![smileycrush [smile.gif]](./images/smilies/smile.gif)
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
Da li vam se dešava da se ljudi iz vaše okoline miješaju u vaš život i sami sebi daju za pravo neke stvari...
Konkretan primjer: kažem ja mojoj tetki da branim diplomski tad i tad, ona se već vidi na mom fakultetu, pita u koliko je i kaže doći će....pretpostavljam da će većina u prvi mah pomisliti, to je ok, tetka je, ona nije mislila niÅ¡ta loÅ¡e...ali to su stvari koje se ne mogu baÅ¡ lahko obkasniti...dakle, ako ja nisam planirala nikoga zvati taj dan, iz liÄÂnih nekih razloga, ima li ona pravo reći tek tako da će doći...i kako sam ja njoj mogla reći da ne dolazi...baÅ¡ nezgodna situacija, sad mi je sve pokvarila...
Drugi primjer...vjenÄÂanje, svadba....svako živ se pravi pametan....ovo ćeÅ¡ ovako, ovo onako, nemoj ni sluÄÂajno tako, uradi ovako....naravno da će svako uraditi onako kako on hoće i neće nikoga posluÅ¡ati, ako prijedlog nije ok, ali mene pravo ljute osobe koje to rade....
Dakle, konkretno, kako se riješiti takvih osoba, a da ne ispadnete nezahvalni, nekulturni, šra li već...lijepo je to što neko nešto predloži, ali ja ovdje pokušavam reći da postoje ljudi koji na silu hoće da se njihov savjet posluša...niko ne želi ispasti nezahvalan, ali.....