Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#406 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la: To su neke budaletine a ako mislis da to im veze sa vjerom vjeruj nema jer objava KUR ANA kad je dolazila dosla je prvo naredba UĆI U IME GOSPODARA TVOGA sto na arapskom znaci ikre bismi rabike lezi
Nije stvar u tome šta piše , stvar je u interpletaciji Istog a i u razgledanosti.
Meni osobno ne treba nikakva knjiga u odgoju djece, ako mi treba ,.... onda jadan sam ja a i moja djeca.
Inače ta zabrana je bila nekad i na području BiH , ne baš u tom obliku al ljudi su plaćali kazne državi a nisu htjeli žensku djecu pustiti u školu.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#407 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la: To su neke budaletine a ako mislis da to im veze sa vjerom vjeruj nema jer objava KUR ANA kad je dolazila dosla je prvo naredba UĆI U IME GOSPODARA TVOGA sto na arapskom znaci ikre bismi rabike lezi
Nije stvar u tome šta piše , stvar je u interpletaciji Istog a i u razgledanosti.
Meni osobno ne treba nikakva knjiga u odgoju djece, ako mi treba ,.... onda jadan sam ja a i moja djeca.
Inače ta zabrana je bila nekad i na području BiH , ne baš u tom obliku al ljudi su plaćali kazne državi a nisu htjeli žensku djecu pustiti u školu.
moram ti reci ti si glu.,pa valjda je normalno ako pise i ako si vjernik da ces se ponasat u skladu sta pise odnosno sta je naredjeno,osim ako neznas citati pa ti neko procita il rastumaci suprotno.

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#408 Post Postao/la beba80 »

http://www.youtube.com/watch?v=z30_YzhyFdo&NR=1
sta mislis o ovom?
mrki nema te gdje si ?

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#410 Post Postao/la beba80 »

ne razumijem u kom smislu si ovo zelio da kazes.Ne znam sta ti je bila poruka.Pogledaj ovaj link
http://www.youtube.com/watch?v=sJGAs_Li ... re=related

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#412 Post Postao/la beba80 »

adzo je napisao/la:STA TI NERAZUMIJES? , PITAJ
interesuje me jesil mislio na mene da nemam veze sa islamom

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#413 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:
interesuje me jesil mislio na mene da nemam veze sa islamom
Nebitno je na koga je mislio , bitno je da on nije taj , koji odlučuje ko ima a ko nema veze sa islamom ,................ još uvijek važi : Allah najbolje zna [icon_ballbounce.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#415 Post Postao/la nella26 »

Ove vehabije su prava sekta, definitivno nisu normalni, tačno me strah sresti ih na putu.
U mom komšiluku ima jedan koji živi tu sa ženom i imaju dvoje male djece.Skoro je policija dolazila žena ga prijavila za nasilje u porodici, tukao je i mlatretirao, sreća pa zar nosi i ne mora spuštati pogled pred komšijama.
A koliko puta me odmejrio dok sam prolazila pored njega, i mrmlja nešta sebi u bradu, manijak onaj bolesni.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#416 Post Postao/la srebrni »

nella26 je napisao/la:Ove vehabije su prava sekta, definitivno nisu normalni, tačno me strah sresti ih na putu.
U mom komšiluku ima jedan koji živi tu sa ženom i imaju dvoje male djece.Skoro je policija dolazila žena ga prijavila za nasilje u porodici, tukao je i mlatretirao, sreća pa zar nosi i ne mora spuštati pogled pred komšijama.
A koliko puta me odmejrio dok sam prolazila pored njega, i mrmlja nešta sebi u bradu, manijak onaj bolesni.

nek je i tebe nekog strah pa makar [mmmux2.gif]
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#417 Post Postao/la mrki62 »

Evo kako vehabije uzimaju zakon u svoje ruke , link http://www.youtube.com/watch?v=xXX1JyDUkm4

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#418 Post Postao/la nella26 »

Ne znam jesam li već pisala ali ako jesam evo ponoviću primjer koji su to kriminalci i lopovi.
Na Alipašinom Polju u Sarajevu nalazi se džamija za čiju je izgradnju novac dao kralj Fahd Bin Abdul Aziz Al-Saud.
Naime, dao je veliku količinu novca kako bi se napravio kompleks koji još nije viđen. (zaboravila sam tačnu sumu)
U ovoj džamiji politiku vode vehabije, i oni upravljaju čitavim kompleksom.
Kada je izgradnja završena kralj je došao vidjeti šta se napravilo, kad je vidio da ni trećina novca koji je dao nije uložen naredio je da se njegovo ime skine sa džamije i rekao da ne želi ništa više imati sa ovim.
U međuvremenu je umro pa je čitava stvar zataškana.
U ovoj džamiji ima 100 zaposlenih (kao da je fabrika) naravno vehabija, svi voze iste bijesne džipove.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#420 Post Postao/la mrki62 »

slika

slika

Odgovori