zna se ko je prava bosanka ! tako i treba ! naravno da se i ja stobom slazem . cmokic veliki !mela0660 je napisao/la:Citam te vase gluposti i razmi¹ljam koga la¾ete sebe ili druge....hm...ja sam Bosanka muslimanka i nikada ne bih bila sa nekim druge vjere i mislim da veèina vas koja se izjasnila da vam to nije bitno jako vam je bitno...Bo¾e dragi dokle idu vase gluposti i pisanja,....ili ovdje samo pi¹e dijaspora...Ne ljutite se ali to je moje mi¹ljenje...
Za pojedine ne bih bilo lo¹e malo istine pa kakar sami sebi da ka¾u....
Vaznost vere/nacionalosti u ljubav
- leptirica-de
- Hronicar foruma
e slazem se stobom tako je bez svadje i uvredeMala_ZaeBaNa je napisao/la:Ma ljudi svaka cast svima ali nismo tu da se vrijedjamo..
ko sto NEKI PRIMITIVCI kazu."vi ste glupi,ja nikad ne bi ovo,ono,...pazite sta pisete..." bla bla...Zlatno pravilo"NIKAD NE RECI NIKAD"...
Ovdje smo samo da izrazimo svoje misljenje a ne da se vrijedjamo...

stim vredjate raje i to nikako nije ok, ako vas nervira, mislite da su lazi onda nemojte citati ni odgovoriti.... kao sto rekla vec Mala_ZaeBaNa tu smo da pricamo kulturno bez uvrede, svadje, svako ima pravo da kaze svoje misljenje...mela0660 je napisao/la:Citam te vase gluposti i razmi¹ljam koga la¾ete sebe ili druge....
e salzem se stobom Danjel... dobro si rekaoDanjel je napisao/la:Pazi ne¹to,BRAK i jeste stvar kompromisa znaèi ak mi je stalo da budem sa osobom koju volim onda neæu ni stavljati mjesec i zvijezdu iznad kreveta,tak i ona neæe krst....Sve se da dogovoriti,po¹tovat æu njene praznike i obièaje maksimalno takoðe æe i ona moje ako me voli..Mislim da to,¹to se desilo u Bosni ote¾ava stvar totalno..Ali Bo¾e moj,bilo i nikad se ne ponovilo..

- Bebuskaa
- Svakodnevni prolaznik
Nema potrebe da vredjamo jedni drugi..tema je da svako iznese misljenje bez obzira koje vjere bio/bila....ljubav nastaje od majke prirode na zalost ne mozemo da kontrolisemo kome cemo dati svoje srce...stim hocu da kazem ako nekog zavolis ali onom pravom ljubavi da nema mjere ..ne zelis da se pitas koje ta oosoba uopste...Zato ja licno nastojim kad upoznam osobu u svakom pogledu i ako je druge vjere a ta osoba mi se svidja poveucem se dok je vrijeme........zelim da se udam za nekog moje vjere licno iz razloga koji dolaze kasnije i nadju se u zivotu...mozda s eneko ne slaze sa mojim misljenjem ali ja tako mislim...kad tad problemi neki nastanu...u porodici imam mjesanih brakova..ocevidac sam i uspjesnom mjesanom braku a i nesretnom......pozdrav.. 

a Vidite ljudi Islam kaze da su svi ljudi pred Bogom Jednaki sto znaci da ako su SubhanAllah Bogu svi ljudi jednaki zasto nebi Bili i Jedni Drugima Jednaki...Dusa je ono sto Cini Coveka i ako je Covek dobre duse nema veze koje je on nacionalnosti i pripadnosti...Uopsteno necu Uzgajati Svoju decu ni u Jednom aspektu Vere jedino ih mogu Uzgajati i potruditi se da budu Dobri i Posteni ljudi i da moze neko reci "E to je Dobar momam ili cura i iz Dobre i postene porodice" Uglavnom se tako Govori ili Suprotno a nikada "E ono je Dobar momak ili cura jer su Musliman/ka ili neka druga Vera...
- Bebuskaa
- Svakodnevni prolaznik
Imas pravo svi smo jednaki ...ali nismo odhranjeni biti bez vjere u zivoti bio musliman ili neka druga vjera da bi nam bilo svejedno uzeti nekog za muza ili zenu djelit snjim zivot djecu i sve sto tebe veze da veze i tu osobu...ali neko kaze da se moze i da mu ne smeta ali dodje vrijeme kad se djeca trebaju odgajati i sve sto im je potrebno ..stim da kazem da je jedan jako tezak posao sto se tice vjere i biti sretan i imati potpuno sve kako treba u mjesanom braku..uvjek se nadju sitnice koje jedno drugom zasmetaju ma kako se voljeli!!..bar dosada je tako bilo...svako je imao vjeru i u nesto da vjeruje...opet svako ima svoje misljenje ..licno ja kad ih budem imala Ako Bog da ucit cu ih Islamskoj vjeri jer da zna ko je u zivotu i da nekim djelom zna da odakle je potekao!!Hector je napisao/la:a Vidite ljudi Islam kaze da su svi ljudi pred Bogom Jednaki sto znaci da ako su SubhanAllah Bogu svi ljudi jednaki zasto nebi Bili i Jedni Drugima Jednaki...Dusa je ono sto Cini Coveka i ako je Covek dobre duse nema veze koje je on nacionalnosti i pripadnosti...Uopsteno necu Uzgajati Svoju decu ni u Jednom aspektu Vere jedino ih mogu Uzgajati i potruditi se da budu Dobri i Posteni ljudi i da moze neko reci "E to je Dobar momam ili cura i iz Dobre i postene porodice" Uglavnom se tako Govori ili Suprotno a nikada "E ono je Dobar momak ili cura jer su Musliman/ka ili neka druga Vera...

Zadnja izmjena: Bebuskaa, dana/u 04 Maj 2007 00:58, ukupno mijenjano 1 put.
E vidis ... Islam se postuje tako da svako ima svoj nacin SVATANJA islama tako da i ja imam svoj nacin... nekazem da nisi u pravu ali mogu da kazem da licno ja tako svatam islam i da ce samnom i mojom zenom naravno ako se i ona tako slaze...da bude Ipak neke granice postoje koje covek netreba da pregazi i netreba da porice
sellam.
slazem se potpuno sa leptiricom ni ja nebi nikada mogao da pomislim da uzmem nekoga odnosno da se ozenim s nekim ko nije moje vjere.barem me je otac rahmetli tako vaspitao.neznam opet svako ima svoje ali ja licno nikada. sto kaze stara poslovica (svaka ptica svome jatu leti) ne zelim nikoga uvrijediti sa time postujem sve religije ali sve do granice kada je moja u pitanju,nebih nikada pogazio ono sto mi je otac i majka ostavili,barem ja tako mislim i necu nikada promjeniti misljenje u vezi toga imao sam druga koji je bio ozenjen sa djevojkom pravoslavne vjere nikada nije bilo u redu cak mu je psovala poslanika boga cak i bajram.
medzutim nije trajalo dugo rastali su se bas zbog toga jer on nije mogao vise.uvijek mi je savjetaovao da ne napravim ono sto je on. RR
slazem se potpuno sa leptiricom ni ja nebi nikada mogao da pomislim da uzmem nekoga odnosno da se ozenim s nekim ko nije moje vjere.barem me je otac rahmetli tako vaspitao.neznam opet svako ima svoje ali ja licno nikada. sto kaze stara poslovica (svaka ptica svome jatu leti) ne zelim nikoga uvrijediti sa time postujem sve religije ali sve do granice kada je moja u pitanju,nebih nikada pogazio ono sto mi je otac i majka ostavili,barem ja tako mislim i necu nikada promjeniti misljenje u vezi toga imao sam druga koji je bio ozenjen sa djevojkom pravoslavne vjere nikada nije bilo u redu cak mu je psovala poslanika boga cak i bajram.
medzutim nije trajalo dugo rastali su se bas zbog toga jer on nije mogao vise.uvijek mi je savjetaovao da ne napravim ono sto je on. RR
- Alyssa_
- Zvijezda na usponu
- Lokacija: ** U svom svijetu tame,ususkana u kolevci samoce i neostvarenih zelja,izgubljena u sopstvenom zivotu
..kao prvo zelim da se izvinem @IsoLde, i da kazem da joj je tema extra....a to shto se izvinjavam saznat ce kasnije, seko :huh:
ehh...oni moji komentari shto sam pisala prije na ovu temu, neznam ali dosta dana sam mislila o ovoj temi, i kada sam ih sada procitala, nepoznajem nekako sebe u tome...jer od tog vremena, kada sam komentare pisala, neshto se je u meni promjenilo...josh stojim iza toga da bi voljela da svoju buducnost vidim sa bosancem, ali kad malo promislim unazad imala sam bosanca pa me nije znao zadrzati...dobro znam shta misle pojedini nisu svi isti, i nisu ja to znam ali ja nisam naishla na bosanca koji mi je dao respekt koji ja zasluzujem, jer ja dajem svim ljudima respect ako oni meni to daju uzvrat...
..imala sam dugo zelju et da napishem ovo ovdje, tek sada vidim i dobila sam dokaz da covjek nemoze da svojim srcem vlada, nemoze reci ehh ja cu samo bosanca ili neke druge vjere, nije shtos u tome shtos je u tome shto ljubav covjeka moze da iznenadi...
..et naprimjer, recimo sada da se ja udam za recimo nekog stranca ovdje nije bitno kojeg, meni su roditelji rekli "nebi nam bilo drago toliko ali poshtovali bi odluku samo da si ti sretna", i to je meni dovoljno od mojih roditelja a shta ce drugi narod misliti to mene ne interesira, ja zivim za sebe ne za narod...
tako, da ljubav negleda ni godine ni nacijonalnost...ljubav je kad se dvoje vole i respektuju nevazno bili oni razlicite vjere, tako neshto moze samo vishe da ih privlaci...
..neki su mozda neshto i prokontali kroz ovo shto sam ja napisala, hehe...
..ali ja necu nishta reci iako ja uvjek kazem shto mi je na srcu to mi je i na jeziku
ovaj put cu da cutim, samo cu reci da ima mnogo dobrih momaka na svakom uglu nevazno vjera, valjda shto sam singel pa to nisam prije toliko gledala, hehe.....
...toliko od mene...
cmok tebi @IsoLde i jedna ruza :flower:
ehh...oni moji komentari shto sam pisala prije na ovu temu, neznam ali dosta dana sam mislila o ovoj temi, i kada sam ih sada procitala, nepoznajem nekako sebe u tome...jer od tog vremena, kada sam komentare pisala, neshto se je u meni promjenilo...josh stojim iza toga da bi voljela da svoju buducnost vidim sa bosancem, ali kad malo promislim unazad imala sam bosanca pa me nije znao zadrzati...dobro znam shta misle pojedini nisu svi isti, i nisu ja to znam ali ja nisam naishla na bosanca koji mi je dao respekt koji ja zasluzujem, jer ja dajem svim ljudima respect ako oni meni to daju uzvrat...
..imala sam dugo zelju et da napishem ovo ovdje, tek sada vidim i dobila sam dokaz da covjek nemoze da svojim srcem vlada, nemoze reci ehh ja cu samo bosanca ili neke druge vjere, nije shtos u tome shtos je u tome shto ljubav covjeka moze da iznenadi...
..et naprimjer, recimo sada da se ja udam za recimo nekog stranca ovdje nije bitno kojeg, meni su roditelji rekli "nebi nam bilo drago toliko ali poshtovali bi odluku samo da si ti sretna", i to je meni dovoljno od mojih roditelja a shta ce drugi narod misliti to mene ne interesira, ja zivim za sebe ne za narod...
tako, da ljubav negleda ni godine ni nacijonalnost...ljubav je kad se dvoje vole i respektuju nevazno bili oni razlicite vjere, tako neshto moze samo vishe da ih privlaci...
..ali ja necu nishta reci iako ja uvjek kazem shto mi je na srcu to mi je i na jeziku

...toliko od mene...
Alyssa_ je napisao/la:..kao prvo zelim da se izvinem @IsoLde, i da kazem da joj je tema extra....a to shto se izvinjavam saznat ce kasnije, seko :huh:
..ali ja necu nishta reci iako ja uvjek kazem shto mi je na srcu to mi je i na jezikuovaj put cu da cutim, samo cu reci da ima mnogo dobrih momaka na svakom uglu nevazno vjera, valjda shto sam singel pa to nisam prije toliko gledala, hehe.....
...toliko od mene...
@Alyssa_ hvala tebi na lep komentar, lepo si rekla (napisala)... potpuno se salzem stobom (nisi trebala da se izvinis iskreno ti kazem jer nisi pogreshila)
cmok seko :biggrin:
- Andzeosagreskom
- Pocetnik
Ne bih smjela reci NIKAD jer za vecinu stvari koje sam rekla nikad sam uradila:)Za vezu...neozbiljnu,nemam nista protiv,ali ako to vodi necemu ozbiljnijem,neka hvala...mozda,da nije bilo rata,i da nisam djetinjstvo provela u ratu bi i drugacije razmisljala,ali ovako....moja vjera,j i on....tako ce sve lakse funkcionisati...
naslov komentara
:-k malo tesko pitanje bar za mene :-k
Do prije rata nije mi nista smetalo.nisam ni znala sta znaci
nacionalnost. u porodici imam puno mjesani brakova.
Sada ja sam se promijenila ,klanjam postim , pa se pitam dali bi
to smetalo mom izabraniku druge nacionalnosti
Nebi smetlo onome ko postuje svoju vjeru,postovao bih i moju.
Inace kada bih se desila ta hemija -ljubav vjerovatno nebih gledala
na to iako je veliki riziko.
Do prije rata nije mi nista smetalo.nisam ni znala sta znaci
nacionalnost. u porodici imam puno mjesani brakova.

Sada ja sam se promijenila ,klanjam postim , pa se pitam dali bi
to smetalo mom izabraniku druge nacionalnosti
Nebi smetlo onome ko postuje svoju vjeru,postovao bih i moju.
Inace kada bih se desila ta hemija -ljubav vjerovatno nebih gledala
na to iako je veliki riziko.