Kur'anski ajet dana
Al-Baqara, 216
"Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji ! - Ne volite nesto, a ono moze biti dobro za vas; nesto volite, a ono ispadne zlo po vas. - Allah zna, a vi ne znate."
(Al-Baqara, 216)
(Al-Baqara, 216)
E'UZU BILLAHI MINE ©©EJTANI RRAD®IM
Bismillahir Rahmanir Rahim
Licemjeri misle da ce Allaha prevariti, i On ce ih za varanje njihovo kazniti. Kada ustaju da molitvu obave, lijeno se dizu, i samo zato da bi se pokazali pred svijetom, a Allaha gotovo da i ne spomenu.
(An-Nisa, 142)
Licemjeri misle da ce Allaha prevariti, i On ce ih za varanje njihovo kazniti. Kada ustaju da molitvu obave, lijeno se dizu, i samo zato da bi se pokazali pred svijetom, a Allaha gotovo da i ne spomenu.
(An-Nisa, 142)
Samo Allah zna kad ce Smak svijeta nastupiti, samo On spusta kisu i samo On zna sta je u matericama, a covjek ne zna sta ce sutra zaraditi i ne zna covjek u kojoj ce zemlji umrijeti, Allah, uistinu, sve zna i o svemu je obavijesten.
(Luqman, 34)
Gospodaru moj, oprosti meni, i roditeljima mojim, i onome koji kao vjernik u dom moj udze, i vjernicima i vjernicama, a nevjernicima samo propast povecaj !
(Nuh, 28 )
Samo Allah zna kad ce Smak svijeta nastupiti, samo On spusta kisu i samo On zna sta je u matericama, a covjek ne zna sta ce sutra zaraditi i ne zna covjek u kojoj ce zemlji umrijeti, Allah, uistinu, sve zna i o svemu je obavijesten.
(Luqman, 34)
Gospodaru moj, oprosti meni, i roditeljima mojim, i onome koji kao vjernik u dom moj udze, i vjernicima i vjernicama, a nevjernicima samo propast povecaj !
(Nuh, 28 )
O ljudi, Mi vas od jednog covjeka i jedne zene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali. Najugledniji kod Allaha je onaj koji Ga se najvise boji, Allah, uistinu, sve zna i nije Mu skriveno nista.
(Al-Hugurat, 13)