Vi ste je preboljeli a vasi prijatelji ne

Budite Psiholog Online.Pomozimo jedni drugma savjeti vezano za zivotna iskustva, problemi itd...

Poruka
Autor/ica
ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#32 Post Postao/la ra-ja »

LAFF je napisao/la:Meni je jedan od dobrih prijatelja jednom rekao
Hajde molim te ucini to za mene pa makar sedam dana
Odgovor je bio
Ako ti je zao uzmi je ti
@belly_dancer...zadovoljna? :)
Hvala ti puno za temu@LAFF-e jedva sam je pronasla...

Pretpostavimo da mi je poznata situacija....Ja i bivsi konacno raskinuli a familija prijatelji se podigli da nas spasu.......jer im je on ili ona dragi...pa im je nejasno sta se desava.....i neprihvataju novu vezu.....
Znas nije jednostavno za zenu...koja drzi do neke tradicije zivljenja...a kod muskarca je jednostavniji....
kada sam se odlucila na takav gest...tj raskid...dobro sam razmislila....i slazem se sa tobom neka oni zive sa njim ..jer ako bih se i odlucila ponovo to bih bilo opet po starom.....to me ubija..... Dali ce prihvatiti moju novu vezu...
Pa zar je to vazno... operisala sam se od toga .....da njih pitam za misljenje..... :)
Ako ja nekoga volim ...moraju ga prihvatiti htjeli ili ne.....Jer kakva je tek ljubav njihova prema meni ..... pitala bih se......ako me nepodrzavaju....
Kada je gotovo ...onda je gotovo.....svaka druga odluka je vracanje unazad...i moze biti samo gore nista bolje..... :)
Vuk dlaku mijenja a cud nikada.............narodna poslovica.......tacna... :-k

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#33 Post Postao/la belly_dancer »

ziva istina... slazem se s tim. moja prijateljica je bila u vezi od skoro 4 godine i prekinula, sad joj je bolje.. Ljudima oko nje je bilo tesko naviknut se al eto ako je ona uspjela onda mogu i oni.. :)
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#34 Post Postao/la ra-ja »

Nije vazan samo prekid ...to je vec zaboravljeno.....
Pitanje je kako ce prihvatiti familija ...okolina ...prijatelji ...novu vezu...

Za moj pojam ni to nije vazno...kad tad ce morati prihvatiti....
Jer to je samo moj zivot i moja odluka..... :)

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#35 Post Postao/la belly_dancer »

Ra-Ja je napisao/la:Nije vazan samo prekid ...to je vec zaboravljeno.....
Pitanje je kako ce prihvatiti familija ...okolina ...prijatelji ...novu vezu...

Za moj pojam ni to nije vazno...kad tad ce morati prihvatiti....
Jer to je samo moj zivot i moja odluka..... :)
da totalno se slazem..istina..bas ljepo si to rekla.. :-k
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Vi ste je prebolili a vasi prijatelji ne

#36 Post Postao/la nella26 »

Baš me nadje [mmmux2.gif]
Mog bivšeg momka sam preboljela ali moja familija nije :lol: nana stalno za njega pita, tata o njemu priča, prijatelji (zajednički) stalno pitaju što se ne pomirimo i konstatuju da ćemo se ipak pomiriti, niko mi ne vjeruje da sam fakat završila tu priču.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#37 Post Postao/la ra-ja »

kada se jednom prekine to je konacna neopoziva odluka koja mora biti samo moja.a ne pod pritiskom....

Kada se jednom hljeb razlomi uvijek ce tu pucati...To su za mene lose veoma lose situacije kao gledaoca...

To mirenje.svadjanje...bas cergaski... :!:

mickey
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#38 Post Postao/la mickey »

joj znam to, moja cura od prošle godine se toliko svidjela mojim prijateljima
da sam ja još ispado loš u priči a ona se meni zamjerila gadno. oni meni kažu e da sam pokvaren jer loše pričam o njoj a znam te prijatelje 8-9 god i oni staju na njezinu stranu.

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#39 Post Postao/la ra-ja »

mickey je napisao/la:joj znam to, moja cura od prošle godine se toliko svidjela mojim prijateljima
da sam ja još ispado loš u priči a ona se meni zamjerila gadno. oni meni kažu e da sam pokvaren jer loše pričam o njoj a znam te prijatelje 8-9 god i oni staju na njezinu stranu.
Znam razumijem te bas...sigurno je bila ljubomorna na tebe,pa ti se tako gadno zamjerila...
Imala sam parnera koji je bio ljubomoran..nije imao razloga zna on to dobro...ali to i neboli...
Ako je uvredis rijecima.prouzrokovano tom ljubomorom ..... to boli veoma.. :!: :!: Pitam se da li je uopste u pitanju ljubav sa njegovu stranu...... :(

Dioda
Clan u razvoju
Clan u razvoju

#40 Post Postao/la Dioda »

najgluplja stvar koju ljudi rade jeste upoznavanje trenutnog partnera sa familijom. ovo govorim iz mog iskustva [Happy.gif]
sest godina sam provela sa jednim momkom, konacno odlucila da vise necu biti sa njim, i to je bilo to [Happy.gif]
i onda slijedi sok :roll: svi dusebriznici koji su znali za nasu vezu vec sest mjeseci me pitaju da li sam se pomirila. ma kakvi hemeroidi, kakve su ovo napasti [Happy.gif] ne mERes ih se rijesiti ni pod razno.
svi podrazumjevaju da moras patiti nakon takve veze [icon_boxing.gif] i onda ja ispadnem vjestica kad kazem da me bas boli briga i za njega i za familiju [Happy.gif]
ko sljedeci put priupita, bodem cakijom [cool.gif]

a moja familija ne pita, vide da me tema ne zanima [Happy.gif]
moja je greska sto sam upoznavala njegove, a i on moje [Happy.gif]
glupost...

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#42 Post Postao/la ra-ja »

Dioda je napisao/la:najgluplja stvar koju ljudi rade jeste upoznavanje trenutnog partnera sa familijom. ovo govorim iz mog iskustva [Happy.gif]
sest godina sam provela sa jednim momkom, konacno odlucila da vise necu biti sa njim, i to je bilo to [Happy.gif]
i onda slijedi sok :roll: svi dusebriznici koji su znali za nasu vezu vec sest mjeseci me pitaju da li sam se pomirila. ma kakvi hemeroidi, kakve su ovo napasti [Happy.gif] ne mERes ih se rijesiti ni pod razno.
svi podrazumjevaju da moras patiti nakon takve veze [icon_boxing.gif] i onda ja ispadnem vjestica kad kazem da me bas boli briga i za njega i za familiju [Happy.gif]
ko sljedeci put priupita, bodem cakijom [cool.gif]

a moja familija ne pita, vide da me tema ne zanima [Happy.gif]
moja je greska sto sam upoznavala njegove, a i on moje [Happy.gif]
glupost...
Veoma cest slucaj da se okolni ljudi mijesaju u takve srvari..a i sami sebi nemogu dati pametnog savjeta .....Bas bezveze mi je to...Potpuno te razumijem sto se na takva pitanja ljutis..i reagujes...

Krajnje je sramotno bez ikakve kulture ulaziti u privatne stvari partnera....
Vjerovatno ih nisi pitala kada si ulazila u vezu...a jos manje treba da njih interesuje da li ces izaci iz te veze... :!:

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#43 Post Postao/la nella26 »

I nakon godinu dana od našeg prekida sestra me pita nekidan kad ćemo se pomiriti :lol: ona je sigurna da hoćemo samo pita kad [Happy.gif]
A hajd i nekako što me sestra pita ali mi se neku veče javlja njegov najbolji prijatelj na FB i pita šta je sa nama što se to ne pomirimo :roll:

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#44 Post Postao/la beca »

nella26 je napisao/la:I nakon godinu dana od našeg prekida sestra me pita nekidan kad ćemo se pomiriti :lol: ona je sigurna da hoćemo samo pita kad [Happy.gif]
A hajd i nekako što me sestra pita ali mi se neku veče javlja njegov najbolji prijatelj na FB i pita šta je sa nama što se to ne pomirimo :roll:

a ja ti kažem ti već znaš šta :D

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#45 Post Postao/la nella26 »

beca_jovi je napisao/la:
nella26 je napisao/la:I nakon godinu dana od našeg prekida sestra me pita nekidan kad ćemo se pomiriti :lol: ona je sigurna da hoćemo samo pita kad [Happy.gif]

a ja ti kažem ti već znaš šta :D
ne znam [eusa_think.gif]

Odgovori