Slaba ti je preciznostkajs je napisao/la:E radi preciznosti taj odgovr cu ti dati. Znaci zbirka listova u na kojima je ispisan Kur'an zove se MUSAF. I to je prvi dao sabrati Hazreti Osman Radiallahu anhu za vrijeme njegova hilafeta, neznam precizno ali znaci negde posle 20. godine po Hidzri, sto znaci negde oko 10. godina po preseljenju Hazreti Pejgambera Muhammeda Sallallahu alejhi ve alihi veselleme.
.
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
Kako se zbirka pravila i kako se zove ,........... ne trebaju mi takve informacije , jer ih još odavno znam.
Pitao sam lijepo kad a ne kako i na koji naÄÂin.
E sad , poÅ¡to je Muhamed a.s. bio nepismen , to znaÄÂi da on ama baÅ¡ niÅ¡ta nije napisao .
Ko je onda zapisivao ?
Hazreti Osman Radiallahu je po tvom sabrao zapiske ili šta već pa eto sastavio u Musaf ?
Ok, ako je to tako , de mi reci : kako je on znao vrstni red ? Kako je znao šta je istina a šta ne ?
Odakle mu upute kako uopšte sastaviti u Musaf ?
I za kraj , de mi ovdje objasni kako je Hazreti Osman Radiallahu umro ;v nasilne ili prirodne smrti ? Ako je ubijen , deder malo objasni ko ga je i zašto ubio ?
Eto ja samo razmišljam a baš me interesuje kakvi će biti odgovori a pogotovo na predzadnje zadnje pitanje .
PS , svakako se ovo gore tiÄÂe i same teme .