Torte, kolaci
Re: Torte, kolaci
a meni mrsko da pravim kolace nesto u zadnje vrijeme....ulijenila se, super izgledaju dzemila, ali mislim da je trebalo puno truda
Ti pravo zensko postala, djemkic! Hos se udati?? Imam osjecaj da dobro se snalazis u kuhinji, da si se dobro ispraksala!vidovita_dzemila je napisao/la:sve je stvar prakse. kad sam poÄÂela kuhati, doduÅ¡e joÅ¡ maloljetna bila, trebalo mi je jako dugo da se uhodam. kolaÄ bih pravila po 3-4 sata a tek na kraju da vidiÅ¡ kolika bi hrpa suÄ‘a bila![]()
i Å¡to je najgore svaki treći kolaÄ i svaki treći ruÄÂak mi zagori, bude neslan ili preslan.
a sad...........ih ti jadan. niÅ¡ta ne mjerim kaÅ¡ikama, ÄÂaÅ¡ama, sve odoka a brza ko munja. sklepam za sekund i uvijek ispadne ukusno. godinama mi se nije desilo da mi ne ispadne ruÄÂak ili kolaÄ kako treba.
ali kolaÄÂi imaju jednu manu. trebaÅ¡ ÄÂekati da se razni filovi ohlade pa to malo uspori ali ovaj zadnji kolaÄ se može napraviti za sat i 15 minuta
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
Zivot je lijep, cupav i dlakav!
- Bebana_de
- Velicanstvo Foruma
joj crveni jagoda,,,,
ko ima volje da pravi tortu,,,,![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
ko ima volje da pravi tortu,,,,
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
A gdje je recept ?
Super izgleda![thumbup [thumbup.gif]](./images/smilies/thumbup.gif)
Super izgleda
![thumbup [thumbup.gif]](./images/smilies/thumbup.gif)
Napiši recept da pokušam danas napraviti.
Pijesak torta
1. kora u pola litra mlijeka skuhati 2 pudinga od ÄÂokolade, u toplu smjesu dodati 200 grama mljevenog kesa, 150 grama Å¡ećera, 150 grama margarina i 1 vanilin Å¡ećer
2. kora u litar mlijeka sskuhati 4 pudinga od vanilije, dodati 300 grama šećerA. 250 grama margarina i 2 vanil šećera; MASU PREPOLOVITI NA 2 JEDNAKA jednaka dijela u prvi umiješati 100 grama oraha i grožđica u drugi 200 grama kokosa....
na vrhu umutiti dvije šlag kreme po izboru i ukrasiti
ništa jednostavnije ali je preukusna
1. kora u pola litra mlijeka skuhati 2 pudinga od ÄÂokolade, u toplu smjesu dodati 200 grama mljevenog kesa, 150 grama Å¡ećera, 150 grama margarina i 1 vanilin Å¡ećer
2. kora u litar mlijeka sskuhati 4 pudinga od vanilije, dodati 300 grama šećerA. 250 grama margarina i 2 vanil šećera; MASU PREPOLOVITI NA 2 JEDNAKA jednaka dijela u prvi umiješati 100 grama oraha i grožđica u drugi 200 grama kokosa....
na vrhu umutiti dvije šlag kreme po izboru i ukrasiti
ništa jednostavnije ali je preukusna