Nova gripa H1N1
Nova gripa H1N1
Nova gripa poznata i pod nazivom "svinjska gripa", proizvod maloumnika koji su željeli da se obogate.
Već odavno ova gripa hara svijetom, broj umrlih se sve viÅ¡e povećava, a sada je i blizu nas, u Srbiji je već proglaÅ¡ena epidemija, doktori apeluju da se prate simptomi, a sliÄÂni su obiÄÂnoj gripi, temperatura duže traje, kaÅ¡alj i sl.
Vakcine protiv ove gripe kod nas se tek mogu oÄÂekivati u januaru naredne godine.
Šta uopšte mislite o ovoj gripi, je li vas strah i vjeruje te li u vakcinaciju protiv iste?
Ja iskreno ne vjerujem ovim vakcinama, jer ko zna ÄÂega su mjeÅ¡avina i kakvih posljedica će biti od nje, malo me strah ove gripe jer narod samo o tome priÄÂa.
Doktori apeluju da se Å¡to redovnije peru ruke, i da se bez potrebe ne rukuje i ne ljubi sa poznanicima jer se ova gripa prenosi dodirom i bliskim kontaktom
Već odavno ova gripa hara svijetom, broj umrlih se sve viÅ¡e povećava, a sada je i blizu nas, u Srbiji je već proglaÅ¡ena epidemija, doktori apeluju da se prate simptomi, a sliÄÂni su obiÄÂnoj gripi, temperatura duže traje, kaÅ¡alj i sl.
Vakcine protiv ove gripe kod nas se tek mogu oÄÂekivati u januaru naredne godine.
Šta uopšte mislite o ovoj gripi, je li vas strah i vjeruje te li u vakcinaciju protiv iste?
Ja iskreno ne vjerujem ovim vakcinama, jer ko zna ÄÂega su mjeÅ¡avina i kakvih posljedica će biti od nje, malo me strah ove gripe jer narod samo o tome priÄÂa.
Doktori apeluju da se Å¡to redovnije peru ruke, i da se bez potrebe ne rukuje i ne ljubi sa poznanicima jer se ova gripa prenosi dodirom i bliskim kontaktom
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Re: Nova gripa H1N1
Ova gripa je proizvedena u labaratoriji od strane MASONA prvo je proizvedena vakcina pa virus.Ovo sve je prije nekoliko vremena raskrinkala neka novinarka koja je momentalno izgubila posao.Vise vam ne zelim reci jer mislim necete vjerovat.
Sinoć gledam emisiju "zabranjeni forum" tema je bila ova gripa a gosti u emisiji su bili doktori, oni kažu da je stopa smrtnosti ove gripe manja od obićne gripe.
U Srbiji svi hodaju sa maskama na ustima a i kod nas ne daju ući u bolnicu bez maske.
U Srbiji svi hodaju sa maskama na ustima a i kod nas ne daju ući u bolnicu bez maske.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
mislim da previse dizu prasinu oko nje. u redu je upozoriti i skrenuti paznju, ali ne strasiti narod toliko. kao sto je vec kristalina cini mi se rekla, mnogo vise naroda umre od obicne gripe pa niko ne panici kad dobije gripu.nella26 je napisao/la:
strah me nije. zivio bijeli luk vakcinisao se jos nisam, niti imam namjeru jos. rekli su ovdje na njemackoj televiziji da dejstvo zastite te vakcine pocinje tri sedmice nakon vakcinisanja. narod se pobunio, jer su politicari za sebe narucili drugu vrstu (bezopasniju) vakcina protiv te gripe, nego sto su za narod.
Kod: Označi sve
postavicu zato jedan drugi koji govori o prevenciji.
JA CU VALA OVO DA PROBAM!!! NE KOSTA SKORO NISTA, ZAR NE!!!
Ideja je toliko je prosta i realizacija jeftina, da ne vidim razloga zaÅ¡to ne bi probali. Ovako ide priÄÂa:
Dok je vladao veliki grip 1919. koji je ubio 40 miliona ljudi, bilo je porodica ÄÂiji nijedan ÄÂlan nije oboleo. Neki doktor je zapisao da su te kuće imale jedan zajedniÄÂki faktor: u svim sobama gde su se ljudi okupljali su imali korpe u kojima su držali po nekoliko glavica neoljuÅ¡tenog crnog luka. Neko je otkrio ovaj zapis i kasnije testirao tokom neke velike epidemije. PoÅ¡to je uspeÅ¡no delovalo, odneli su jednu glavicu korišćenog luka na laboratorijsku analizu. Unutra su otkrili niz razliÄÂitih bakterija i virusa. ZakljuÄÂeno je da je crni luk služio kao preÄÂišćivaÄ vazduha, mamac za mikroorganizme, tako da je prosto usisao sve njih u sebe i tako zaÅ¡titio ljude.
Pominje se vlasnica frizerske radnje, ÄÂije radnice nikada nisu obolele od nikakve zarazne bolesti, a mnogo puta su služile bolesne klijente. U uglu salona je uvek imala ukrasnu korpicu sa nekoliko glavica luka.
Pretpostavljam da ga ponekad treba promeniti i pri tome koristiti rukavice, odneti ga direktno do kontejnera izvan kuće.
Ne treba se nadati da će o ovome ikada pisati u novinama, da će biti preporuÄÂeno od lekara, a joÅ¡ manje od apotekara. SuviÅ¡e je jeftino i nikome ne donosi pare.
Neki ljudi više vole vakcine, ali ja sam već postavila novu dekoraciju na tri mesta. Ne može da smeta.
na sljedecem linku mozete skinut fajl u kojem su opisani simptomi gripe i mjere prevencije.
http://rapidshare.com/files/309871231/Gripa.pdf
Zadnja izmjena: paparaci, dana/u 21 Nov 2009 01:04, ukupno mijenjano 1 put.
da i mi malo ukrasimo nas Forum!
I mene to bas zanima, neki dan su bas pricali o tome,
kako sad kupujemo hranu kad je bas ta gripa...
Kad naprimjer svako dira voce i povrce...
kako sad kupujemo hranu kad je bas ta gripa...
Kad naprimjer svako dira voce i povrce...
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
vrlo jednostavno. sve sto kupite premazete lukom
a jesam vise dosadan i ja i luk
a jesam vise dosadan i ja i luk
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
ah, al bijeli luk kandishe forumom
Norveški institut
"Otkrivena je mutacija virusa H1N1"
NorveÅ¡ki zdravstveni zvaniÄÂnici saopćili su u petak da su otkrili potencijalno veliku mutaciju virusa gripe H1N1, koja bi mogla da bude odgovorna za izazivanje najtežih simptoma bolesti meÄ‘u zaraženima.
Moguće je da mutacija omogućava virusu da uđe dublje u respiratorni sistem i time izazove ozbljnije oboljenje, saopćio je Norveški institut za javno zdravlje.
Vlasti navode da nema razloga da se vjeruje da mutacija na bilo koji naÄÂin utiÄÂe na efikasnost vakcina ili antiviralnih lijekova koje proizvode grupacije poput "Rochea", "GlaksoSmithKleina“, "Novartisa" ili "Astra zeneke".
H1N1 je mjeÅ¡avina svinjskog, ptiÄÂijeg i ljudskog virusa, a do sada je odnio viÅ¡e od 6.700 života Å¡irom svijeta. U NorveÅ¡koj, mutacija je pronaÄ‘ena u tijelima dvije osobe koje su umrle i jedne koja se bila teÅ¡ko razboljela. Nije poznato da li se mutirani virus prenio meÄ‘u ljudima, navode zdravstveni zvaniÄÂnici, prenosi Radio Slobodna Evropa.
hmm ... da se insan raspameti, nacisto ... u ovom trenu, najbolje mi je ne misliti o toj gripostini ... ni o (ne)vakcinisanju ... a ni o bijelom luku kao "dekoru", nesht' ne mogu
Norveški institut
"Otkrivena je mutacija virusa H1N1"
NorveÅ¡ki zdravstveni zvaniÄÂnici saopćili su u petak da su otkrili potencijalno veliku mutaciju virusa gripe H1N1, koja bi mogla da bude odgovorna za izazivanje najtežih simptoma bolesti meÄ‘u zaraženima.
Moguće je da mutacija omogućava virusu da uđe dublje u respiratorni sistem i time izazove ozbljnije oboljenje, saopćio je Norveški institut za javno zdravlje.
Vlasti navode da nema razloga da se vjeruje da mutacija na bilo koji naÄÂin utiÄÂe na efikasnost vakcina ili antiviralnih lijekova koje proizvode grupacije poput "Rochea", "GlaksoSmithKleina“, "Novartisa" ili "Astra zeneke".
H1N1 je mjeÅ¡avina svinjskog, ptiÄÂijeg i ljudskog virusa, a do sada je odnio viÅ¡e od 6.700 života Å¡irom svijeta. U NorveÅ¡koj, mutacija je pronaÄ‘ena u tijelima dvije osobe koje su umrle i jedne koja se bila teÅ¡ko razboljela. Nije poznato da li se mutirani virus prenio meÄ‘u ljudima, navode zdravstveni zvaniÄÂnici, prenosi Radio Slobodna Evropa.
hmm ... da se insan raspameti, nacisto ... u ovom trenu, najbolje mi je ne misliti o toj gripostini ... ni o (ne)vakcinisanju ... a ni o bijelom luku kao "dekoru", nesht' ne mogu
Kuda idu ljudi kao ja ...
IM_ex je napisao/la:ah, al bijeli luk kandishe forumom
Tako je Kono moja
jako intresantno...moram uzet sebi vremena i prostudirat sve ovo ....narednih dana
dobar tekst
dobar tekst
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu