![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
Misao dana :
- Bebana_de
- Velicanstvo Foruma
Re: Misao dana :
A sto volim ovaj rezim kad svi rade a ja lezim,,,,, ![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
Biti dobar..... neznaci da netreba se braniti i dokazati da si u pravu....
I bog je rekao robe cuvaj se...i ja sam uz tebe....
I bog je rekao robe cuvaj se...i ja sam uz tebe....
MISAO NOCI
moram spavat poci....
moram spavat poci....
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu
Pisi kako mislis...citajmo kako pise...
Nemojte dozvoliti ...da vam neko druge namece misljenje o odabiru partnera...To je isto kao da neko kuje vasu srecu...Niko nezna niciji ukus zelju i volju...
Bila sam prisutna gdje jedna tetka ganja djevojku preko djevojkine daljne rodice...
Pocela jer odmah zvati prijo...Obecala joj je nesto skupo od zlata ako uspije skontati tu vezu...Ma kaze mora to uspjeti...Gledam i cudim se ...kako bih ja reagovala..da je to moja kcerka...dok se okrenes ode kcerka za zlani lanac...A njih dvoje nema veza sa vezom....
Bila sam prisutna gdje jedna tetka ganja djevojku preko djevojkine daljne rodice...
Pocela jer odmah zvati prijo...Obecala joj je nesto skupo od zlata ako uspije skontati tu vezu...Ma kaze mora to uspjeti...Gledam i cudim se ...kako bih ja reagovala..da je to moja kcerka...dok se okrenes ode kcerka za zlani lanac...A njih dvoje nema veza sa vezom....

Često pomišljam na smrt i vlastiti pogreb.Ako bude itko između vas tada prisutan i ako nekoga odaberete za posmrtni govor, savjetujte mu da ne govori previše.
Recite mu da ne govori da sam dobitnik Nobelove nagrade za mir, jer to nije važno.
Niti da sam primio tristo do ÄÂetiristo odlikovanja, jer ni to nije znaÄÂajno.
Neka ne govori ni kakve sam Å¡kole zavrÅ¡io, jer mi ni to u vjeÄÂnosti neće koristiti.
Spomenite da je King u svom životu želio služiti bližnjemu i pomoći mu, da ga je nastojao ljubiti kao brata.
Htio bih da taj dan netko reÄÂe da sam se trudio biti pravedan, da sam gladnome davao jelo i odijelo siromaÅ¡nome, da sam posjećivao zatvorenike.
jednu rijeÄÂ: da sam nastojao ljubiti ljude služeći im.
Recite im da sam bio ustrajni borac za pravdu, mir i ljubav među ljudima.
Sve drugo je bez vrijednosti i nije vrijedno spomena.
Martin Luther King jr.
Govor u Georgiji, dva mjeseca prije smrti
Recite mu da ne govori da sam dobitnik Nobelove nagrade za mir, jer to nije važno.
Neka ne govori ni kakve sam Å¡kole zavrÅ¡io, jer mi ni to u vjeÄÂnosti neće koristiti.
Spomenite da je King u svom životu želio služiti bližnjemu i pomoći mu, da ga je nastojao ljubiti kao brata.
Htio bih da taj dan netko reÄÂe da sam se trudio biti pravedan, da sam gladnome davao jelo i odijelo siromaÅ¡nome, da sam posjećivao zatvorenike.
Martin Luther King jr.

Vidis kakao je znao Martin Luther King ..kako ce ostaviti sjecanje za citaoca...andro je napisao/la:Često pomišljam na smrt i vlastiti pogreb.Ako bude itko između vas tada prisutan i ako nekoga odaberete za posmrtni govor, savjetujte mu da ne govori previše.
Martin Luther King jr.

Da li je predosjetio da mu se blizi kraj...neznam...samo znam da je sa tim gore rijecima odlicno iskreno predstavio sebe....On je genije...
![[eusa_clap [eusa_clap.gif]](./images/smilies/eusa_clap.gif)
Ljudi dobre djela brzo zaboravljaju..

Takvi govori se nepamte ..Napisana rijec nikada neumire...

Moje misli dana su samo pomoc ..podrska...usmjerenje...zelja...
KAKO DA USPIJE LJUBAV...jer od nje zavisi sve u zivotu....
Sve razlicitosti izmedju parova su spoticajni kamen ..koji stvara otpor gdje se polako a sigurno gubi ljubav...
Ako ste vidre da bez problema zaobidjete prepreku tj uz jednostrano ili obostrano popustanje...Tada ljubav ne gubi na vrednosti.....TEZITE TOME OBAVEZNO....

KAKO DA USPIJE LJUBAV...jer od nje zavisi sve u zivotu....

Sve razlicitosti izmedju parova su spoticajni kamen ..koji stvara otpor gdje se polako a sigurno gubi ljubav...
Ako ste vidre da bez problema zaobidjete prepreku tj uz jednostrano ili obostrano popustanje...Tada ljubav ne gubi na vrednosti.....TEZITE TOME OBAVEZNO....

normalno da je znao, radio je nešto što se može naplatit životom. znao je i malcolm x.Ra-Ja je napisao/la:Vidis kakao je znao Martin Luther King ..kako ce ostaviti sjecanje za citaoca...andro je napisao/la:Često pomišljam na smrt i vlastiti pogreb.Ako bude itko između vas tada prisutan i ako nekoga odaberete za posmrtni govor, savjetujte mu da ne govori previše.
Martin Luther King jr.
Govor u Georgiji, dva mjeseca prije smrti![]()
Da li je predosjetio da mu se blizi kraj...neznam...samo znam da je sa tim gore rijecima odlicno iskreno predstavio sebe....On je genije...![]()
Ljudi dobre djela brzo zaboravljaju..![]()
Takvi govori se nepamte ..Napisana rijec nikada neumire...
- Bebana_de
- Velicanstvo Foruma
Trebas postovat da bi te postivali
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti