*Igraj Bosno*

Svjetsko Prvenstvo,Liga prvaka,Cup UEFA,Premijer lige i ostale lige ...
Poruka
Autor/ica
nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: *Igraj Bosno*

#167 Post Postao/la nella26 »

Super su igrali čak bolje od njih ali one tri prečke, koji peh, sreća pa je samo 1:0, mislila sam da ćemo puno gore proći ovako imamo još šanse a još je i domaći teren.
Sretno momci [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif]
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#168 Post Postao/la andro »

slika

ipak sve cestitke za nasu reprezentaciju
slika
slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#169 Post Postao/la im_ex »

Strahovala sam da cemo gore proci. Ovo je supeeeer, ovo skoro da i ne smatram porazom, minimalan je.
Ipak, boriti se protiv reprezentacije Portugala, gdje smo saznanjem ko nam je protivnik imali dojam da nam se okrenulo u chevrntiju, ishod je vise nego supeeer.
Dosta bahila se nasmijalo i zbijalo neslane sale na racun nase prezentacije, veceras su mogli da crknu od muke - zahvaljujuci borbi nasih momaka, nasih ljepotana, nasih lavova, nasih dijamanta, naseg bosansko-hercegovackog ponosa.
One precke ne bi bilo zdravo sanjati [icon_help.gif] [smileyheartbounceqy7.gif]
Sad ce srijeda ... Bilino Polje ima da gori ; u prednosti smo, naviknuti na svjez vazduh, na miris celika - Bosno i Hercegovino - volim te [smileyheartbounceqy7.gif]

Cestitam na lavovskoj borbi [smileyheartbounceqy7.gif]
slika slika slika

slika

usput, sudija je bio vnogo
Kuda idu ljudi kao ja ...

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#170 Post Postao/la srebrni »

u ime moje malenkosti hvala vam ZMAJEVI sto ste se CASNO borili.....odusevljen sam bio veceras....tako se VOLI drzava

hvala hvala hvala.......akoBogda idemo dalje...

slika
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#171 Post Postao/la paparaci »

hahhaha. jesmo baksuz. nije htjela lopta u gol da si pita [eusa_wall.gif] [icon_boxing.gif] :evil:

ali smo dobro prosli. ja sam strahovao pred kraj. onaj slobodni udarac, uh.

jos ima nade, jos ima sanse!

bravo zmajevi! [eusa_clap.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif]

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#173 Post Postao/la paparaci »

ma nemre niko ko mi [icon_chuckel.gif]

lattemma
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#174 Post Postao/la lattemma »

bitno je ucestvovat.... [bihbq3.gif]
super su igrali steta sto nismo pobjedili...da mi se isplati cvokotanje napolju od 3 sata
Thank´s god i´m a women

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#175 Post Postao/la beca »

zaista, sve čestitke za našu reprezentaciju, bojala sam se goreg rezultata....ipak, još imamo šanse...šteta što tri dobra igrača neće igrati na Bilinom polju...

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#176 Post Postao/la srebrni »

nikad se nisam vise radovao SRIJEDI...

vec nije mi jasno cemu kritike na racun igre reprezentacije po pojedinim sajtovima..ipak smo mi igrali u portugalu i sa portugalom ..i to dobro igrali....ciro je jedino mogao brze reagovat sinoc sa muslimovicem i drugim izmjenama , al sad je gotovo ....treba pravit plan za zanicu....nadam se da ce haris medjunjanin dobit sansu...kao i bajramovic...

ma vec vidim ZMAJEVE kako trce pobjednicki krug... [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif] [bihbq3.gif]

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#177 Post Postao/la srebrni »

Skandalozno: U Lisabonu bh reprezentativce na aerodromu držali kao taoce
Piše: Sinan Sinanović
Od 96 godine pratim nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Iza mene je sedam ciklusa, putovalo se čime se stiglo, autobusom, vozom, avionom, spavalo po bungalovima, hotelima žnj kategorije...
Gubilo se, ponekad se donio koji bod sa gostovanja, ali nikad nismo bili izloženi većoj neugodnosti, maltretiranju, kao što je to bilo u Lisabonu.

I dok su novinari navikli da se bore za pozicije, strahuju hoće li dobiti akreditacije ili konekciju, nismo mogli ni pomisliti da će i naši igrači doživjeti uvrede i provokacije od samog dolaska. Očito je to bila taktika portugalskog selektora ili njegove logistike.

Naše igrače na aerodromu su tretirali kao taoce. Umjesto uobičajne rutinske kontrole više od sat vremena trajale su provjere. Prava kulminacija neciviliziranog, nedemokratskog, primitivnog ponašanja odigralo se jučer kada su naše igrače skoro dva sata držali na aerodromskoj pisti. Kao taoce.

Navodno čekala se neka dozvola. Moguće. Čak i da je to istina, bilo je nehumano držati stotinjak ljudi, mladih osoba, nogometnih profesionalaca, koji su umjesto aerodromskoj zgradi, kuhali se u avionu.
Prije toga, prolazeći kroz brojne kontrole igači, novinari i ostali skidani su skoro do gola, oduziman je higijenski pribor, pretresale torbe...

Posebna priča bili su incidenti prije, u pauzi, tokom i nakon utakmice kada su naše igrače vrijeđali i maltretirali redari i ostali koji su se zatekli na putu od svlačionice do terena. Neki su se bh. igrači žalili da su ih pljuvali i na rasističkoj osnovi vrijeđali portugalski igrači. Ni novinari nisu ništa bolje prošli. Nakon što su nas iskrcali između, kako su ih nazvali najtežih portugalskih navijača, po akreditacije se moralo preprepješačiti preko dva kilometra. Najprije nas je autobus, kao kakvu grupu turista vozao oko stadiona, onda nas ostavio do press ulaza. I onda novo vozanje.

Novinare je dočekala ljubazna dama koja nas je prošetala oko stadiona, tempom u kojem su mnogima stradale prepone, klecala koljena, a jakne se natapale znojem. I tu nije bilo kraj. Do pred sam početak meča bh. medije domaćini nisu htjeli pustiti na stadion. Desetak minuta pred samim komentatorskim pozicijama, novinari su dodatno provjeravani. Kolega Marjan Mijajlović je najgore prošao.

Njega su domaći navijači tokom cijele utakmice gađali zastavicama, flašama, kovanicama...
Ništa bolje nisu prošle ni kolege Avdo Avdić sa federalne televizije te tehnička i komentatorska ekipa BHT1 kojima je na aerodromu oduzeta potrebna oprema na nekoliko sati.

I jednu veću grupu bh navijača redari nisu htjeli pustiti na stadion skoro cijelo prvo poluvrijeme. Nisu im dozvolili da unesu transparente na kojima su bila imena gradova odakle dolaze. Neki ni sa ulaznicama nisu mogli ući.
Mnogi navijači su prošli sa lakšim i težim povredama ali najgore je prošla jedna bh navijačica koja je bila meta domaćih huligana samo zato što je bila pokrivena šalom i zastavom bh reprezentacije. Bila je sva u krvi sa težim povredama i tek nakon brojnih poziva upomoć redari su pozvali hitnu pomoć kako bi se neretnoj ženi ukazala pomoć.

Nažalost, ona je samo jedna od stotinu onih koji su doživjeli najteže uvrede, povrede i maltretiranja. Ovo se možda i moglo očekivati u nekoj neciviliziranoj zemlji, ali niko nije mogao ni pomisliti da će nam se ovo desiti u zemlji koja je ne tako davno bila domaćin (2004) Evropskog prvenstva. Iako su Hasagić, Spahić, Nadarević, Rahimić, Muslimović, Pjanić bili odlični, ipak pravi igrač utakmice jesu bh fenomenalni navijači. Oni su se još jednom pokazali kao heroji bh nacije. Po dolasku u Sarajevu, Emir Spahić, kapiten bh reprezentacije, dao je izjavu u ime igrača.

Imam kartone i neću igrati, ali ću biti uz tim, uz svoje prijatelje i saigrače. Obećao sam da ćemo poginuti, potrošiti posljednju kao krvi i u fer igri izboriti pobjedu. Portugalcima neće pomoći ove provokacije kojima smo bili izloženi. Molim sve Bosance i Hercegovce da nas bodre, da budu uz nas kao i do sada, obećavam da ćemo u srijedu zajedno slaviti najveći uspjeh naše reprezentacije – izjavio je reporteru Sana kapiten Spahić.

I Miroslav Blažević, pod dojmom maltretiranja od strane Portugalaca, dirnut podrškom i dočekom na aerodromu, je kazao:

Vi ste najbolji na svijetu, zbog vas ćemo učiniti sve za pobjedu. Portugalci su nas vrijeđali, ali ništa im neće pomoći. Zgazit ćemo ih u Zenici – poručio je Ćiro Blažević.

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#178 Post Postao/la nella26 »

Bože sačuvaj, ne mogu da vjerujem...I pored svega momci su odigrali super utakmicu, svaka čast!
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#180 Post Postao/la srebrni »

Sastav koji POBJEDJUJE sa tri i vise golova razlike u srijedu
slika

Odgovori