Razlozi odobrenja vise zena

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
basista
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

Re: Razlozi odobrenja vise zena

#346 Post Postao/la basista »

I ja bih mozda zelio vise zena..ali to ne bi imalo neku bitniju vezu sa vjerom.. ili bar tako mislim.. A vjerovatno i oni koji su izmislili toboznje vjersko pravilo,vodili su se ovim istim rezonom,,pa sve to fino zakrinkali u vjerski image..

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#347 Post Postao/la mrki62 »

basista je napisao/la:I ja bih mozda zelio vise zena..ali to ne bi imalo neku bitniju vezu sa vjerom.. ili bar tako mislim.. A vjerovatno i oni koji su izmislili toboznje vjersko pravilo,vodili su se ovim istim rezonom,,pa sve to fino zakrinkali u vjerski image..
Ček , ček ,............... samo da potpišem [mmmux2.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#348 Post Postao/la paparaci »

mrki62 je napisao/la: I ja se slažem al po mom bi bilo potrebno u kakav hadis poturiti da i žene mogu imati više muževa [muzikafo1.gif]
i pored sveg saznanja - sto, kako, zasto,.... - licemjerko opet po starom.
blago se tebi [eusa_wall.gif]

jos nesto, taj zakon odnosno to pravo je ukorijenjeno u Kur'anu, a ne u hadisima.

basista je napisao/la: A vjerovatno i oni koji su izmislili toboznje vjersko pravilo,vodili su se ovim istim rezonom,,pa sve to fino zakrinkali u vjerski image..
to nije niko izmislio, nego je to Bozija odredba!

basista
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#349 Post Postao/la basista »

.. ?Bozija odredba.. ? ccc..

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#350 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:
Promovišem svoje demokratsko pravo [muzikafo1.gif]
paparaci je napisao/la:
jos nesto, taj zakon odnosno to pravo je ukorijenjeno u Kur'anu, a ne u hadisima.

Ja sam namjerno napisao hadis , jer i suviše dobro znam gdje se šta nalazi a isto tako zloupotrebu hadisa i vidim za shodno , da se nekako proturi to , da žene imaju pravo na više muževa [muzikafo1.gif] [muzikafo1.gif]
Muškarci su sebi uzeli za pravo da pišu nekakva pravila i niti jedan jedini hadis nije napisan ženskom rukom a još manje voljom.
paparaci je napisao/la:
Da, al nikad ne zaboravi da je to odredba za one koji vjeruju u nju - za tvoju spoznaju većina ljudi na planeti , koja se zove Zemlja NE vjeruje u tu odredbu.
Zanimljiva konstatacija, ha [Happy.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#351 Post Postao/la paparaci »

basista je napisao/la:.. ?Bozija odredba.. ? ccc..
da, Njegova! ako se ne varam, imas ajet o tome na ovoj temi negdje.

mrki62 je napisao/la:
paparaci je napisao/la:
Promovišem svoje demokratsko pravo [muzikafo1.gif]
nije to demokratsko pravo, nego oholjenje i licemjerstvo [wink.gif]

demokratsko pravo je tvoj izbor! a ako se vec oglasavas muslimanom i priznas islam, a negiras i izvrces odredbe Svevisnjeg - to je onda oholost i licemjerstvo [smile.gif]
paparaci je napisao/la:

Ja sam namjerno napisao hadis , jer i suviše dobro znam gdje se šta nalazi

znaci ti svjesno grijesis i oholis se?!
...i vidim za shodno , da se nekako proturi to , da žene imaju pravo na više muževa

Muškarci su sebi uzeli za pravo da pišu nekakva pravila i niti jedan jedini hadis nije napisan ženskom rukom a još manje voljom.
i sta ti glumis, svega ti?! dobrocinitelja i spasioca zena?! ti eto bolje znas od Onog koji nas je stvorio, sta je dobro i bolje za nas?! :lol: [eusa_wall.gif]

paparaci je napisao/la:
Da, al nikad ne zaboravi da je to odredba za one koji vjeruju u nju - za tvoju spoznaju većina ljudi na planeti , koja se zove Zemlja NE vjeruje u tu odredbu.
Zanimljiva konstatacija, ha
pa slusaj pametnjakovicu. naravno da je to odredba za one koji vjeruju i koji su razumom obdareni! isto to ne pije vode kod mene i kdd onog ko vjeruje, sto njih vecina ne vjeruje. ja se ne mislim za njima povoditi i prema njima ravnati. isto tako tebi i slicnima na danu velikog obracuna nece biti od koristi ti tvoji "argumenti", lazi i petljanije koje iznosite i izmisljate! razumijes?!

sta mislis o toj konstataciji, ha?! :lol:

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#352 Post Postao/la mrki62 »

pa slusaj pametnjakovicu. naravno da je to odredba za one koji vjeruju i koji su razumom obdareni! isto to ne pije vode kod mene i kdd onog ko vjeruje, sto njih vecina ne vjeruje. ja se ne mislim za njima povoditi i prema njima ravnati. isto tako tebi i slicnima na danu velikog obracuna nece biti od koristi ti tvoji "argumenti", lazi i petljanije koje iznosite i izmisljate! razumijes?!

sta mislis o toj konstataciji, ha?!
Nemoj me , matereti :lol:
Kakav te spopao veliki obračun , odakle si to izvukao ,..... ko sad iskrivljuje , ha :lol:
Sudnji dan sinko , sudnji dan je u pitanju .

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#353 Post Postao/la beba80 »

Mrki vjerujes li ti da je meni draze umrijeti za Gospodara nego tebi i takvima zivjeti.
Ja trazim i zudim za nagradom od Gospodara jer sam spoznao sta je istina meni demokratija ne treba ja zivim poGospodarevom najidalnijem zakonu koji je vise od demokratije .al da znas odbacujem te zbog ovih predjasnjih izjava nisi moj musliman jer iznosis lazi na Gospodara a laz je sto zene ne mogu imat i ti bi ubacio ko ti si bolji odnosno pametniji od Gospodara a to se zove sirk druze a za to je nagrada vjecni džehenem pa ti izvoli.Ne znam kako se ne urazumis jednom da ti stvarno zelim dobro i pokusavam da ti ukazem na neke greskice i da ih ostranis.

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#354 Post Postao/la paparaci »

mrki62 je napisao/la:Nemoj me , matereti :lol:
Kakav te spopao veliki obračun , odakle si to izvukao ,..... ko sad iskrivljuje , ha :lol:
ne pravi se lud. to je jedno te isto.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#356 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:
Obračun je kad se dvoje ili više stranaka sukobljavaju a sudnji dan je kad odgovaraš za svoja djela .
Dječače, odrasti :lol:

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#357 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
paparaci je napisao/la:
Obračun je kad se dvoje ili više stranaka sukobljavaju a sudnji dan je kad odgovaraš za svoja djela .
Dječače, odrasti :lol:
Ne pogresno pisati obracun je kad budemo svi za svoja djela i nedjela odgovarali

grga
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#358 Post Postao/la grga »

I ja bi više žena! [smile.gif]

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#359 Post Postao/la beba80 »

moras grga ispuniti pred uslove