Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#438 Post Postao/la mrki62 »

I ovo su vehabije :

Surova kazna za izlazak na izbore

* Objavljeno 31/08/2009
* 0 Komentari

Londonski list "Independent" danas objavljuje na naslovnoj strani ekskluzivnu reportažu iz Afganistana o čovjeku koji je skupo platio svoje učešće na nedavnim izborima uprkos upozorenju talibana.

Na putu do biračkog mjesta on je zadržan i teško pretučen prije nego što su mu talibanski borci odsjekli uši i nos.

Reporteru ovog lista avganistanski i zapadni zvaničnici su potvrdili i da se izborni posmatrači na dan glasanja nisu ni pojavili na velikom broju biračkih mjesta na jugu Afganistana.

Iz SAD list javlja da su se antiratni aktivistvi okomili na predsjednika Baraka Obamu pošto je najavio povećanje broja američkih vojnika u Afganistanu.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#439 Post Postao/la beba80 »

Jadni su ljudi muslimani koji dozvole da im zivot vjeru i politiku unutar kuce/zemlje/ uredjuju neki i nekakvi iz drugih tabora i vjestim obmanama ubacuju pojedinacne dogadjaje da bi smutnju u islamu stvorili i muslimane podjelili a ljudi takozvani muslimani koji sa sejtanom suruju te cine zlo a budu od jadnih muslimana globalizovani i prestavljeni kao islam.Hvala ALAHU i nagradio iskrene svoje robove koji sire GOSPODAREVU riječ koja je u KUR ANU i hadisima.

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#440 Post Postao/la beba80 »

basista
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#443 Post Postao/la basista »

Valjda neki ljudi,nekada shvate,da u BiH,uspijeva samo bosanska vjera i bosanski nacin vjerovanja.. Tako je bilo u zadnjih hiljadu godina i nisam primjetio neke ozbiljnije pomake u smjeru prihvatanja tudjih obicaja i vjerovanja..
Za ovim vehabijama,tek poneko dokono dijete,baci pogled,pa kad vidi sav taj glamour od odijevanja,dodatno izrazen klimajucim "ljakse" hodom,siroto dijete,pobjegne glavom bez obzira i u galopu..pravo u majcino krilo.. Jah...
Ovaj narod,definitivno,ima puno vise smisla zavjerovanje u boga od njegovih oficijelnih "bozijih ljudi" i tih "vjerski nadahnutih" vehabija..
Stvarno je beskrajno glup svako ko misli,da bosnjaci mogu svi djuture,ostaviti alkohol,kockanje,RnR;asikovanje po sto puta,,,ukratko receno,sve ono sto karakterizira jedan evropski narod. Sve te stvari,ovaj narod cini od samog svog postanka pa eto,nije ga nestalo i nije ga niko globalizirao i vjerujem da ce tako i ostati.. Sta bi mi bez ovih nasih dusebriznika.. Na primjer ja.. Garant bi me Evropa prevarila u svemu i svacemu i ukinuli bi mi i narod i zemlju,samo zbog toga,sto ne nosim bermude ko vehabije.
Mozda bi vrijedilo znati.. U samoj sredi duse bosnjackog naroda..jos uvijek stoluje bosanska crkva.. Ona je jednom,prije vise od 800 godina,usadila u narod vjerovanje u pravedne ciljeve i prevedne ljude..dakle ne samo vjerovanje u boga.
Isto tako,postavila je temelje poslovicnog bosanskog merhametluka.. Izvrsila je vec tada,podjelu na "prave vjernike" i "mrsne ljude" i narod je to tako prihvatio a islam do danasnjeg dana,nista nije mogao promijeniti.
Cim se poslije rata,pocelo sa izgradnjom veleljepnih dztamija od arapskih para,narod je bio protiv.. Pogodite zasto..
Opet je u pitanju princip bosanske crkve a koji kaze da bogomolje ne trebaju biti grandiozne i gizdave..te da je sav novac prljav..Cak i kad pokusate nesto dobro uciniti s njim,opet cete uciniti neko bogu,ne bas puno drago djelo..
Poruka vehabijama glasi: Imate li vi sta konkretno za ovaj narod..nesto sto ce trajati hiljadu godina..poput navedenih primjera..ili samo blebecete o nekom nacinu zivota koji ovdje jednostavno nece nikada zaziviti... To znaju svi.. cak i ono prestraseno dijete u majcinom krillu..u bosanskom krilu.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#444 Post Postao/la mrki62 »

Pristalice vehabija ja ovdje javno pitam ; zašto vehabije ne dozvoljavaju kod gradnje džamije minaret ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#446 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:
mrki62 je napisao/la:Pristalice vehabija ja ovdje javno pitam ; zašto vehabije ne dozvoljavaju kod gradnje džamije minaret ?

Nema Vehabija,ni pristalica Abdul Vehaba.................
Ma ima ili nema, nebitno , mene zanima odgovor na pitanje [muzikafo1.gif]

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#447 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:Pristalice vehabija ja ovdje javno pitam ; zašto vehabije ne dozvoljavaju kod gradnje džamije minaret ?
ja sam elhamdulilah mislim nastojim bit mumin te stoga svi muslimani su moja braca koja iskreno vole GOSPODARA i Posslanika s.a.a.w. te mislim iz konteksta hadisa koji najavljuje sudnji dan da zbog toga ne zele minarete jer hadis kaze kad budu džamije gradjene velike i budu ukrasavane nastupit ce sudnji dan mislim ovo je jedan od preduslova

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#448 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la: ja sam elhamdulilah mislim nastojim bit mumin
Nisi jedini i nisi prozvan , samo sam postavio pitanje i nikoga nisam prozvao.
beba80 je napisao/la: te stoga svi muslimani su moja braca koja iskreno vole GOSPODARA i Posslanika s.a.a.w.
Da li je baš to tako ?
Naša islamska zajednica, naš mezheb i svi pripadnici islamske zajednice i mezheba isto tako mislimo al ima i onih nakaradnih vehabija, što ne priznaju ni naš mezheb a ni našu islamsku zajednicu , da ne govorim o afganistanskim talibanima ili pobjeguljama poput Bin Ladena .
beba80 je napisao/la: te mislim iz konteksta hadisa koji najavljuje sudnji dan da zbog toga ne zele minarete jer hadis kaze kad budu džamije gradjene velike i budu ukrasavane nastupit ce sudnji dan mislim ovo je jedan od preduslova
Eto , vidiš koliko su hadisi pokvarljivi , pojedini ( kao taj ) je pun laži .
Gdje piše da je taj hadis vjerodostojan ?
Jel ga još ko osim vehabija uvažava ?
Pazi , nastupit će sudnji dan ?
Pa odkad postoje minareti ?
Gdje je onda sudnji dan ?

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#449 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la: ja sam elhamdulilah mislim nastojim bit mumin
Nisi jedini i nisi prozvan , samo sam postavio pitanje i nikoga nisam prozvao.
beba80 je napisao/la: te stoga svi muslimani su moja braca koja iskreno vole GOSPODARA i Posslanika s.a.a.w.
Da li je baš to tako ?
Naša islamska zajednica, naš mezheb i svi pripadnici islamske zajednice i mezheba isto tako mislimo al ima i onih nakaradnih vehabija, što ne priznaju ni naš mezheb a ni našu islamsku zajednicu , da ne govorim o afganistanskim talibanima ili pobjeguljama poput Bin Ladena .
beba80 je napisao/la: te mislim iz konteksta hadisa koji najavljuje sudnji dan da zbog toga ne zele minarete jer hadis kaze kad budu džamije gradjene velike i budu ukrasavane nastupit ce sudnji dan mislim ovo je jedan od preduslova
Eto , vidiš koliko su hadisi pokvarljivi , pojedini ( kao taj ) je pun laži .
Gdje piše da je taj hadis vjerodostojan ?
Jel ga još ko osim vehabija uvažava ?
Pazi , nastupit će sudnji dan ?
Pa odkad postoje minareti ?
Gdje je onda sudnji dan ?
hadisi za tebe mogu bit pokvareni jer si ti pokvaren.
nadji zbirku hadisa od Bulgarija pa procitaj.
svi iskreni ALAHOVI robovi ga uvazavaju vidi jesil ti iskren.
minareti postoje i postojat ce al ne onakvi visoki nebi trebali biti i ukraseni .
Sudnji dan je onda kad GOSPODAR htjedne da bude i bice a moze se samo upucivanjem dove GOSPODARU od samo jenog ako ih nema vise iskrenog ALAHOVOG roba produzit sudnji dan.

Odgovori