Misao dana :
Re: Misao dana :
"Istine koje najmanje zelimo da cujemo jesu one koje bi nam najvise koristile da ih cujemo."
Zivotne prepreke ne postavljajte kao probleme-
postavljajte ih kao pitanja koja treba rjesiti
postavljajte ih kao pitanja koja treba rjesiti

Zivotne prepreke rjesajite, trosite nerve na njih ako ih nemozete zaobici .... 

"Pravo znanje sastoji se u tome da covjek upozna samoga sebe i uvidi kuda ga vode njegovi postupci."
KADA NEKOGA KRITIKUJETE....BUDITE PRVO SAMOKRITICNI.....PODJITE OD SEBE....OCISTITE ISPRED SVOJIH VRATA.....
Kada bude sve tako blistavo i cisto...primit cemo drugarsku kritiku.....
Kada bude sve tako blistavo i cisto...primit cemo drugarsku kritiku.....

ÄŒuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego Å¡to neÅ¡to sazna, odgovara prije negoli neÅ¡to ... shvati, odluÄÂi prije negoli neÅ¡to provjeri, kudi prije nego se u neÅ¡to uvjeri. Arapska poslovica
Pazite na misli - one postaju rijeÄÂi pazite na rijeÄÂi - one postaju djela pazite na djela - ona postaju navike pazite na navike - one postaju karakter pazite na karakter - on postaje vaÅ¡a sudbina"
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Vasa sudbina je u vasem karakteru...karakter postaje vasa navika..Vase navike su vasim djelima...ujedno izrazavaju se kroz rijeci....
Uistinu, život nas uÄÂi da svi putevi vode u vlastitu kuću i tamo se nauÄÂi ili ne nauÄÂi da nije sve na prodaju....
ÄŒini dobra djela, ne sanjaj ÄÂitav dan o njima!
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
"Potrebna je samo minuta da vam se netko svidi, sat da se
zaljubite, dan da nekoga zavolite. Ali potreban je cijeli život da
zaboravite.
zaljubite, dan da nekoga zavolite. Ali potreban je cijeli život da
zaboravite.
Upoznati ÄÂovjeka znaÄÂi prodrijeti ispod oklopa i krinke, do samog dna liÄÂnosti, i otkriti na jedan dublji, a opet manje direktan naÄÂin istinu o onome Å¡to se ne vidi, a Å¡to je prava supstancija konkretnoga ÄÂovjeka...