"Pokrivene" djevojke

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: "Pokrivene" djevojke

#271 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:.Mnogi misle da su spremni pozivat ljude u vjeru JEDNOG JEDINOG sto nas je stvorio a zaboravljaju da isti oni pa mozda i ja necu okusit miris đženeta/ raja /ako nesto neznam pa hocu da prenesem na svoj nacin.
Selam alejk i pozdrav
Zašto pisati , objašnjavati da je jedan jedini ?
To je isto kao kad bi djetetu objašnjavao kad krene u školu da ne ide drugim putem , sem onim koji postoji a postoji samo jedan jedini put .
Ili je ipak neka varka, možda postoji više bogova, pa se eto pokušava uvjeriti kako je samo jedan .
Hop , svaka religija ima svog boga, ili se ja varam ?
Svaka religija tvrdi da je ona ispravna , ili se ja varam ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mickey
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#272 Post Postao/la mickey »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:.Mnogi misle da su spremni pozivat ljude u vjeru JEDNOG JEDINOG sto nas je stvorio a zaboravljaju da isti oni pa mozda i ja necu okusit miris đženeta/ raja /ako nesto neznam pa hocu da prenesem na svoj nacin.
Selam alejk i pozdrav
To je isto kao kad bi djetetu objašnjavao kad krene u školu da ne ide drugim putem , sem onim koji postoji a postoji samo jedan jedini put .
Ili je ipak neka varka, možda postoji više bogova, pa se eto pokušava uvjeriti kako je samo jedan .
[eusa_wall.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#273 Post Postao/la mrki62 »

mickey je napisao/la:
[eusa_wall.gif]
Uhhhh
[eusa_wall.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#275 Post Postao/la ra-ja »

kajs je napisao/la:
sabinaX je napisao/la:Danas sam citala kako je Jordanska kraljica Rania rekla: "treba zene cijeniti po onome sta imaju u glavi a ne na glavi" s tim se u potpunosti slazem, iako svaki odabir ako je dobrovoljan podrzavam.
Ako je ovo cio citat od kraljice, ja cu ga podrzati, i zaista treba cjeniti po onim osobinama, nadasve vrlinama koje nosi. Naravno ovo njeno receno ne iskljucuje da zena treba nositi maramu ni jednom. Tako da bas mi se dopada receno i podrzavam to.
Podrzavam kraljicu Raine...pametna zena ...pametno zbori....

A ujedno podrzavam potpis kod @kajsa...

Jer su nasa mjerila drugacija i nasi osjecaji dublji i topliji,jer se nebojimo drugih i drugaciji......Zar nije tako.... Safet beg Pasalic....po njenu si dobio ime.. [eusa_think.gif]

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#276 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
Selam alejk i pozdrav
Mrki jest tacno je tako da svaka tvrdi da je ispravna al ima jedna stvar uzmes bibliju toru vede i kur an i prouci sve to i vidjeces ako si razuman u kojoj KNJIZI su sadrzane sve ostale i tu ces naci GOSPODAREV govor.

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#277 Post Postao/la ra-ja »

Samo dvije stvari nebih prihvatila...da se pokrijem i da djelim muza sa drugim zenama...ostalo je sve za diskusiju... :!:

Necu vise ulaziti u ove teme....slamaju mi srce....

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#278 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la: Mrki jest tacno je tako da svaka tvrdi da je ispravna al ima jedna stvar uzmes bibliju toru vede i kur an i prouci sve to i vidjeces ako si razuman u kojoj KNJIZI su sadrzane sve ostale i tu ces naci GOSPODAREV govor.
Imao sam , proučavao i odgovorno tvrdim da se ništa ne razumije, potrebno je imati tumača .
Ti , ja ili bilo ko na forumu smo samo puki volonterski diskutanti i ništa više .

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#279 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la: Mrki jest tacno je tako da svaka tvrdi da je ispravna al ima jedna stvar uzmes bibliju toru vede i kur an i prouci sve to i vidjeces ako si razuman u kojoj KNJIZI su sadrzane sve ostale i tu ces naci GOSPODAREV govor.
Imao sam , proučavao i odgovorno tvrdim da se ništa ne razumije, potrebno je imati tumača .
Ti , ja ili bilo ko na forumu smo samo puki volonterski diskutanti i ništa više .
u moje ime niti u necije nemoj govorit jer se stavljas u ulogu ONOG sto sve zna a ti nemozes znati koliko ja znam

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#280 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:
mrki62 je napisao/la:
u moje ime niti u necije nemoj govorit jer se stavljas u ulogu ONOG sto sve zna a ti nemozes znati koliko ja znam
Ti ja ili bilo ko na ovom forumu smo puki diskutanti a ti da znaš bilo šta, nisi kompetentna osoba da bi bilo što tvrdio .
Da je to tako , kao što ti misliš , onda bi vjerski poglavari imali svoje stranice i objašnjavali , objašnjavali , objašnjavali , objašnjavali , ........................ al eto nije tako , to se ne objašnjava putem interneta a pogotovo po forumima, sve ovo su samo puke diskusije i svako od nas je samo učesnik tih diskusija a nikako nekakav predavatelj ,............ to ja tako shvaćam .

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#281 Post Postao/la beba80 »

O mrki bas mi je nekako ne ugodno da s tobom diskutujem pogotovo kako nisi vise zakljucio da imami rade onoliko koliko su placeni a ima hadis koji kaze na njihove vratove ce se kaciti ljudi oni matuhi jer su bili duzni da im objasne i da ih puste da rade sta hoce tj.ako hoce da vjeruju il ne.A sto se tice imali bi stranice i objasnjavali i trebali bi imati kao Bugari hafiz da imaju stranicu i da ljudima objasnjavaju jer GOSPODAR duzi i mene i tebe jednim hadisom koji glasi"najlijepši je poklon bratu muslimanu kad nauciš nesto pa preneseš bratu muslimanu inpoducis ga tome "imas ovaj hadis svaki dan na radiju BIR.
SELAM ALEJK

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#282 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:najlijepši je poklon bratu muslimanu kad nauciš nesto pa preneseš bratu muslimanu inpoducis ga tome "imas ovaj hadis svaki dan na radiju BIR.
SELAM ALEJK
Pa ja sve što tebi prenesem , u tebe to ne može proći , imaš prejaku kočnicu , kočiš brate previše :lol:

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#283 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:najlijepši je poklon bratu muslimanu kad nauciš nesto pa preneseš bratu muslimanu inpoducis ga tome "imas ovaj hadis svaki dan na radiju BIR.
SELAM ALEJK
Pa ja sve što tebi prenesem , u tebe to ne može proći , imaš prejaku kočnicu , kočiš brate previše :lol:
Ne moze ono sto se kosi sa KUR ANOM I SUNETOM odnosno ajetima i hadisima
http://www.youtube.com/watch?v=jtUmRip3fJI&NR=1

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#284 Post Postao/la beba80 »

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#285 Post Postao/la ra-ja »

Muslima nemoraju da se pravdaju zasto im se zene pokrivaju...u pravu si @beba.

Ako to pise u kur´anu da se zene muslimanke moraju pokrivati u svakom datom momentu..vjerovatno je zato imalo razloga sto je upisano...Mozda na istoku zbog tamosnje klime..ili necega drugog .ja neznam...
Vjeruj ako je to neki zakon ..ja ga se nemogu pridrzavati.. iz vise razloga ...
Rekla sam da sa svojom vjerom nazovi je kako hocec nezelim nikoga opterecivati.. :!:

Kada je poceo rat zene dole iz svojih licnih interesa su se pocele pokrivati jer su dobijale novac za to ,cak i posao po humanitarnim organizacijama kao i apotekama..
Kada je taj izvor presusio neke su odmah skinule marame...Bas su mi se ogadile..
I neces vjerovati medjun njma su bile zene od prije lakog karaktera./sada da nepisem o tome mnogi dole znaju da je tako/ ......
Moje licno misljenje ..sada u 21 vijeku vracati se unazad..pokrivati zenu sputavati je ,ubijati u njoj sve ono najbolje ,,skrivati njene vrline...za moj pojam apsurdno je...

Zivjela sam u Lübecku..nekoliko mjeseci .U tom periodu upoznala sam porodicu,koji su imali dvoje odrasle djece. Sina koji je povremeno radio..a kcerka je tu bila sa njima...Iako su bili muslimani oblacili su se normalno..cak za djevojku ih rekla da se oblacila malo slobodnije...Proslo je par mjeseci ona se pokrila....
Sjedim pored nje na kaffe internet centru ..i ona na svom msn. ima 50 prijatela ..i pise sa njima ...Sjedim i gledam ..pitam je sta to pise toliko ...prezivljava pa i na glas razmislja...Rece ona meni... ucim ga pameti ,,,razgovara o vjeri..pa se smije ..zeza ga sto na neko pitanje nezna da odgovori..Kaze oni polazu da vidim koliko je upoznat sa znanjem iz vjeronauke...I tada otkrih da od tih pedeset samo tu tri ostala...medju njima je i taj..ali evo propada.... :(
Posto znam kako djevojka izgleda ..mogu ti reci nemas sta vidjeti...za noj pojam neskolovana, nema ona pojma o zivotu, naizgled nikakva ...ali pokrivena pa ti sada razmisljaj sta ces dobiti kada je ozenis...?
I ja sam tog momenta razmisljala o tim njenim probirantima..!

Znas ja samo vjerujem u ono sto vidim..cujem i procitam...i to sve troje stavljam u opricaj kada donosim sud o nekome.... :!:

Odgovori