Razlozi odobrenja vise zena

Diskusije oko religija u svijetu ...
Odgovori
Poruka
Autor/ica
paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Razlozi odobrenja vise zena

#136 Post Postao/la paparaci »

mrki62 je napisao/la:Sve to zavisi od tumačenja, zato i postoje pravne škole ( mezhebi ) , koji na neki način prilagađaju vremenu i prostoru .
Ne možemo mi muslimani sa balkana primjenjivati nekakav Arapski ili Perzijski islam , jer to tumačenje islama čak ni Turci ne prihvaćaju - od kojih smo mi i prihvatili islam.
Po shvatanju smo mi daleko više orijentisani Turskom shvaćanju islama, nego li Perzijskom ili Arapskom .

nema se tu sta plaho tumaciti i pametovati kad je sve o tome jasno ukorijenjeno u samom Kur'anu!

Ako se bojite da prema zenama sirotama necete biti pravedni, onda se zenite sa onim zenama koje su vam dopustene, sa po dvije, sa po tri i sa po cetiri. A ako strahujete da necete pravedni biti, onda samo sa jednom; ili - eto vam onih koje posjedujete. Tako cete se najlakse nepravde sacuvati.

Kur'an (4. An-Nisa - 3 ajet)

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#137 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:
nema se tu sta plaho tumaciti i pametovati kad je sve o tome jasno ukorijenjeno u samom Kur'anu!
Dječače , ........... haj budi pošten i ovdje javno ( da svi vide ) napiši : jel više pripadnika islama u tim mezhebima , ili je više onih što nisu pripadnici ni jednog mezheba ,................. može li ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#138 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
paparaci je napisao/la:
Dječače , ........... haj budi pošten i ovdje javno ( da svi vide ) napiši : jel više pripadnika islama u tim mezhebima , ili je više onih što nisu pripadnici ni jednog mezheba ,................. može li ?
Å ta je novotarija i kako ona nastaje?

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#141 Post Postao/la beba80 »

Istina, da žene u ortodoksnom islamu nemaju nikakva prava , niti se mogu razvesti , niti mogu utjecati koliko će njen suprug imati žena a u većini slučajeva si žene ne biraju muževe , već su od malena rezervisane za određenu osobu .
Ovo adžo nije istina a radi toga sto je javno evo ti razlog da ljudi vide da ima zena pravo isto kao muskarac.uzecu primjer RAZVOD.
Zena ima pravo da se razvede od muza i cak duzna je da se razvede ako njen muz ne provodi propise islama slazes li se sa mnom ako ne da ti objasnim.

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#142 Post Postao/la beba80 »

Musaf je za vjernike , nije za državljane bilo koje države.
U svakoj državi treba da postoje zakoni po civilnom pravu a vjera je privatna stvar .
Gdje ti živiš , odakle si se ti našao na ovoj planeti , koja se zove Zemlja ?
O islamu meni nemoj natucati , jer si zelen dječače , jako zelen .
Uzmi ti ćitabe od prije 1992 godine a ove današnje provehabijske sakrij sam od sebe - bit će ti mnogo bolje.[/quote]

ADŽO molim te paparaci je u pravu uzmi link koji sam stavio na temu Vehabije pogledaj sta su vehabije ko su ima li ih i onda pisi.A interesuje me rimsko pravo i danasnji zakoni odakle su izvadjeni i preuredjeni znas li?

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#144 Post Postao/la mrki62 »

adzo je napisao/la: NEVJEROVANJE I NEGIRANJE BOZIJIH POSLANIKA JE I SAMO NEGIRANJE POSTOJANJA GOSPODARA JER JE VJEROVANJE U ALLAHOVE DZ.S. POSLANIKE JEDAN OD STUBOVA VEROVANJA. A ONI KOJI SE SPRDAJU SA ALLAHOVOMDZ.S. VJEROM CEKA TESKA KAZNA A ONA JE VATRA. ALLAH DZ.S." NIJE RODJEN NITI JE RODIO" TO BI TI TREBALO SVE DA KAZE,ZNACI DA ALLAH NEMA SINA.
A MOC POSLANICIMA JE DATA OD ALLAHA DZ.S. A ZA VASU INFORMACIJU SVI BOZIJI POSLANICI SU POZIVALI U VJERU U JEDNOG BOGA, ASAD STO SU NEKI ISKRIVILI SVOJU VJERU I PRIPISALI ALLAHU DZ.S. NESTO STO NIJE ISTINA TO JE NJIHOVO NAMJERNO ISKRIVLJIVANJE VJERE U JEDNOG BOGA.
Šta ti znaš ko u šta vjeruje, ko šta negira,......... došao si ovdje nešto natucati i misliš da si pridigar :lol:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#145 Post Postao/la mrki62 »

adzo je napisao/la:ON JE BIO BEZ GRIJEHA,
Jesul mu klanjali dženazu ?
Jesul na dženazi tražili oprost od grijeha , prije samog čina pokapanja ?
Zar nisu rekli nešto sl. ,............da Mu Allah oprosti grijehe i uvede u džennet , ha ?

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#147 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:

Dovoljno je jedan tvoj post procitati i shvatiti kako ti stojis tj ne stojis u Islamu.
I u islamu postoje nekakva pravila , između ostalog i ovo pravilo : koliko si ti u islamu ili ja ,............ ili bilo ko , to samo Allah zna !
Jel tako Mic [Happy.gif]

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#149 Post Postao/la mrki62 »

Jeste.
Ako jeste , čemu onda sve ovo ispod [muzikafo1.gif]
Mic , Mic , nemoj nikad nikog kuditi a sam si takav [Happy.gif]
Mic_Sokoli je napisao/la: Amentu bil lahi
Ve Meleiketihi
Ve Kutubihi
Ve Resulihi
Ve jevmil ahiri hajrihi ve sherihi minel lahi teala.
Ono podvučeno se piše zajedno ( billahi ) [Happy.gif]
Mic_Sokoli je napisao/la: Znaci ko jedno negira od gore navedenog nije Musliman.
Đe si to čuo ?
Sad ces ti poceti ko uvjek da skocis na drugu temu il ces se uhvatit za neku sitnicu i po njoj jahati dok tvom sugovorniku ne dosadi,da ti sve iznova objasnjava.
Ovaj puta neću [mmmux2.gif]
Mic_Sokoli je napisao/la: Ja nisam sud seriatski da ustanovim jesi li vjernik ili ne.
Bogu hvala [smile.gif]
Al svako ko je Musliman sa malo ili puno znanja,ako mu se kaze da ta i ta djela nisu samo Haram za Muslimana nego ga izvode iz vjere,taj ce prestati i pokajat se.
Ko će to meni kazat ?
Nekakvi forumaši , volonterski muslimani [Happy.gif]
Mic_Sokoli je napisao/la: Iako znas koja su to djela ,pitaces s kojim si to djelima izasao iz vjere,ako si ikad bio u njoj.
Ti se nisi tad ni rodio .
Mic_Sokoli je napisao/la: Navescu jos jednom,negiranje djela Kurana il citavog Kurana.
Trazenje drugih zakona mimo Allahovog zakona,svjesno.
Yebote , pa ti ko onaj rahmetli Jusuf Barčić - vođa vehabija BiH , ni on nije poštovao ovozemaljske zakone , za njega nije postojao semafor ,......... jel to i u tebe tako :lol:
Mic_Sokoli je napisao/la: I jos mali Million stvari,ti to bolje znas.
Haman sam ja ipak musliman , ha [muzikafo1.gif]
Mic_Sokoli je napisao/la: Pomoz Bog Junace
ÄŒiji je to pozdrav ?
Aha , tvojih sugrađana na Kosovu & Metohiji :wink:

slika

slika

Odgovori