Opet ja...vec sam dosadna... s recesijom i siromastvom, ali ne samo to, nam da su najjednostavnija jela cesto i najzdravija...voljela bih da tu ubacujemo neke jednostavne i jeftine recepte...moze i stare recepte nasih starih...
ajd da ja zapocnem
Juha od krumpira
na male kockice isjeckati krompir (treba bas biti na kockice, ne naribati), jednu kapulicu na sitno, poprziti malo kapulicu na putru, zatim poprziti kratko i krompir, dodati vode, zlicu vegete i na kraju persin i celer....kuhati dok se ne napravi gusta juha
meni je jako fina i prigodna kad nema mesa
Jeftini recepti
Jeftini recepti
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
Re: Jeftini recepti
slicno je s patliđanima
na maslinovom ulju poprziti cesnjak
nabacati patliđane nasjeckane na kockice
posoliti
na kraju dodati persin
kada jedem ja stavim povrh kiselo vrhnje (pavlaku)
na maslinovom ulju poprziti cesnjak
nabacati patliđane nasjeckane na kockice
posoliti
na kraju dodati persin
kada jedem ja stavim povrh kiselo vrhnje (pavlaku)
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
Re: Jeftini recepti
ne izgleda lose...to je ona tikvica bijela ili zelena jeli?
ja radim Å¡opsku salatu s fetom...cesto mi je to vecera
paradajz, krastavac, maslinovo ulje i feta sir
ja radim Å¡opsku salatu s fetom...cesto mi je to vecera
paradajz, krastavac, maslinovo ulje i feta sir
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
Re: Jeftini recepti
najzdraviji dorucak, kod nas je cak bila promocija u skolama
palenta (pura, zganci), jogurt (obicni naravno) i jabuka
palenta (pura, zganci), jogurt (obicni naravno) i jabuka
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
Re: Jeftini recepti
kolace
mute se 4 jaja sa odprilike 300gr. secera, onda se dodaje 150gr putera ili margarina, fino se to izmuti mikserom pa se doda oko 400-500gr brasna, jednu vanilu, prasak za pecivo i jedna solja mleka...sve se to lepo umuti, moze se po ukusu u smesi dodati cimet.
Ostavlja se da odstoi smesa jedno 20-ak min i onda se sipa smesa u modle (one metalne za kolace) al prvo se modle podmazu sa uljem...peku se kolaci na 220-230 stepena dok potamnu. Onda se vade, ostave se da se rashlade pa se vade iz modlama. Ponovo se modle poluvruce premazu sa uljem i onda se opet pune onom smesom i sve tako dok se sva smesa-tecnost ne potrosi.
Za jedno sat vremena imate pun tanjir kolaca!
mute se 4 jaja sa odprilike 300gr. secera, onda se dodaje 150gr putera ili margarina, fino se to izmuti mikserom pa se doda oko 400-500gr brasna, jednu vanilu, prasak za pecivo i jedna solja mleka...sve se to lepo umuti, moze se po ukusu u smesi dodati cimet.
Ostavlja se da odstoi smesa jedno 20-ak min i onda se sipa smesa u modle (one metalne za kolace) al prvo se modle podmazu sa uljem...peku se kolaci na 220-230 stepena dok potamnu. Onda se vade, ostave se da se rashlade pa se vade iz modlama. Ponovo se modle poluvruce premazu sa uljem i onda se opet pune onom smesom i sve tako dok se sva smesa-tecnost ne potrosi.
Za jedno sat vremena imate pun tanjir kolaca!
Re: Jeftini recepti
JAS je napisao/la:kolace
mute se 4 jaja sa odprilike 300gr. secera, onda se dodaje 150gr putera ili margarina, fino se to izmuti mikserom pa se doda oko 400-500gr brasna, jednu vanilu, prasak za pecivo i jedna solja mleka...sve se to lepo umuti, moze se po ukusu u smesi dodati cimet.
Ostavlja se da odstoi smesa jedno 20-ak min i onda se sipa smesa u modle (one metalne za kolace) al prvo se modle podmazu sa uljem...peku se kolaci na 220-230 stepena dok potamnu. Onda se vade, ostave se da se rashlade pa se vade iz modlama. Ponovo se modle poluvruce premazu sa uljem i onda se opet pune onom smesom i sve tako dok se sva smesa-tecnost ne potrosi.
Za jedno sat vremena imate pun tanjir kolaca!
super, probaću danas, mada nemam kalupa....imaš li kakvu ideju kako da improviziram modle
Re: Jeftini recepti
Ma ako imas onaj kalup za Kuglof...ili bilo koja tepsija zavrsila bi poso....onda peces na ne toliko jaku temperaturu kako bi se i to unutra podpeklo lepo....e znas mozes i koje zrno suvog grozdja da stavis....
Re: Jeftini recepti
JAS je napisao/la:Ma ako imas onaj kalup za Kuglof...ili bilo koja tepsija zavrsila bi poso....onda peces na ne toliko jaku temperaturu kako bi se i to unutra podpeklo lepo....e znas mozes i koje zrno suvog grozdja da stavis....
a mogu li se u tepsiji ispeći u jednom komadu, pa poslije, kada budu gotovi da samo izrežem
Re: Jeftini recepti
beca_jovi je napisao/la:JAS je napisao/la:Ma ako imas onaj kalup za Kuglof...ili bilo koja tepsija zavrsila bi poso....onda peces na ne toliko jaku temperaturu kako bi se i to unutra podpeklo lepo....e znas mozes i koje zrno suvog grozdja da stavis....
a mogu li se u tepsiji ispeći u jednom komadu, pa poslije, kada budu gotovi da samo izrežem
Pa da to sam i mislila...ono prelijes smesu u tepsiju, ispeces, a kasnije rezes na komade....
Re: Jeftini recepti
hvala dragaJAS je napisao/la:beca_jovi je napisao/la:JAS je napisao/la:Ma ako imas onaj kalup za Kuglof...ili bilo koja tepsija zavrsila bi poso....onda peces na ne toliko jaku temperaturu kako bi se i to unutra podpeklo lepo....e znas mozes i koje zrno suvog grozdja da stavis....
a mogu li se u tepsiji ispeći u jednom komadu, pa poslije, kada budu gotovi da samo izrežem
Pa da to sam i mislila...ono prelijes smesu u tepsiju, ispeces, a kasnije rezes na komade....top