poštovanje komšije je teška zadaća i u današnje vrijeme je svakim danom teže i teže - političari rade po sistemu : zavadi pa vladaj .
srebrni je napisao/la: mslim da je i zamotana zena puno ljepsa nego izbodena sa desetak pirsinga ...golog trbuha i polovne guzice.....jer na ovoj prvoj imas sta otkrivat a na drugoj se moras dobro zamislit...
da ne duljim i necu vise komEntarisat ovo_____TEMU MISLIM
IMAJU MOJU PODRSKU U SLOBODI ZIVLJENJA
Tako je ; u slobodi življenja a ne da muž ili sistem diktiraju kako će se ko oblačiti .
srebrni je napisao/la:
ps ...i jos nesto....cesto spominjes polne organe u postovima...jesu malo iskrivlejni al ih je lako citat...bar ih preskoci u temama koje diraju kulturu i vjeru kod ljudi
Zašto da preskočim ?
Zašto ? Zar misliš da po forumima uistinu ima vjernika ?
Vjernik je relativna stvar ; jedno se je izjasniti na popisu stanovništva a drugo je biti uistinu vjernik . Vjernika na svijetu je 10 - 12 % a sve ostalo su deklarisani .
I zapamti , niko ko voli sex neće nikad voliti niti podržavati bilo koji rat a oni koji ne mogu raditi ono u ono , njima cijeli svijet smeta i normalno je da ti ljudi gledaju kako napakostiti drugome .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#230 Post Postao/la kajs »

mrki62 je napisao/la:
Zašto da preskočim ?
Zašto ? Zar misliš da po forumima uistinu ima vjernika ?
Vjernik je relativna stvar ; jedno se je izjasniti na popisu stanovništva a drugo je biti uistinu vjernik . Vjernika na svijetu je 10 - 12 % a sve ostalo su deklarisani .
I zapamti , niko ko voli sex neće nikad voliti niti podržavati bilo koji rat a oni koji ne mogu raditi ono u ono , njima cijeli svijet smeta i normalno je da ti ljudi gledaju kako napakostiti drugome .
E mrki opet ga uprska [Happy.gif]

Bti vjernik je nesto sto je apsolutno, a izjasnjavanja su relativna, naravno ima i tog da govore da su vjernici a ustvari su lasci!

E jos nesto :D

Dragi Allah Dzelešanuhu nam kaze:

"Budi čvrsto uz one koji se Gospodaru svome mole ujutro i naveče u želji da naklonost Njegovu zasluže, i ne skidaj očiju svojih s njih iz želje za sjajem u životu na ovom svijetu, i ne slušaj onoga čije smo srce nehajnim prema Nama ostavili koji strast svoju slijedi i čiji su postupci daleko od razboritosti" (Al-Kahf: 28)

"Kaži ti Meni, hoćeš li ti biti čuvar onome koji je strast svoju za boga svoga uzeo?
Misliš li ti da većina njih hoće da čuje ili da nastoji da shvati? Kao stoka su oni, čak su još dalje s pravog puta skrenuli. " (Al-Furqān: 43,44)

"Reci ti Meni ko će uputiti onoga koji je strast svoju za boga svoga uzeo, onoga koga je Allah, znajući ga, u zabudi ostavio i sluh njegov i srce njegovo zapečatio, a pred oči njegove koprenu stavio? Ko će mu, ako neće Allah, na pravi put ukazati? Zašto se na urazumite?" (Al-Ğâṯiya: 23)
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#231 Post Postao/la mrki62 »

kajs je napisao/la:
E mrki opet ga uprska [Happy.gif]

Bti vjernik je nesto sto je apsolutno, a izjasnjavanja su relativna, naravno ima i tog da govore da su vjernici a ustvari su lasci!
Ti ga pršćeš , nije da ima i toga ; da govore da su vjernici a u stvari su ,......... toga je najviše i ne treba bježati od istine ,............ haj mi ti reci koliko je u BiH takvih ?
kajs je napisao/la: E jos nesto :D

Dragi Allah Dzelešanuhu nam kaze:

"Budi čvrsto uz one koji se Gospodaru svome mole ujutro i naveče u želji da naklonost Njegovu zasluže, i ne skidaj očiju svojih s njih iz želje za sjajem u životu na ovom svijetu, i ne slušaj onoga čije smo srce nehajnim prema Nama ostavili koji strast svoju slijedi i čiji su postupci daleko od razboritosti" (Al-Kahf: 28)
Uh ,.... što takvih ima ; i ujutro i naveče se mole ,............ pršći , samo pršči , jer Allahu su laži "drage" , ha ?
kajs je napisao/la: "Kaži ti Meni, hoćeš li ti biti čuvar onome koji je strast svoju za boga svoga uzeo?
Misliš li ti da većina njih hoće da čuje ili da nastoji da shvati? Kao stoka su oni, čak su još dalje s pravog puta skrenuli. " (Al-Furqān: 43,44)
Taj citat si sam DOBRO protumači i skontaj šta znači = pa onda dođi do spoznaje ,............. de, potrudi se , možeš to ti .
kajs je napisao/la: "Reci ti Meni ko će uputiti onoga koji je strast svoju za boga svoga uzeo, onoga koga je Allah, znajući ga, u zabudi ostavio i sluh njegov i srce njegovo zapečatio, a pred oči njegove koprenu stavio?Ko će mu, ako neće Allah, na pravi put ukazati? Zašto se na urazumite?" (Al-Ğâṯiya: 23)
Za ovaj citat se isto potrudi , pogotovo boldirano : Ko će mu, ako neće Allah, na pravi put ukazati? , ............ pa onda dođi do spoznaje koliko su to ljudi danas upućeni na pravi put .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#232 Post Postao/la kajs »

mrki62 je napisao/la:
Ti ga pršćeš , nije da ima i toga ; da govore da su vjernici a u stvari su ,......... toga je najviše i ne treba bježati od istine ,............ haj mi ti reci koliko je u BiH takvih ?

.....

Uh ,.... što takvih ima ; i ujutro i naveče se mole ,............ pršći , samo pršči , jer Allahu su laži "drage" , ha ?

.......

Taj citat si sam DOBRO protumači i skontaj šta znači = pa onda dođi do spoznaje ,............. de, potrudi se , možeš to ti .

....

Za ovaj citat se isto potrudi , pogotovo boldirano : Ko će mu, ako neće Allah, na pravi put ukazati? , ............ pa onda dođi do spoznaje koliko su to ljudi danas upućeni na pravi put .

Vidi crni, :D samo nemoj da me optuzis za rasizam :lol:

Nit cu ih brojati po BiH niti bilo gde, slijep pored ociju gluha te dozvat kad ledja okrenes, uzaludan posao ;)

Nisu Dragom Allahu Dzeleshanuhu lazi drage, naprotiv licemjeri su ti koji se lazima sluze...

"Kad ti licemjeri dolaze, oni govore: "Mi tvrdimo da si ti, zaista, Allahov poslanik!" - I Allah zna da si ti, zaista, Njegovo poslanik, a Allah tvrdi i da su licemjeri pravi lašci. (Al-Munâfiqûn: 1)"

Neka mrki, ne moras se trudit, ja sam ukazao da niko nema pravo, zapravo to je fanatizam najgubljeg oblika, da dovodi u odabir obrazovanje i nosenje marame! Naravno ti kao kleti zagovornik sekularizma to nazivas "demokratijom" e ja to nazivam verskim fanatizmom, naravno tebi tvoja vera meni Din!
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#233 Post Postao/la nella26 »

Čast izuzecima! ali toliko je to postalo profitabilno da se većina pokrije zbog odredjene novčane nadoknade.Pa bruka naciju i vjeru time i ne poštuje propise koje nosi samo pokrivanje.
Puno evo Sarajevo "turbo bula" pokrije se a utegne se , ne znam obuce usku majicu i pantalone a stavila šal na glavu pa onda sa prvim mrakom ode u kakav šumarak i sve poskida sa sebe ili još bolje ostavi maramu na glavi i oralno zadovoljava momka a momak pametan pa sve to fino snimi mobitelom i stavi na internet.
Tačno bih ga častila.Fuj!
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

grga
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#235 Post Postao/la grga »

Znam da će da bude svakojakih komentara,al meni se to ne sviđa..Ukratko,poštujem sve vjere,svakakve tradicije,običaje...Al da žena mora da bude tako pokrivena,nekako mi ne leži..samo to..da mi smeta,ne smeta mi..

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#236 Post Postao/la nella26 »

jesam gledala sam snimak i znaš šta život mi se zgadio
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

Bebana_de
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#238 Post Postao/la Bebana_de »

ovde necu nista da kazem komentarisem,,,,,
ma pustite neka nose sta hoce nosim i ja stalno kapu,,, [Happy.gif]
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi

http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#239 Post Postao/la sabinax »

Sad kad smo bile u Bosni malo smo komentirale pokrivene djevojke pa nam je nesto upalo u oci...isli smo cak i u posjetu rođaku koji se ozenio za pokrivenu djevojku i primjetili smo novu modu kod pokrivenih djevojaka, osim sta im je pokrivena kosa...sve redom nose jako usku odjecu koja doista stice obline pa smo malo komentirali nije li to kontradiktornost...pokrivas se da bi se sakrio i smanjio zudnju ali s druge strane istices zenske atribute....mislim meni osobno ne smeta ali netko ko se vise razumije mogao bi reci jeli to pravilno [eusa_think.gif]
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

nnejra
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#240 Post Postao/la nnejra »

Mislim da je stvar lične odluke svake djevojke , muslimanke, da li će se pokriti. Poštujem one koje to učine ako su svjesne i žive u skladu sa tim što to nosi sa sobom. Pokriti se ne znači samo staviti maramu na glavu. To znači jedan drugačiji stil života. Ja lično, nisam spremna na takvo nešto , niti razmišljam o tome , ali imam prijateljicu koja je prekrivena djevojka i poštujem njen izbor i cijenim je. Kada pogledate pokrivenu djvojku trebalo bi da vidite mir u njenim očima i da na vas djeluje pozitivnom energijom. Jer živjeti u duhu islama i poštovati njegova pravila trebalo bi da vas učini boljom osobom, ako vjerujete srcem, iskreno.

Odgovori