Mudre Misli Poznatih i Nepoznatih
Re: Mudre Misli Poznatih i Nepoznatih
"U svakom trenutku vaseg zivota nudi vam se prilika da birate – ljubav ili strah – da hodate zemljom ili da se vinete u nebesa. Strah ce vas provesti uskom stazom, obecavajuci da ce vas odvesti kuda zelite. Ljubav kaze: Rasiri ruke i poleti sa mnom."
Pat Rodigast
Pat Rodigast
"Lijepo je misliti, još ljepše znati, a najljepše je promatrati."
Goethe
Goethe

Niko od nas nikad ne može znati kako izgleda u oÄÂima drugog ÄÂovjeka.Jer, iako je najbolji psiholog ,on to sam ne može proniknuti,a onaj drugi neće mu to nikad u cjelosti,iskreno kazati.Neće htjeti ili neće umjeti.
Ivo Andić
Ivo Andić
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Iskustvo je ime koje dajemo svojim pogreskama...
'Priroda nam je dala po dva oka i po dva uha a samo jedan jezik, da bismo mogli više gledati i slušati a manje govoriti, jer se nikad ne može reći toliko mudrosti koliko se može prešutjeti gluposti.
Konfucije
Konfucije
Dok vrtlar spava ...vrag sadi korov....
Bogastvo je lijep tepih koji cesto prekriva prljave zidove.....
Bogastvo je lijep tepih koji cesto prekriva prljave zidove.....
Ono Å¡to je najljepÅ¡e na iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lijepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna naÅ¡a mana ne dolazi do izraza. Mnogo Å¡ta Å¡to je zlo u nama iÅ¡ÄÂezava, a ono Å¡to je dobro ustostruÄÂuje se.
Ivo Andrić
Ivo Andrić
nella26 je napisao/la:Ono Å¡to je najljepÅ¡e na iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lijepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna naÅ¡a mana ne dolazi do izraza. Mnogo Å¡ta Å¡to je zlo u nama iÅ¡ÄÂezava, a ono Å¡to je dobro ustostruÄÂuje se.
Ivo Andrić
![[eusa_clap [eusa_clap.gif]](./images/smilies/eusa_clap.gif)
tesko je biti glup budi pametan kao . . .#
KO OVDJE NE POLUDI . . . . TAJ NIJE NORMALAN
KO OVDJE NE POLUDI . . . . TAJ NIJE NORMALAN
" ViÅ¡e je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo viÅ¡e! Samo se zli dalje ÄÂuju i teže osjećaju. Dobri ćute. " Selimović.
Svijet je pun kraljeva i kraljica
koji nam zasljepljuju vid i kradu snove.
Morrison
Nemoj se pokušati ubiti, neće ti se svidjeti.
Fredy Mercury
koji nam zasljepljuju vid i kradu snove.
Morrison
Nemoj se pokušati ubiti, neće ti se svidjeti.
Fredy Mercury

"Kažnjavan za sve Å¡to pomislim, a kamoli Å¡to poÄÂinim, osumnjiÄÂen sam za nežnost i proglaÅ¡en sam krivim Å¡to ljubav ne gasim mržnjama, već novom, većom ljubavlju i život ne gasim smrtima, već neÄÂim drukÄÂije - živim." M.Antić
" Neki misle da na njih namigujem kad zatvorim oÄÂi da ih ne bih video." Andrić.
Mnogi ljudi govore ono Å¡to ne rade, smiju se onima koje ne vole, iskreni su prema onima u koje nemaju povjerenja, pokorni su onima koje ne poÅ¡tuju, izvjeÅ¡taÄÂeni su prema onima koje ne vole, traže ono Å¡to im ne treba, ÄÂuvaju ono Å¡to ne koriste, Å¡krtare u onome Å¡to imaju, vole ono Å¡to im Å¡teti, preziru ono Å¡to im koristi..., troÅ¡e život u ono od ÄÂega nemaju koristi... a ne znaju da uludo trose dane...zivot je prekratak!