Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#346 Post Postao/la mrki62 »

zapisnicar je napisao/la:
Prijatelju grijesis, ovaj kalendar po kojem i mi sada racunamo vrijeme, nije ustanovio papa Gregor, vec je on izvrsio reformu vec postojeceg kalendara.

Ne moras meni vjerovati, imas google ukucaj gregorijanski kalendar pa se i sam uvjeri.
Daj mi link , na kojem jasno stoji da je bilo kakav kalendar postojao u vrijeme Isusa .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

zapisnicar
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#347 Post Postao/la zapisnicar »

mrki62 je napisao/la:
Prijatelju grijesis, ovaj kalendar po kojem i mi sada racunamo vrijeme, nije ustanovio papa Gregor, vec je on izvrsio reformu vec postojeceg kalendara.

Ne moras meni vjerovati, imas google ukucaj gregorijanski kalendar pa se i sam uvjeri.
Daj mi link , na kojem jasno stoji da je bilo kakav kalendar postojao u vrijeme Isusa .

Valjda ce ti ovo biti dovoljno:

Gregorijanski kalendar je dobio ime po papi Gregoriusu (Grguru) XIII., i danas je u gotovo svim krajevima svijeta važeći kalendar.

Po savjetu njemačkog astronoma Christophera Claviusa (Chrisopher Schlüssel) (1538.-1612.) i napuljskog fizičara i astronoma Aloysiusa Liliusa (Luigi Lilio Ghiraldi) (1520.-1576.), papa Grgur XIII. (1502.-1585.) je 24. veljače 1582. objavio reformu do tada postojećeg, julijanskog kalendara papinskom bulom Inter Gravissimas nazvanom po prve dvije riječi teksta.

Papinska bula sadržavala je sljedeće odredbe:

1. Iz kalendara će se izostaviti 10 dana, tako da poslije četvrtaka 4. listopada 1582. slijedi petak 15. listopada.
2. Prijestupna je svaka godina djeljiva sa 4, osim godina djeljivih sa 100 kod kojih su prijestupne samo one djeljive sa 400.
3. Prijestupna godina ima jedan dan više od obične (koja ima 365 dana) koji se stavlja na kraju mjeseca veljače.
4. Uskrs će se odsad izračunavati po novom pravilu, vezanom za novi kalendar.
5. Prvi dan u godini bit će 1. siječnja.

Ovaj novi kalendar nazvan je po papi Grguru Gregorijanski. Po njemu je prosječna dužina trajanja godine smanjena na 365,2425 dana (365+97/400 = 365,2425 jer ima 97 prijestupnih godina na svakih 400) što daje grešku od 365,2425 – 365,2421890 = 0,00031 dan ≈ 26 sekundi. To znači da će se ova greška akumulirati na jedan dan za 1/0,00031 ≈ 3225 godina, odnosno nešto kraće jer se tokom vremena dužina trajanja solarne godina smanjuje, a greška povećava.

(Ovo mozes naci na wikipediji)

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#348 Post Postao/la mrki62 »

Jasno mi je to , evo ti link http://www.glas-koncila.hr/rubrike_izdv ... s_ID=13361 i malo djetaljnije pročitaj , više je informacija a tvoja prva rečenica jasno govori o Gregorijanskom kalendaru .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

zapisnicar
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#350 Post Postao/la zapisnicar »

"... Gregorijanski kalendar se broji od tada kad ga je Papa Gregor napravio , to je hajmo reći 2009 unazad ..."

Ovo su tvoje rijeci i ja sam tebi pokusao objasniti da grijesis, da nisi u pravu.

Ja i ne tvrdim da se kalendar zove gregorijanski, ali tvrdim da je povezan sa rodjenjem Isaa (Isusa).

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#351 Post Postao/la mrki62 »

Ja i ne tvrdim da se kalendar zove gregorijanski, ali tvrdim da je povezan sa rodjenjem Isaa (Isusa).
Ti tvrdiš da je čaša na pola puna a ja da je na pola prazna,.......... Gregorijanski kalendar postoji , pa se to tebi svidjelo ili ne a kad je Isus rođen ,................ pitanje je sad ?

slika

slika

zapisnicar
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#352 Post Postao/la zapisnicar »

mrki62 je napisao/la:
Ti tvrdiš da je čaša na pola puna a ja da je na pola prazna,.......... Gregorijanski kalendar postoji , pa se to tebi svidjelo ili ne a kad je Isus rođen ,................ pitanje je sad ?
Jarane, sviraj ti tu gitaru, mani se ti ozbiljnih tema.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#354 Post Postao/la mrki62 »

Jarane, sviraj ti tu gitaru, mani se ti ozbiljnih tema.
Kad je Isus rođen , imaš li podatak - prosvijetli me .
Stari i novi zavjet , od kad je jedan a od kad drugi ?

slika

slika

zapisnicar
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#355 Post Postao/la zapisnicar »

Covjece, rekao si "Gregorijanski kalendar se broji od tada kad ga je Papa Gregor napravio2 a covjek, taj tvoj papa Gregro je rodjen 1502. godine.

O tome ti ja govorim. Priznaj da si pogrijesio.

Bebana_de
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#356 Post Postao/la Bebana_de »

[eusa_think.gif]
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi

http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM

zapisnicar
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#357 Post Postao/la zapisnicar »

Bebana_de je napisao/la:[eusa_think.gif]
slazem se s tobom :)))

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#358 Post Postao/la mrki62 »

zapisnicar je napisao/la:Covjece, rekao si "Gregorijanski kalendar se broji od tada kad ga je Papa Gregor napravio2 a covjek, taj tvoj papa Gregro je rodjen 1502. godine.

O tome ti ja govorim. Priznaj da si pogrijesio.
Da, Gregorijanski kalendar se broji od tada kad ga je napravio , prije se nije mogao zvati :lol:
A drugo je jel ikakav kalendar postojao u vrijeme Isusovog rođenja .

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#360 Post Postao/la mrki62 »

papaya je napisao/la:oboje ste pogrijesili, ja imam pravo
Ko je u pravu , dobije ,............... :lol:

slika

slika

Odgovori