Razlozi odobrenja vise zena

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Razlozi odobrenja vise zena

#271 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:
neki kažu da se žena u islamu ima ista/jednaka prava , kako ako je po Kur`anu muskarcu dozvoljeno da ima više žena ( do 4 žene ), a te iste žene smiju imati samo jednog muža
Jel time negiras Pravednost i Istinitost Kurana?
Vršim konstataciju.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#272 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:

vjeruj da imas i razloga da se sramis i pokrijes dekom [wink.gif]
U pravu si u jednu ruku a u drugu ,................ šta ti se dadne.
paparaci je napisao/la: vidis, ti se drzis onog "rekla-kazala", na sto ukazuje ovo boldirano iz tvog posta.
da si procitao Kur'an ili barem ajete koji su pojedini od nas postavljali u nekim postovima objasnjavajuci (tebi) propise, itd. - ne bi ti promakao ajet iz Kur'ana koji govori o tome da je covjek za jedan stepen iznad zene i da mu je dozvoljeno imati vise zena (a zna se iz kojih razloga i pod kojim uvjetima)! nego ti vjecito valjas bombe i sijes smutnju! ali nije to ni cudo, jer ti pored ociju ne vidis, pored sluha ne cujes i pored razuma, ne shvatas. tako biva sa onima koje Allah dz.s. ostavi u zabludi [smile.gif]
Sabura sinko , sabura dječače .
To sam dao samo primjer kako se tumači i napisao sam neki kažu i nemoj mi soliti pamet po svojoj inerciji na takav način.
Dozvoli i drugačije mislećim , da dadnu svoj doprinos ovoj temi , nemoj svoju srditost ispoljavati na meni , jer mogu ja na ovoj temi mnoge ćinjenice iznijeti - što ti se ni u kom slučaju neće svidjeti !
A to što sam podvukao (za jedan stepen iznad zene) ,... pa kako se taj jedan stepen mjeri ?
Imaš li formulu ?
Gdje je granica a gdje početak ?
I upamti ; koliko ja vidim , koliko ja čujem ili razumijem , to samo On zna , ok ?
paparaci je napisao/la:
sto si bolan toliko licemjeran i kako te nije sramota? sjecas li se onog posta gdje si TI rekao kako si sljedbenik Muhammeda a.s. (tad si ispisao njegovo puno ime)?! a gazis po njemu samom i cijelom islamu, boli glava! [eusa_wall.gif]
Tebi i sličnima, kad ponestaje argumenata , onda se okomite na dotičnu osobu sa foruma i niste u stanju držati se ciljane teme !
paparaci je napisao/la: fuj!!
Fino s tvoje strane a pogotovo fino zbog ovih ramazanskih dana - alal vera dječače !
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#273 Post Postao/la beba80 »

mrki je krscanin i nezna on nista o islamu osim clanaka i materijala koji mu mi damo zato bih vas zamolio da ga ignorisete na temama islama jer on svojim pisanjem iskrivljuje ljepotu islama,i udaljava od Gospodareve Rijeci.ako odete u raspravu sa njim rusite sami temelje.Hvala vam .

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#274 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:mrki je krscanin i nezna on nista o islamu osim clanaka i materijala koji mu mi damo zato bih vas zamolio da ga ignorisete na temama islama jer on svojim pisanjem iskrivljuje ljepotu islama,i udaljava od Gospodareve Rijeci.ako odete u raspravu sa njim rusite sami temelje.Hvala vam .
Isto kao i onom gore ; kad vam nestane argumenata, onda se orijentišete na osobu sa foruma .
Bio ja kršćanin mumin ili ko drugi , to uopšte nije važno a ti i tvoji istimišljenici meni nikad niste ni naumpali da bih se ja odrekao vašim postovima.
Ti i tvoji temelji islama :lol:

Evo ja parkirao auto (Ljubljanske tablice ) kod najstarije džamije u Hrvatskoj , gdje je to , ha [Happy.gif]

slika

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#275 Post Postao/la paparaci »

mrki62 je napisao/la: Sabura sinko , sabura dječače .
nemas ti pojma koliko ja sabura imam. da ga nisam imao, pitanje je gdje bi danas bio ;)
To sam dao samo primjer kako se tumači i napisao sam neki kažu i nemoj mi soliti pamet po svojoj inerciji na takav način.
nema se tu sta tumaciti, kad ti jasno pise u Kur'anu kako i sta! s tobom je to igra bez granica. ti nemas osnove, a hoces da pricas o tome. najzad i kad ti se predoci jasno i glasno, ti opet nesto svoje nesto ceras. tvoje dobro pravo, ali slobodno od zdravog razuma.
Dozvoli i drugačije mislećim , da dadnu svoj doprinos ovoj temi ,
bujrum. nemam nista protiv. samo ne podnosim kad se sire lazi i smutnja pravi.
nemoj svoju srditost ispoljavati na meni
nemoj ni ti valjati lazi na islam, na casni Kur'an i na casne Poslanike! i mirna Bosna :wink:
jer mogu ja na ovoj temi mnoge ćinjenice iznijeti - što ti se ni u kom slučaju neće svidjeti !
rekao sam ti vec u jednom postu - jedno su propisi i kako bi ljudi trebali da se ophode, a drugo je kako stvarno cine! ali to ni u najmanju ruku ne dovodi ispravnost i istinitost islama i/ili Kur'ana u pitanje!
A to što sam podvukao (za jedan stepen iznad zene) ,... pa kako se taj jedan stepen mjeri ?
Imaš li formulu ?
Gdje je granica a gdje početak ?
vec se pisalo opsirno o tome. kako na ovom forumu, tako i na drugima gdje si prisutan. nemam namjeru se ponavljati kako papagaj.
I upamti ; koliko ja vidim , koliko ja čujem ili razumijem , to samo On zna , ok ?
naravno.
Tebi i sličnima, kad ponestaje argumenata , onda se okomite na dotičnu osobu sa foruma i niste u stanju držati se ciljane teme !
sto mi bolan ne odgovoris na pitanje?! mani se tih politickih odgovora :lol:
gdje je to meni ponestalo argumenata, svega ti?! meni se vise cini da nisi znao sta da mi odgovoris, pa se hvatas ovakvih neosnovanih izjava :lol:

Fino s tvoje strane a pogotovo fino zbog ovih ramazanskih dana - alal vera dječače !
ko mi kaze - tjesim se!

stojim iza toga sto sam rekao i bas zato sto je ramazan! alal vera tebi moj mrki, kao starijem i (valjda) iskusnijem i mudrijem [smile.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#276 Post Postao/la mrki62 »

Paparaci , znači ono fuj je po tvom ok ?

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#277 Post Postao/la paparaci »

naravno. u kontekstu tvog ponasanja i pisanja, podrazumijeva se!

preupitaj se malo, pa ces shvatiti!

da se razumijemo, nit te mrzim ili bilo sta u tom smislu! niti ti zelim zlo, itd. - daleko od toga!

svako dobro [smile.gif]

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#280 Post Postao/la beba80 »

Evo ja parkirao auto (Ljubljanske tablice ) kod najstarije džamije u Hrvatskoj , gdje je to , ha

E slusaj mrki kakve to veze ima koja je džamija i ja zivim pored najstarije odnosno druge po redu na balkanu pa nisam te pitao ni koja je ni koga smo vam dali iz te džamije a zivi u tvojoj zemlji.
Rekao sam ti kad postadnes musliman razgovaracu sa tobom sve dok budes krsščanin necu.

Emmi
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#281 Post Postao/la Emmi »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:mrki je krscanin i nezna on nista o islamu osim clanaka i materijala koji mu mi damo zato bih vas zamolio da ga ignorisete na temama islama jer on svojim pisanjem iskrivljuje ljepotu islama,i udaljava od Gospodareve Rijeci.ako odete u raspravu sa njim rusite sami temelje.Hvala vam .
Isto kao i onom gore ; kad vam nestane argumenata, onda se orijentišete na osobu sa foruma .
Bio ja kršćanin mumin ili ko drugi , to uopšte nije važno a ti i tvoji istimišljenici meni nikad niste ni naumpali da bih se ja odrekao vašim postovima.
Ti i tvoji temelji islama :lol:

Evo ja parkirao auto (Ljubljanske tablice ) kod najstarije džamije u Hrvatskoj , gdje je to , ha [Happy.gif]

slika

ma sigurno si musliman dok si parkiro auto pred dzamiju...... :lol:
slika

grga
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#282 Post Postao/la grga »

Primitivizam! (ha,ajmo komentari)

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#284 Post Postao/la mrki62 »

papaya je napisao/la:hahahahhahahah lile :lol:
(kako si mu uvalila, sorry mrki)
Ma no frks , sve je za mene normalno - samo kako i ove fanatike naučiti da smo ljudi različiti i da nema idealizma u vjeri , pa ma kako se neko trudio drugačije objasniti.
Ja ponekad uletim sa provokativnim pitanjima al onda to nekome ne sjedne , pa se počne vrijeđati sa raznim upadicama lične prirode [Happy.gif]

slika

slika

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#285 Post Postao/la ra-ja »

Nema razloga...izmisljeno ...zbog potrebe.... :!:

Odgovori