Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#586 Post Postao/la mrki62 »

Beba80 , ja sam učen da je sav narod božiji i da nema razdvajanja na način kakav ti tvrdiš .
Dalje , ti što ih ti opisuješ , što su se školovali u S. Arabiji ,.... to je samo dokaz koliko je njima mozak opran i koliko su ti ljudi nesposobni rasuđivati .
Poznajem par njih i ako ti poznaješ , onda malo razmisli od čega oni žive , pogotovo oni sa brojnijom porodicom !
Pa se onda pitaj kakvi su oni vjernici ; jel zbog svog ubjeđenja ili su vjernici za mani - mani slika
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#587 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:Beba80 , ja sam učen da je sav narod božiji i da nema razdvajanja na način kakav ti tvrdiš .
Dalje , ti što ih ti opisuješ , što su se školovali u S. Arabiji ,.... to je samo dokaz koliko je njima mozak opran i koliko su ti ljudi nesposobni rasuđivati .
Poznajem par njih i ako ti poznaješ , onda malo razmisli od čega oni žive , pogotovo oni sa brojnijom porodicom !
Pa se onda pitaj kakvi su oni vjernici ; jel zbog svog ubjeđenja ili su vjernici za mani - mani slika
Greska ima razdvajanja nemozes mi reci da nema razdvajanja kad ima.Postoje vjernici il ne vjernici.Onda dalje imas klasifikaciju vjernika na prave vjernike ,tradicionaliste,moderniste i sekulariste.Nevjernici podjela kjafiri,licemjeri,munafici i tako dalje.Koga slijedit na Bozijem putu,odgovori mi ti?Ove ljude sto spominjes od cega zive ,hajde ti mi reci od cega zivi nastavnik jel on tese kamen il uci,e tako i oni poducavaju a na tebi je hoces li pravim putem il ne i takodje i meni.Ja znam da si rigorozan na ljude koji nose bradu al svati oni su pustali bradu a znanje nula neki da mi se Alah smiluje sto ovako kazem,al ne smijes ti suditi vec kad ih sretnes pa ti nesto ne stima reci mu brate vala halali al mislim da nije tako il mozda ja ne znam pa ces vidjet kako ces mu svijest probudit,al vjeruj ima ih uceni da ih Alah pozivi.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#588 Post Postao/la mrki62 »

al vjeruj ima ih uceni da ih Alah pozivi
Nisam ni rekao da ih nema, al u globalu su iz interesa vjernici , nisu dušom svojom .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#590 Post Postao/la beba80 »

mic nemoj tako ostro ti si u pravu al trebas covjeku docarat sto je to on ne zna kao i vecina pa svojim neznanjem siju nered na zemlji a red je Alah uspostavio i ne voli da se nered cini al nemozes tako ostro oni svi misle da je vjera pare neznaju istina ja necu ni pobit tvrdnju da neko i pare uzima al to su trgovci Knjigom a zna se sta je njima obecano

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#591 Post Postao/la mrki62 »

Za obadvojicu : bolje se upoznajte o onome što ja pišem i bit će vam sve jasnije.
U ovoj priči se ja ne igram sa istinom.

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#595 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:Za obadvojicu : bolje se upoznajte o onome što ja pišem i bit će vam sve jasnije.
U ovoj priči se ja ne igram sa istinom.
Da mrki znam da se ne igras sa istinom ti pises onoliko koliko znas al ja upravo zelim da ti nadogradim ono sto ne znas da bi iz dana u dan imali pravu istzinu pred sobom al ti neces i ne zelis da svatis da nije islam potekao iz bosne vec iz arabije pa okreni se izvoru gdje je Alah objavu Spustio.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#596 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la: Da mrki znam da se ne igras sa istinom ti pises onoliko koliko znas al ja upravo zelim da ti nadogradim ono sto ne znas da bi iz dana u dan imali pravu istzinu pred sobom al ti neces i ne zelis da svatis da nije islam potekao iz bosne vec iz arabije pa okreni se izvoru gdje je Alah objavu Spustio.
Jel mi hoćeš reći da je u današnjoj Arabiji islam po pravilu ?
Nije iskrivljen ?

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#597 Post Postao/la beba80 »

Jel mi hoćeš reći da je u današnjoj Arabiji islam po pravilu ?
Nije iskrivljen ?
Jest on svugdje iskrivljen al kod nas najvise.Stoga sto ljudi hrle za za dunja.Ljudi prije ovog nesrecnog rata kuce su pravili po 10-15 godina a danas hoce sve za godinu dvije hoce i kucu i vikendicu i auto itd.e to nas je odvojilo od Gospodara te smo zaboravili i nemamo vremena za Njega i njegove propise pa su nam sad propisi strani nerazumijemo ih zasto ne citamo a kad neko spozna Alahovom miloscu to onda ga proglase ovakvim il onakvim.Ako ovo nije tacno slobodno ti mene demantuj i primjer ako imas navedi da nije ovako.Ja bih volio bazen i u njemu da se kupam po citav dan al kad pomislim da cu se kupat u vatri zato sto sam nedozvoljeno uzivao jer sam pozudu stvorio mozda nekoj zeni kad me vidjela e nepada mi na pamet to uzivanje.Al vecina ljudi nece da se odrekne uzivanja te kazu vehabije vake selefije vake dervisi oni su dobri,ma ovaj hodža ne valja a sto ma kaze treba se pokrit a ovaj je dobar a sto je dobar ma kaze moze se brate malo znas otici sa onom u krevet pa cemo poslije molit da nam oprosti e ovdje su vecina muslimana danasnjih postavit cu ti jedan link interesantan nasao sam ga na internetu slucajno http://www.youtube.com/watch?v=e4bLSgC8h3M

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#598 Post Postao/la mrki62 »

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#600 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:Beba80 ,....... jel to ovaj , ha [Happy.gif] http://www.youtube.com/watch?v=-JA6OkQO ... re=related
da da pogledaj sto vecina danas kaze i kazu da su muslimani bosnjaci pogledaj cio video i nadji sebe

Odgovori