Vehabije
Re: Vehabije
Otvoreno, ja nisam Bosnjak ali isto tako nisam ni Srbin a ni Hrvat , cijeli rat sam proveo u BiH , na moju zalost a kada budem raspolozen napisacu ti i zasto ovo na moju zalost bio sam 4 godine pripadnik armije RBiH . citaj dobro jedan sam od rijetkih koji je zarobljen od sve tri strane i dan danas nosim uniformu . i molim te ja ne zelim da se stobom dopisujem oko nekih stvari jer ti nisi bio a ni sada nisi tu u ovom paklu i neke stvari ne mozes ni sagledati realno a vjeruj bez imalo hvale kazem ti da ja sigurno u poziciji u kojoj sam ja da vecinu stvari realno sagledam .

Aaaaaaaaaaaa , ti si onaj iz trećeg korpusa, haandro je napisao/la:Otvoreno, ja nisam Bosnjak ali isto tako nisam ni Srbin a ni Hrvat , cijeli rat sam proveo u BiH , na moju zalost a kada budem raspolozen napisacu ti i zasto ovo na moju zalost bio sam 4 godine pripadnik armije RBiH .
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Jel to islamizirana Armija BiH u Zenici ?
Link http://www.youtube.com/watch?v=EJLf3clEozE
Ã…Â to to Alija nije reko i pomoz bog i faljen Isus ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Zenica je , neki to ne znaju bila centar svih zbivanja , cak vise nego Sarajevo , ovde se vodila politika a ne tamo .

OK laff hvala ti al mislim onda da su i oni muslimani e neznam da li su zalutali posto neznam njihovu metodologiju jer svak ko se drzi KNJIGE i suneta ne unoseci novotarije je mumin uz to da ocituje srcem i jezikom kelime i sehadet.LAFF je napisao/la:beba80 je napisao/la:sta su vehabije ko su molim vas objasnite mi al zelim ozbiljno
Evo beba80 na trecoj strani ove teme moj citat
LAFF je napisao/la:Vehabizam to je jedna sekta islama odnosno vjerska denominacija
nazvan po Muhamedu ibn Abdul al Vehabu
Vehabije priznaju Kuran i Hadit kao svoje osnovne tekstove,
Vehabije sebe vide kao pokret za vracanje pravog islama i njegovo oslobadjanje od novina,
sujevjerja, odstupanja, jeresi i idolopoklonstva.
Po njihovom misljenju, postoje brojni obicaji koji su suprotni islamu,
a to su: slusanje muzike ili gledanje televizije,fotografije ili crtezi ljudskih bica ili drugih zivih stvorenja koja imaju dusu,molitve na mezarima
Na nase prostore su tek dosli pocetkom rata 92
Mnogi smatraju da su umjetnuti po poznatoj reziji Amerike
Radilikiazaciji drzave kao sto je to bio slucaj s Afganistanom Irakom i sada Iranom
Kratko jasno sekta
selam alejk i pozdrav
papaya vjernici i jesu miroljubiv narod al pravi vjernicipapaya je napisao/la:Znala sam...miroljubiv narod..ti vjernici....
- Bebana_de
- Velicanstvo Foruma
jeR ti to meni tatanka,,,tatanka je napisao/la:hahaha.. eh al' ti mene lijepo nasmija... od sad si, voljela il' ti bilo krivo, moja najdraza cura... et' vidi sta si uradila... bolje da se nisi nikako javljala...beba80 je napisao/la:OK laff hvala ti al mislim onda da su i oni muslimani e neznam da li su zalutali posto neznam njihovu metodologiju jer svak ko se drzi KNJIGE i suneta ne unoseci novotarije je mumin uz to da ocituje srcem i jezikom kelime i sehadet.
selam alejk i pozdrav

Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
Jesu muslimani , to niko ne osporava , al kakvi muslimani :beba80 je napisao/la: OK laff hvala ti al mislim onda da su i oni muslimani e neznam da li su zalutali posto neznam njihovu metodologiju jer svak ko se drzi KNJIGE i suneta ne unoseci novotarije je mumin uz to da ocituje srcem i jezikom kelime i sehadet.
selam alejk i pozdrav
ÄŒinjenica je da nema razlike izmeÄ‘u selefija i vehabija i da su to dva naliÄÂja jedne kovanice. Svi oni vjeruju u iste dogme i nose iste ideje. Unutar arapskog poluotoka to su vehabije henbelije, dok se van njega to naziva selefizmom, piÅ¡e u knjizi Vehabizam/selefizam autora Hasana Ali Sekkefa koju su priredili Jasmin Merdan i Adnan MeÅ¡anović.
Vehabije su grupacija koju predvodi IzvrÅ¡no vijeće za izdavanja fetvi, misionarstvo i upućivanje na arapskom poluotoku... Savremene vehabije su sljedbenici Ibn Tejmijje i mezheba hanbelijskih imama antropomorfista izvan arapskog poluotoka iz razliÄÂitih zemalja, ali svi uzimaju Ibn Tejmijju za imama, autoritet i voÄ‘u.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

To su neke budaletine a ako mislis da to im veze sa vjerom vjeruj nema jer objava KUR ANA kad je dolazila dosla je prvo naredba UĆI U IME GOSPODARA TVOGA sto na arapskom znaci ikre bismi rabike lezividovita_dzemila je napisao/la:Majka oteta zbog odluke da školuje kćerku
Jedna žena u provinciji Bag Ã…Â irkat na jugu Afganistana oteta je dok je vodila svoju kćerku u Å¡kolu, a za otmicu se sumnjiÄÂe talibani, koji se protive Å¡kolovanju ženske djece. Otmica Bibi Hanifat (42), kako prenosi agencija PAN, predstavlja osvetu talibana, zbog odluke majke da upiÅ¡e kćerku u Å¡kolu.
Talibani su, u susjednom Pakistanu, u znak osvete zbog Å¡kolovanja djevojÄÂica uniÅ¡tili viÅ¡e Å¡kola.
Tokom njihove vlasti u Afganistanu, do kraja 2001. i invazije savezniÄÂkih snaga, ženama je bilo zabranjeno Å¡kolovanje.